Kauneusvinkit odottavalle äidille - Äitiyden Ihme
 

Kauneusvinkit odottavalle äidille

Kauneusvinkit odottavalle äidille

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Raskaana ollessasi alat huomata kehossasi vääjäämättömiä muutoksia. Moni nainen löytää raskauden aikana uusia heille sopivia kauneusvinkkejä. Yleisimmät vinkit liittyvät raskausarpien ja selluliitin syntymisen estämiseen sekä ylimääräisen painon poissa pitämiseen ruokavalion ja liikunnan avulla.

On olemassa muitakin asioita, jotka jokaisen raskaana olevan naisen olisi hyvä pitää mielessään – paitsi näyttääkseen hyvältä, erityisesti tunteakseen olonsa niin hyväksi kuin mahdollista. Tänään listaamme parhaat kauneusvinkit odottaville äidille sekä muutamia tapoja, joilla taistelet äitiyden mukanaan tuomia näkyviä merkkejä vastaan.

Kauneusvinkit odottavalle äidille

Yhdeksän raskauskuukauden aikana naisen keho saa itse aikaan yhden parhaista kauneusvinkeistä. Veren virtaaminen ihoon ja talirauhasiin kiihtyy, mikä saa aikaan kuuluisan raskaana olevan naisen hehkun.

Mitä muita kauneusvinkkejä keholla on takataskussaan? Vastaus on yksinkertainen, nimittäin hormonit ja genetiikka. Asiantuntijat esittävät, että raskauden aikana tietyt hormonit kumoavat toisten hormonien vaikutukset. Myös perimä on suuressa roolissa, kun puhutaan raskauden aikaisista muutoksista.

Hormonit antavat raskaana oleville naisille hohtavan, pehmeän ja tasaisen ihon sekä kiiltävät hiukset. Toisaalta hormonit vaikuttavat myös siihen, että osa naisista kärsii raskauden aikaisesta aknesta, ihon kuivuudesta ja raskausarvista.

Hormonien vaikutuksista huolimatta, itsestä huolehtiminen on avainroolissa. On hyvä muistaa, että mikään kauneusvinkki ei tuota tulosta, jos emme toista sitä sitkeästi ja kärsivällisesti.

Ravinto on yksi vanhimmista kauneusvinkeistä raskaana oleville naisille

Terveellisesti syömisen raskauden aikana on monelle naiselle itsestäänselvyys. Tasapainoinen ruokavalio auttaa pitämään kropan kunnossa raskauden aikana. Syö runsaasti vihanneksia, siemeniä, rasvaista kalaa ja proteiineja. Älä unohda luomuruokaa ja värikkäitä hedelmiä, sillä ne ovat ravinteikkaita ja sisältävät runsaasti antioksidantteja.

E-, C- ja B5-vitamiineja sisältävät ruoat edistävät myrkyllisten aineiden poistumista kehosta. Ne ovat myös avainroolissa kudosten korjaamisessa. Näitä vitamiineja on runsaasti kananmunissa, kalassa, manteleissa, auringonkukansiemenissä, kiivissä, mansikoissa ja appelsiineissa.

Sinkki auttaa pitämään ihon, hiukset ja kynnet terveinä, ja siitä sanotaan olevan apua stressin alentamisessa. Sinkkiä saadaan täysjyväriisistä, kurpitsansiemenistä sekä kaurasta.

Raskaana oleva nainen

Terveellisen ruokavalion vaikutukset kertaantuvat energiaa tuovien ravintolisien avulla. Monivitamiineilla, omega-3-rasvahapoilla, foolihapolla ja mineraaleilla on paitsi positiivinen vaikutus ulkonäköösi, ne myös auttavat lapsen kehityksessä.

Nesteytys raskauden aikana

Nesteytys on elintärkeää kehon toimimisen takaamiseksi. Yksi kauneusvinkki on juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä, mikä edistää verenkiertoa, poistaa myrkkyjä ja vähentää nesteen kertymistä kehoon.

Tämän lisäksi vesi auttaa estämään raskausarpien, selluliitin, kuivan ihon ja suonikohjujen syntymistä, sekä vähentää odottavien äitien usein jaloissaan tuntemaa heikkoutta ja väsymystä. Nesteiden nauttiminen tekee hyvää myös iholle ja hiuksille.

Toinen kosteutukseen liittyvä kauneusvinkki ovat kosmetiikkatuotteet, jotka auttavat pitämään huolta kasvojen ja kropan ihosta. On olemassa tuotteita, jotka suojaavat ja parantavat ihon elastisuutta.

Liikunta ja painonhallinta ovat tärkeitä kauneusvinkkejä

Sekä hieronta että kohtalaisen rasittava liikunta ovat hyödyllisiä raskauden aikana. Nämä aktiviteetit pitävät lihakset kunnossa ja lisäävät notkeutta.

Asiantuntijat suosittelevat odottavia äitejä harrastamaan sellaisia liikuntalajeja, jotka eivät vaadi rankkaa fyysistä suorittamista. Esimerkiksi käveleminen ja uiminen ovat usein suositeltujen lajien listalla, koska ne eivät vaaranna raskautta tai vauvan terveyttä.

Sopivan painon ylläpitäminen raskauden aikana on myös tärkeää. Painon kehitystä tarkkaillaan raskauden aikaisten neuvolakäyntien yhteydessä. On normaalia, että painoa kertyy lasta odottaessa 10-15 kiloa.

Kauneusvinkit odottavan äidin vatsalle

Huomaat vatsasi kasvavan hitaasti ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Tilanne kuitenkin muuttuu toisella kolmanneksella, ja vauvan kasvu ja kehitys kiihtyvät raskauden edetessä.

Tässä vaiheessa kannattaa alkaa kiinnittää huomiota myös vatsanseudun ihon hoitamiseen. Voit käyttää erityisesti vatsalle ja lantiolle tarkoitettuja A-vitamiinia sisältäviä voiteita ja öljyjä. Näitä tuotteita kannattaa hieroa iholle kaksi kertaa päivässä, aamuina ja illoin.

Halutessasi voit hankkia erityisesti odottaville äideille suunnitellun tuen, jonka kuminauha auttaa kannattelemaan kasvavan vatsan painoa. Myös tukisukat voivat helpottaa raskaana olevan äidin oloa vähentämällä jalkasärkyjä ja estämällä suonikohjuja syntymästä.

Kauneusvinkit odottavalle äidille


Iho ja hiukset raskauden aikana

Ensimmäisten raskauskuukausien aikana kehossa tapahtuu myös epäsuotuisia asioita. Hiukset voivat alkaa haurastua, ikenet saattavat vuotaa, ja odottava äiti voi kärsiä liikahikoilusta ja emätinvuodosta.

Vaikka nämä muutokset ovat epämiellyttäviä, ne ovat kaikki normaaleja, ja tilanne alkaa onneksi palautua ennalleen toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana. Esimerkiksi hiusten kunto paranee yleensä huomattavasti, ja hiukset muuttuvat tuuheiksi ja kiiltäviksi.

Kokeile luomushampoota, joka ei sisällä aktiivisia kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa hiusten luonnollisia öljyjä.

70% naisista kärsii kasvojen näppylöistä sellaisilla alueilla, jotka altistuvat auringonvalolle. Voit estää näppylöiden syntymisen käyttämällä aurinkovoidetta tai suojaavia asusteita kuten hattua.

Muista, että kaikista iholle suunnatuista kauneusvinkeistä ja -tuotteista helpoin ja pettämättömin on lepo. Odottavan äidin onnellisuus myös heijastuu hänen kasvoistaan, mikä jo yksinään tekee äidistä kauniin.

Kauneusvinkit rintojen hoitoon

Vaikka vatsasi ei olisi vielä kasvanut erityisen paljon, olet luultavasti jo joutunut hankkimaan kuppikokoa suuremmat rintaliivit. Rinnat kasvavat kehon valmistautuessa tulevan lapsen ruokkimiseen.

Odottavan äidin kannattaa hankkia kunnolliset raskausliivit, jotka sopivat kulloiseenkin raskauden vaiheeseen. Suositellaan, että liiveissä on leveät, tukevat olkaimet ja vain vähän toppausta. Liivien materiaalin tulisi olla hengittävää. Raskaana olevan naisen rintaliivit eivät saa olla kiristävät tai puristavat, ja niiden pitäisi pystyä venymään rintojen kasvun mukana.

Rintojen kasvaessa ja ihon venyessä ihoa kannattaa kosteuttaa kehäkukkaa sisältävällä voiteella tai öljyllä. Tuotetta hierotaan ihoon aamuin illoin pyörivin liikkein. Näin saadaan minimoitua raskausarpien määrä rinnoissa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.