Parhaat lusikalla syötävät ruoat 12-24 kuukauden ikäisille vauvoille

· 5.9.2018
Jos sinulla on 12-24 kuukauden ikäinen pienokainen, sekä sinä että vauvasi tulette olemaan iloisia kokeiltuanne tässä artikkelissa esittelemiämme neljää herkullista reseptiä.

Lusikalla syötävät ruoat ja niiden reseptit ovat erittäin hyödyllisiä, mitä tulee pienten lasten ruokkimiseen. Tässä artikkelissa esittelemämme reseptit ovat helppoja valmistaa, minkä lisäksi ne sisältävät terveellisiä ja ravitsevia ainesosia, jotka täyttävät lapsesi ravitsemukselliset tarpeet.

Saavuttaessaan ensimmäisen syntymäpäivänsä, lapset alkavat osoittaa itsenäisyyttä. Yksi etappi tiellä itsenäisyyteen, on omin päin syömisen harjoittelu, mikä tapahtuu käsiä käyttäen. Lapsen ruokavaihtoehtojen monipuolistaminen on olennainen osa tätä prosessia.

Toisen elinvuotensa aikana lapsi alkaa maistella kaikenlaista ruokaa. Tässä vaiheessa on aika esitellä lapselle syömisen kannalta välttämätön väline, lusikka.

Tämän ruokailuvälineen käyttö auttaa pienokaistasi oppimaan syömään kiinteitä ruokia. Tämä merkitsee sekä lusikan pitelemisen opettelua, että paksumman ruoan suussa liikuttelua.

Saman oppimisprosessin aikana vauvan suussa olevat lihakset vahvistuvat hänen pureskellessaan ruokaa. Myös lapsen silmä-käsi-koordinaatio kehittyy.

Lusikalla syötävät ruoat
Lusikalla syötävät ruoat 12-24 kuukauden ikäisille lapsille

Esittelemme nyt neljä reseptiä, joiden avulla valmistat herkullisimmat lusikalla syötävät ruoat, joita pienokaisesi tulee rakastamaan. Olemme varmoja, että jokainen lusikallinen on lapselle nautinnollinen kokemus.

”Syöminen on välttämättömyys, mutta älykkäästi syöminen on taidetta.”
-La Rochefoucauld-

1. Endiivisose

Endiiveissä on runsaasti K-vitamiinia, niillä on koaguloivia ominaisuuksia ja ne edesauttavat kalsiumin imeytymistä luustoon. Ne sisältävät myös B9-vitamiinia, mikä on välttämätön ravintolisä vauvan kasvun aikana.

Ainesosat

  • Suolaa
  • Perunoita
  • Endiivi
  • Kermaa
  • Juustoraastetta
  • Vettä
  • Öljyä

Valmistusohje

  1. Pese endiivi ja leikkaa sen pohja viipaleiksi. Kypsennä viipaleet kattilassa pienessä määrässä öljyä.
  2. Seuraavaksi kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Aseta kuutiot kuumalle pannulle ja lisää noin 2,5 dl vettä.
  3. Keitä seosta 15 minuuttia ennen kuin lisäät kerman ja hyppysellisen suolaa.
  4. Aseta endiivikerma lautaselle ja lisää päälle hiukan raastettua juustoa.

2. Riisiä ja maitoa höystettynä mangolla

Seuraava resepti on herkullinen ja antaa lapsellesi lisää energiaa, kiitos mangon sisältämän C-vitamiinin. Voit tarjoilla ruoan kuumana tai kylmänä, aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi.

Ainesosat

  • 3/4 dl riisiä
  • 1/2 mango
  • 3/4 dl ruskeaa sokeria
  • 3/4 dl kookosmaitoa
  • Voita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä 5 minuuttia. Valuta.
  2. Laita riisi takaisin kattilaan. Lisää sekä kookosmaito että sokeri.
  3. Jatka keittämistä, kunnes riisi on imenyt noin puolet nesteestä.
    Aseta jääkaappiin.
  4. Leikkaa mango kuutioiksi ja paahda kuutiot paistinpannulla pienessä määrässä voita. Lisää lusikallinen ruskeaa sokeria.
  5. Lisää mango riisin joukkoon ja tarjoile.

3. Vihannestorttu

Tässä on taas yksi loistava resepti, josta lapsesi voi nauttia lusikalla.
Itse asiassa tämä on ihanteellinen vaihtoehto koko perheelle. Tämä on ainutlaatuinen ja maukas tapa tarjoilla vihanneksia, ja kyseistä ruokaa voi syödä sekä kuumana että kylmänä.

Ainesosat

  • Muna
  • 2 1/2 dl tuorejuustoa
  • 1/2 dl kermaa
  • Suolaa ja pippuria
  • 1l vihanneksia, joista perheesi pitää
    (esimerkiksi porkkanoita, kesäkurpitsaa, parsaa ja tomaattia)

Valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Pese vihannekset ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Jos vauvasi ei syö vielä pieneksi pilkottuja vihanneksia, voit raastaa ne esimerkiksi juustoraastimella.
  3. Paista vihanneksia uunissa öljytyn leivinpaperin päällä 10 minuuttia.
  4. Poista vihannekset uunista ja sekoita niihin muna, tuorejuusto, kerma, suola ja pippuri. Jätä uuni päälle.
  5. Kaada seos vuokaan ja aseta vuoka vesihauteeseen, eli uuninkestävään vedellä täytettyyn astiaan.
  6. Lopuksi aseta astia vuokineen uuniin ja lämmitä ruokaa vielä 20 minuuttia.
Lusikalla syötävät ruoat

4. Banaanikerma

Tämä viimeinen lusikoitava resepti tarjoaa runsaasti lapsen tarpeita täyttäviä ravintoaineita. Tämä resepti on kaikki, mitä tarvitset valmistaaksesi omaperäisen gourmet-jälkiruoan, jota pienokaisesi tulee varmasti rakastamaan.

Ainesosat

  • Sokeri
  • Banaani
  • Murskattu keksi
  • Kananmunankeltuainen
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 230 asteeseen.
  2. Kuori banaani ja muussaa se hyvin haarukalla.
  3. Aseta banaani kulhoon ja lisää päälle munankeltuainen, sokeri ja maito. Vatkaa, kunnes seos on sileä.
  4. Kaada taikina vuokaan tai kakkumuottiin ja aseta sen alle astia, jossa on kiehuvaa vettä.
  5. Paista 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Ripottele keksimurut jäähdytetyn banaanikerman päälle.

Nyt, kun sinulla on herkullisia ideoita, lähde rohkeasti kokeilemaan näitä reseptejä! Olemme varmoja, että vauvasi nauttii uudesta haasteestaan syödä lusikalla!