Äitiys on lahja - Äitiyden Ihme
 

Äitiys on lahja

Äitiys on lahja
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vain ne meistä, jotka ovat äitejä, ymmärtävät todella, että äitiys on lahja. Uskomaton ja upea lahja. Nainen kokee todellisen täyttymyksen tullessaan äidiksi.

Tällä ei ole mitään tekemistä naisten ammatillisten pyrkimysten tai vallankumouksellisen sukupuolten välisen tasa-arvon kanssa. Tällä emme tarkoita, etteivätkö nämä asiat olisi tärkeitä, sillä ne ovat. Itse asiassa äiteinä meidän tulisi taistella sen puolesta, että naiset kokevat tasa-arvoista kohtelua kaikilla elämän osa-alueilla.

Sitä itseoivalluksen tunnetta, jonka nainen saavuttaa kokiessaan äitiyden uskomattoman lahjan, ei voi verrata mihinkään muuhun. Mikään ei vedä vertoja elämän antamiselle uudelle sielulle.

Tämä luonnon mahtavin saavutus on naisen elämän ylivoimainen kohokohta. Nainen on saanut lahjaksi kyvyn olla todistaja ja päähenkilö tarinassa, jossa ihme kasvaa hänen sisällään.

Jokaisen äidiksi tulossa olevan naisen sisällä on hedelmöittynyt solu, joka pitää sisällään elämän mysteerit, jotka kehittyvät ja syntyvät seuraavan yhdeksän kuukauden aikana. Nämä 270 päivää ovat virstanpylväs jokaiselle lasta odottavalle pariskunnalle.

Kantaessaan lasta sisällään, nainen tuntee omalla kehollaan jokaisen muutoksen, kehityksen, kivun vihlaisun, ilon loikan ja merkin elämästä. Tuosta äidistä syntyy älykäs ja kaunis lapsi, jolla on kyky luoda ja muuttaa maailmaa. Ja tämän tietää parhaiten henkilö, joka synnytti tuon lapsen, koska lapsi on jo muuttanut häntä.

Äitiys on lahja

Äitiys on lahja

Paras tapa kohdata näin intensiivinen kokemus, on kiitollisuuden kautta. Ole kiitollinen saamastasi lahjasta, joka sytyttää sisälläsi ainutlaatuisen äidin rakkauden. Lastaan kohtaan tuntemansa rakkauden avulla äiti pystyy kohtaamaan kaiken elämän hänen eteensä tuoman.

Synnyttäminen antaa naiselle todellisen täyttymyksen tunteen. Tämä voi kuulostaa hölynpölyltä naisille, jotka eivät ole käyneet läpi synnytystä, mutta äitiys on se asia, joka auttaa naista kypsymään lopullisesti.

Äidit ovat kokeneet kallisarvoisimman olemassa olevan lahjan. Mahdollisuus synnyttää elämää, saa naisen kasvamaan ja valmistelee häntä kohta syntyvän lapsen suojelemiseen.

Äitiyden mukanaan tuomat muutokset valmistelevat naista kohtaamaan uhraukset, vaikeudet, väsymyksen, vaivannäön ja ilon, jotka tämä prosessi tuo mukanaan. Paradoksaalista kyllä, äitiys synnyttää näiden asioiden lisäksi myös rauhaa ja optimismia.

Äitiys on lahja

Äitiys johtaa kasvuun

Äitiyden kokemus tekee naisen tietoiseksi uudesta tunteesta, joka virtaa hänestä taukoamatta. Lahjastaan kiitollisen äidin rakkaus ei tunne rajoja.

Äitiys on lahja, joka tekee mahdolliseksi tarkkailla ja arvostaa elämän kauneutta, joka näkyy oman lapsen kasvussa selvemmin kuin missään muussa asiassa aikaisemmin. Joka päivä tämä on liekki, joka ruokkii toivoa tulevaisuudesta.

Ei ole olemassa aidompaa hymyä, kuin se, joka nousee äidin kasvoille hänen nähdessään lapsensa. Nainen ei ollut koskaan tuntenut sellaista onnea kuin nyt ollessaan äiti. Pieni ihminen muistuttaa häntä jokaisella solullaan siitä, että äitiys on uskomaton lahja.

Nainen aloittaa matkan sinä päivänä, kun hän kuulee tulevansa äidiksi. Määränpää ei ole ainoastaan synnytys, vaan jotain syvempää. Äitiys tarkoittaa huolehtimista lapsesta, jonka tulevaisuus on vanhempien käsissä.

Näin jokainen nainen ymmärtää, että hänen saamansa ihana lahja tuo mukanaan suuren vastuun, kovaa työtä ja uhrauksia. Nainen on kuitenkin valmis kaikkeen tähän äidinrakkauden voimalla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.