Olen rakastanut sinua ensimmäisestä sydämenlyönnistäsi lähtien
 

Olen rakastanut sinua ensimmäisestä sydämenlyönnistäsi lähtien

Olen rakastanut sinua ensimmäisestä sydämenlyönnistäsi lähtien
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Olen aina rakastanut sinua, rakastan sinua nyt ja tulen myös aina rakastamaan. Olen rakastanut sinua siitä lähtien, kun ensimmäinen sydämenlyöntisi todisti olemassaolosi.

Siitä hetkestä lähtien tiesin, että olisit lempihenkilöni koko maailmassa, sankarini tässä monimutkaisessa elämässä. En kuitenkaan vielä ymmärtänyt, että en tulisi enää koskaan olemaan yksin.

Lähes jokainen nainen unelmoi äitiydestä jossain vaiheessa elämäänsä – tai ainakin miettii sitä. Äitiys on ainoa koulu, jossa annetaan ensin todistus ja vasta sen jälkeen tutkitaan aihetta.

“Kukaan muu ei tunne sitä voimaa ja valtaa, joka sinua kohtaan tuntemallani rakkaudella on. Olethan ainoa, joka tietää, miltä sydämeni kuulostaa sisälläni.”

– Tuntematon

Raskaana olevat naiset miettivät sitä hetkeä, jolloin pieni olento sisällä jättää vatsan ja siirtyy käsivarsille. Sen lisäksi halutaan palavasti, koko sydämellä, tuntea selvät merkit siitä, että sisällä on taianomainen olento – oma lapsi.

Kun lopulta pienen sydämen lyönnit kuullaan ensimmäisessä ultraäänessä, naisen valtaa käsittämätön tunne. Kehoni sisällä on elämä. Ajan kuluessa pienet jalat ja kädet alkavat heilua, muistuttaen siitä, että onnellisuus voi syntyä monesta asiasta. Ja tällöin onnellisuus on oma lapsi.

Olen rakastanut sinua ensimmäisestä sydämenlyönnistäsi lähtien

Olen rakastanut sinua siitä lähtien, kun sydämesi alkoi lyödä

Naisen synnytyksen jälkeen valtaava rakkaus on vaikuttava ja uskomaton. Se omistautuminen, jonka nainen kokee heti vauvansa nähdessään ja tätä ensimmäisen kerran syleillessään, on yhtä ihmeellinen kuin ainutlaatuinenkin. Se on kuin taivaan koskettaminen omilla käsillä.

Voin kuitenkin sanoa omasta kokemuksestani, että olen rakastanut sinua siitä lähtien, kun tunsin sen täydellisen synkronoidun rytmin kohdussani, sen harmonisen musiikin, jota sydämemme soittivat tulevaisuuden rytmissä. Sinä tunsit minut tavalla, jolla kukaan ei minua ollut tuntenut. Sinä tunsit minut. Noiden yhdeksän kuukauden aikana opin tulkitsemaan, mitä teit vatsassani.

Muistan ensimmäiset liikkeesi. Ensin ne loivat vatsaani perhosia, täynnä rakkautta ja tunnetta. Sitten tulivat kädet ja kyynärpäät. Maalasit kauneimman hymyn kasvoilleni. Mutta olin myös ahdistunut.

Olin aina unelmoinut oman lapseni pitämisestä käsivarsillani. Ja lopulta kauan odotettu ihme tapahtui. Ensimmäinen tapaamisemme, sokkotreffit. Ei ollut varaa epäonnistua.

Tiesin, että kokisin elämäni rakkauden. Erilaisen rakkauden kuin muut ­– syvän, puhtaan, ehdottoman ja ennen kaikkea ikuisen ja loputtoman.

“Mikä loistava opettaja lapsi onkaan – pelkällä olemisellaan hän opettaa rakkautta.”

– Tuntematon

Sydämeni räjähti onnellisuudesta. Ja vaikka olin ylpeä siitä lähtien, kun raskaustesti kertoi läsnäolostasi, en koskaan ollut tuntenut oloani niin onnelliseksi ja onnekkaaksi kuin silloin, kun sanoit ensi kerran äiti. Äänellä, joka oli hädin tuskin kuultavissa, mutta niin herttainen ja hellä.

Sanojen merkitys muuttui, kun sinä käytit niitä. Maailma sai toisen merkityksen, toisen ulottuvuuden. Uskoin saaneeni kaikkien enkelten siunauksen. Äitiys, ensihetkestä lähtien, tarkoitti tuntemusten, tunteiden ja unelmien tiellä kulkemista.

Rakastin sinua jo ennen kuin pystyin koskettamaan kasvojasi

Olen rakastanut sinua siitä lähtien, kun sydämesi alkoi lyödä

Olen rakastanut sinua niin pitkään. Pidempään kuin voit arvata. Jo ennen kuin pystyin kuvittelemaan kasvosi mielessäni. Jo ennen kuin odotin palatsiini prinssiä tai prinsessaa. Kehoni, kuten myös kotimme, muuttui ja mukautui sinun saapumiseesi.

Vatsassani oli luottohenkilöni ja paras ystäväni – se, joka tunsi minut paremmin kuin kukaan muu. Minä puhuin sinulle, hellin sinua ja lauloin sinulle joka päivä ja yö. Tiesin, että sinä tunsit minut, ja tuo totuus vavisutti minua pidellessäni sinua. Tunsin ainutlaatuisen ja erityisen yhteytemme.

Tietenkään kaikki ei ollut täydellistä tuon idyllisen odotuksen aikana. Joskus olin peloissani, ja pelko sai minut valtaansa. Niin paljon epäilyksiä ja levottomuutta, että joskus maailma tuntui hajoavan.

Jouduin kohtaamaan monet vaikeudet saavuttaakseni ihmeellisen ja loisteliaan lopputuloksen. Taistelin ruoanhimoa, pahoinvointia, oksentelua, huimausta, unettomuutta, vatsakipuja ja selkäongelmia vastaan. Tämä on se hinta, jonka maksoin rakkaudesta. Kamppailin rahoittaakseni sen elämän, jota onnekseni saan nyt elää. Ja kaikki oli vaivan arvoista. Tiesin sen, kun ensimmäistä kertaa suukotin nenääsi ja sinä katsoit minua.

Se päivä, kun tulit elämääni, sai minut ymmärtämään, että en enää koskaan olisi yksin. Silloin sitouduin pitämään huolta sinusta ja suojelemaan sinua hengelläni. Vannoin, että sinulle ei tapahtuisi koskaan mitään pahaa, ja että sinulta ei puuttuisi mitään.

Lupasin opettaa sinut näkemään maailman sydämellä. Ja vaikka en voikaan estää sinua kaatumasta, lupaan olla lähellä saadakseni sinusta kiinni ja auttaakseni sinut nousemaan. Annoin sinulle rakkauteni ja kunnioitukseni, jotta voisit käyttää niitä milloin tahansa. Rakastan sinua, ja siksi loin sinulle siivet, jotta voit lentää aina, kun haluat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.