5 helppoa ja herkullista välipalaa - Äitiyden Ihme
 

5 helppoa ja herkullista välipalaa

5 helppoa ja herkullista välipalaa

Viimeisin päivitys: 16 maaliskuuta, 2020

Pitkän työpäivän jälkeen vanhemmat eivät välttämättä jaksa uurastaa keittiössä pitkiä aikoja illallisen parissa. Tällaisessa tilanteessa hyvänä apuna toimivat esimerkiksi tämän artikkelin viisi helposti valmistettavaa, mutta silti herkullista välipalaa.

5 helppoa ja herkullista välipalaa

1. Kerrosleivät

Leivät ovat suosittuja alkupaloina, ja kerrosleivät voivat olla oikea pelastaja. Amupäivän puolivälissä, kiireessä, iltapäivällä, kevyenä illallisena silloin kun on vain vähän nälkä…

Se, että kerrosleipiä on äärimmäisen helppo valmistaa, tekee niistä ykkösen listallamme. Tarvitaan vain viipaloitua leipää ja jotakin täytteeksi.

Täyte voi olla lähes mitä tahansa. Kerrosleivät voivat tosin olla hienostuneemmatkin, eli leikkeleet tai levitteet eivät ole ainoat vaihtoehdot.

Seuraavat ovat hyviä ehdotuksia nopeiden ja herkullisten kerrosleipien valmistamiseksi:

  • tomaatti ja pestokastike
  • salaatinlehdet, kananmuna ja juusto
  • lohi
  • munakoiso ja juusto
  • katkaravut ja sulatejuusto

Valitse täytteet, ja jo muutamassa minuutissa tulee valmista – tässä juurikin piilee kerrosleipien suosion salaisuus.

Kun ainekset ovat hyvät, saat aikaan hyvän tuloksen todella nopeasti.

5 helppoa ja herkullista välipalaa

Jos valmistat tarjoiluja vieraille, voit laittaa leivät ja kastikkeet pöydälle, jotta vieraat voivat kasata omat kerrosleipänsä. Keittiöstä pöytään jo sekunneissa!

Vaihtoehto kerrosleiville ovat tietenkin avoimet leivät. Tarvitset vain leipäviipaleen ja esimerkiksi lihaa tai kalaa. Lisätäksesi makua ja estääksesi lihaa tai kalaa kuivumasta liiaksi, voit lisätä kastiketta tai majoneesia.

2. Tomaatti ja pehmeä juusto

Alkupalojen loihtimiseksi tarvitset tässä tapauksessa seuraavat ainekset:

  • ohuita tomaattiviipaleita
  • puolipehmeää juustoa, kuten esimerkiksi mozzarellaa, viipaloituna
  • patonkia tai ranskalaista leipää
  • ekstra-neitsytoliiviöljyä

Sitten tarvitaan vain juusto- ja tomaattiviipaleiden lisääminen leiville – laita oliiviöljy pöytään, jotta syöjät voivat itse päättää, lisäävätkö sitä.

3. Taatelit ja pekoni

Tässä on hiukan eksottisempi idea, eli eräänlaiset “kebabit” valmistuvat taateleista ja pekonista. Olipa menetelmä mikä tahansa, saat nämä alkupalat aikaan nopeasti.

Tarvitset vain kahta ainesta, eli pekonia ja kivettömiä taateleita. Kääri taatelit pekonisiivuihin ja pistä rulliin hammastikut, jotta ne eivät hajoa.

Voit sitten paistaa rullat tai – estääksesi liikaa rasvaa pekonin ollessa kyseessä – laittaa ne uuniin tai mikroon.

4. Wrapit

Erilaiset wrapit ovat nykyajan kiireisessä elämässä suosittuja. Ne ovat sopivia myös alkupaloiksi illallisella, tai sitten niitä voidaan tarjoilla pääruokana, jos aikaa kokkaamiseen ei ole paljon.

Tarvitset tortillapohjia, joihin käärit valitsemasi ainekset – voit valita vehnä- tai maissijauhosta valmistetut tortillat. Pekoni, leikkeleet, kana, kuullotetut kasvikset… Lähes kaikki jääkaapissa oleva käy!

Jos haluat tarjota syöjille valinnanvaraa, kannattaa valmistaa monenlaisia kääreitä ja leikata ne sitten viipaleiksi, joita voidaan yhdistellä.

5 helppoa ja herkullista välipalaa

5. Vartaat

Perinteiset ja kaikkien tuntemat vartaat ovat aina kätevä valinta nopeiden alkupalojen loihtimiseksi. Niidenkin valmistuksessa voit käyttää mitä tahansa aineksia mielesi mukaan – erilaisia juustoja, kanaa, katkarapuja, kesäkurpitsaa…

Valitse ja yhdistele aineksia oma ja muiden syöjien maku mielessä pitäen. Lävistä pieniä paloja pitkällä tikulla, ja saat aikaan valmiit alkupalat todella vähällä vaivalla.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.