Kuinka järjestää täydelliset vauvakutsut? - Äitiyden Ihme
 

Kuinka järjestää täydelliset vauvakutsut?

Kuinka järjestää täydelliset vauvakutsut?

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Odottaessasi rakkaan lapsesi syntymää, elämän jokainen asia pyörii vauvan ympärillä. Eräs tulevien äitien perinteistä on järjestää juhlat vauvan syntymän kunniaksi. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka järjestät täydelliset vauvakutsut.

Muista, että vauvakutsujen tulisi olla iloinen  ja hauska juhla.  Juhlien järjestäminen ei saisi olla sinulle pakkopullaa tai aiheuttaa päänvaivaa – etenkään, jos laskettu aikasi on lähellä.

Täydellisten vauvakutsujen järjestämiseksi tarvitset ainoastaan suunnitelman ja ripauksen luovuutta, joten valitse vain itsellesi sopiva päivämäärä ja tee kutsuista totta!

Täydelliset vauvakutsut ilman itsesi uuvuttamista

Kuinka järjestää täydelliset vauvakutsut
 • Vieraslistan luominen on välttämätöntä. Mieti vieraiden lukumäärää ja juhlista aiheutuvia kuluja. Ideana on mukauttaa juhlat omaan budjettiisi sopiviksi.
 • Valitse sopiva juhlapaikka vierasmäärän mukaan. Oma asuntosi, olohuoneesi tai pihasi voivat olla täydellisiä paikkoja.
 • Valitse vauvakutsujen teema. Perinteisesti vauvan sukupuoli määrittää juhlan teemavärit ja tyylin, mutta vaihtoehtoja on monia muitakin. Juhlien teemana voivat olla esimerkiksi eläinvauvat, vaatteet, sateenkaaret, yksisarviset, vintagetyyli – mahdollisuuksia on loputtomasti.
 • Lähetä vieraiden kutsut ainakin kaksi kuukautta etukäteen. Voit lähettää kutsut perinteisesti kirjeenä, sähköpostilla tai jopa videotallenteena. Valitse vaihtoehto, joka sopii parhaiten tyyliisi ja vieraillesi.
 • Pohdi, haluatko toivelistan, josta vieraat voivat valita sopivan lahjan. Jos olet jo hankkinut kaikki vauvan tarvitsemat tarvikkeet, voi olla hyvä idea lisätä kutsuihin merkintä, jossa pyydät vieraita tuomaan sellaisia käyttötavaroita kuten puhdistuspyyhkeitä, vaippoja ja henkilökohtaisia hygieniatuotteita. Tällaisille tuotteille on aina käyttöä.
 • Pöytälahjat. Hanki vieraille halutessasi pöytälahjat. Pieni korurasia, kuvakehykset tai vaikka konvehdit pienen kortin kanssa, jossa lukee vauvasi nimi, on ilahduttava pöytälahjaidea.

Vauvakutsujen tarjoilut

Kuinka järjestää täydelliset vauvakutsut
 • Päätä ruokateema. Kätevimpiä ruokia ovat suolaiset ja makeat naposteltavat.
 • Tee jälkiruokapöydästä huomion keskipiste. Valitse kaunis kakku ja joitakin makeisia. Suklaapatukkateemainen kakku on mainio vaihtoehto, jonka voit valmistaa myös itse.
 • Pyydä apua perheenjäseniltäsi, ystäviltäsi ja lapsen kummeilta. Kaikki mahdollinen tuki on avuksi vauvakutsujen järjestämisessä.

Älä stressaa, vaan nauti vauvakutsujen järjestämisestä – tavoitteena on pitää hauskaa!

Pelit ja leikit vauvakutsuilla

Leikit ovat toinen tärkeä osa vauvakutsuja. Osta vieraitasi varten muutamia yksinkertaisia ja hauskoja palkintoja.

 • Arvaa vatsani koko. Tämä on yksi hauskimmista vauvakutsuleikeistä. Vieraiden on arvattava vatsasi ympärysmitta. Osallistujille annetaan pätkä nauhaa, josta he leikkaavat sen mittaisen pätkän, minkä kokoiseksi arvioivat vatsasi ympäryksen. Se, jonka nauha osuu lähimmäksi oikeaa mittaa, voittaa leikin.
 • Mitä sinä syöt? Tämä on kumppanin kanssa leikittävä leikki. Valmista tai osta ainakin neljää erilaista soseutettua vauvanruokaa. Kilpailija  antaa soseita maistettavaksi kumppanilleen, jonka silmät ovat peitetyt. Kumppanin on arvattava, mistä kukin ruoka on valmistettu.
 • Älä risti jalkojasi. Vieraiden saapuessa, kullekin jaetaan kaulakoru. Jos löydät henkilön istumasta jalat ristissä kutsujen aikana, voit ottaa hänen kaulakorunsa. Se voittaa, jolla on juhlien päätteeksi eniten kaulakoruja!

Näitä vinkkejä hyödyntämällä järjestät unohtumattomat vauvakutsut, joista on mahdoton olla nauttimatta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.