Nopeat illallisideat - 5 ennätysajassa valmistettavaa ateriaa - Äitiyden Ihme
 

Nopeat illallisideat - 5 ennätysajassa valmistettavaa ateriaa

Nopeat illallisideat - 5 ennätysajassa valmistettavaa ateriaa

Viimeisin päivitys: 03 tammikuuta, 2019

Terveellisestä ruoasta on keholle monenlaista hyötyä, mutta vanhemmilla ei kuitenkaan ole aina aikaa valmistaa perheelle loistokkaita aterioita. Olemme koonneet tähän artikkeliin nopeat illallisideat, jotka on helppo valmistaa hetkessä.

Ollakseen hyväksi kehollemme, ruoan on oltava ravitsevaa, terveellistä ja kevyttä. Aamiaista pidetään yleensä päivän tärkeimpänä ateriana, mutta tosiasiassa kaikilla päivän aterioilla on merkityksensä.

Monilla vanhemmilla ei liikene aikaa ruoanlaittoon. Tämän vuoksi nopeat illallisideat ovat hyödyllistä niitä kiireisiä päiviä varten, jolloin aikaa ei yksinkertaisesti ole hukattavaksi.

Lapset kasvavat jatkuvasti ja käyttävät päivän aikana paljon energiaa. Ravinteikas illallinen palauttaa lapsen energian ja parantaa hänen unenlaatuaan. Erityisesti perheen pienimpien jäsenten illallisen tulisi olla kevyt, koska lapset menevät nukkumaan pian aterian jälkeen.

Nopeat illallisideat – 5 ennätysajassa valmistettavaa ateriaa

1. Täytetyt tomaatit

Voit omasta maustasi riippuen täyttää tomaatit kasviksilla, tonnikalalla, kanalla, lihalla, kuskusilla tai riisillä.

Sen lisäksi, että tämä ruoka on helppo valmistaa, se sisältää monia elintärkeitä ravinteita, kuten C-vitamiinia,joka edistää kudosten kasvua ja korjautumista.

Se on myös ateriana hauska sen voimakkaiden, lapsen huomion kiinnittävien, värien vuoksi.

Nopeat illallisideat - Täytetyt tomaatit

2. Caprilainen salaatti

Tämä yksinkertainen ruokalaji sisältää sekoituksen uskomattomia makuja, joihin lapsesi ihastuu varmasti.

Valmistukseen tarvitaan 2 tomaattia, 2 palaa mozzarellajuustoa, basilikanlehtiä, oliiviöljyä ja suolaa.

 • Huuhtele ja siivuta tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Tee tämän jälkeen sama mozzarellapalloille.
 • Järjestele tomaatti- ja juustosiivut vuorotellen toistensa päälle.
 • Pese sitten basilikanlehdet ja murskaa ne yhdessä pienen määrän kanssa suolaa ja oliiviöljyä.
 • Lisää sekoitus tomaatti- ja mozzarellajuustosiivujen päälle.

3. Tonnikala-kasviskroketit

Monet lapset eivät pidä kalasta, joten paras tapa lisätä kalaa lapsen ruokavalioon, on tarjoilla sitä normaalista poikkeavalla tavalla.

Tonnikala sisältää rasvahappoja – esimerkiksi omega-3-rasvahappoja – jotka ovat tärkeitä sydämen ja verisuonten terveyden ylläpidossa.

Voit tarjota tämän ruoan lisukkeena kypsennettyjä kasviksia. Niiden kontrastia luovat sävyt herättävätlapsesi mielenkiinnon taatusti.

4. Kukkakaali

Tämän ruoan valmistamiseen tarvitset pienen kukkakaalin, kaksi kananmunaa, jauhoa ja suolaa.

 • Keitä kukkakaalia kattilassa veden ja suolan kanssa 30 minuuttia. Ennen kuin poistat kukkakaalin kattilasta, pistä sitä haarukalla varmistaaksesi sen olevan kypsä.
 • Viipaloi kukkakaali ja päällystä sen “kukat” jauholla.
 • Vatkaa munat ja suola kulhossa ja kasta kukkakaalisiivut tässä seoksessa.
 • Lisää lopuksi paistinpannuun hiukan öljyä ja paista kukkakaalisiivuja, kunnes ne ovat täysin kypsiä.

Ruoka on valmis, kun kukkakaalisiivut ovat sävyltään kullanruskeita. Voit asettaa siivut astiaan valuttaaksesi ylimääräisen öljyn pois. Tämä ruokalaji on kuitupitoinen ja sisältää hyvin vähän rasvaa.

5. Jogurtti ja hedelmät

Lapset syövät yleensä huomattavasti mieluummin jälkiruokaa kuin salaattia tai kasviksia. Miksipä emme siis yhdistäisi näitä kahta asiaa? Tämä on mainio vaihtoehto nopeaksi ja kevyeksi illalliseksi.

Nopeat illallisideat - 5 ennätysajassa valmistettavaa ateriaa

Tämän ruoan valmistukseen tarvitset kreikkalaista jogurttia, 50 grammaa karhunvatukoita tai mustikoita, 50 grammaa vadelmia, 100 grammaa mansikoita, 50 grammaa saksanpähkinöitä ja 75 grammaa sokeria.

 • Sekoita jogurttia ensin lusikalla ja jaa se sitten kuppeihin tai laseihin.
 • Kuumenna 400 ml vettä. Kun vesi alkaa kiehua, lisää siihen marjat.
 • Lisää veteen ja marjoihin hiljalleen sokeria ja hämmennä, kunnes seos muuttuu hilloksi.
 • Lisää hillo jogurttiin ja koristele oman makusi mukaan.
 • Jos sinulla ei ole kreikkalaista jogurttia, voit käyttää sokeroimatonta luonnonjogurttia.

Nämä ideat ovat ihanteellisia nopeiden ja terveellisten aterioiden valmistukseen. Ne sisältävät yllin kyllin ravinteita ja ovat hyvin helppoja valmistaa. Pidä mielessäsi aiemmin päivän aikana syödyt ateriat valmistaessasi illallista, jolloin pystyt valmistamaan ruokia, jotka sisältävät tarvittavat ravintoaineet – ja mahdollisesti hyödyntämään aikaisemmista aterioista yli jääneitä raaka-aineita.

On suositeltavaa välttää ylimääräisen öljyn käyttöä, sillä se voi vaikeuttaa lapsen unensaantia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Costa Rodrigues J., Pinho O., Monteiro PRR., Can lycopene be considered an effective protection against cardiovascular disease? Food Chem, 2018. 245: 1148-1153.
 • Hijova E., Bertkova I., Stofilova J., Dietary fibre as prebiotics in nutrition. Cent Eur J Public Health, 2019. 27 (3): 251-255.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.