Jooga hedelmällisyyden parantajana: 5 hyvää asentoa
Oletko koskaan kuullut puhuttavan joogasta hedelmällisyyden parantajana? Joidenkin lähteiden mukaan tietyt jooga-asennot tosiaan parantavat naisen hedelmällisyyttä ja ylipäätään auttavat tilanteissa, joissa nainen yrittää tulla raskaaksi. Syy tähän on se, että joogalla on erittäin positiivisia vaikutuksia ihmisen kehoon.
Aivan ensiksi tulee huomioida, että jooga on mielettömän hyvä keino stressin lievittämiseksi. Se auttaa poistamaan kehosta kuona-aineita, aktivoi verenkiertoa ja parantaa vastustuskykyä. Yksi joogaharjoitteiden hyödyistä on se, että ne voivat auttaa säätelemään hormoneja ja parantamaan hormonihoitojen vaikutusta niillä naisilla, joilla on hedelmällisyyteen liittyviä ongelmia.
“Raskaus voi olla hyvä ajankohta joogan aloittamiselle siksi, että moni sen asennoista pystytään mukauttamaan kehon muutoksiin, joita raskaana oleva nainen kokee. Nainen pystyy pitämään yllä voimaansa, harjoittamaan vatsansa seinämiä ja lantiotaan, lisäämään notkeuttaan ja vähentämään stressiään.”
– Esther Azon Lopez, Eduardo Mir Ramos
Jooga hedelmällisyyden parantajana: 5 hyvää asentoa
1. Eteenpäin kallistuminen istuma-asennossa
Pidä jalat suorina ja kallista selkääsi kädet suorina siten, että yrität koskettaa varpaitasi käsilläsi. Tämä asento vapauttaa jännitettä alaselän, lantion ja polvien lihaksissa.
Rentouttamalla lihaksia pystyt antamaan lisää elinvoimaa hedelmällisyyden kannalta tärkeille elimille, ja etenkin munasarjoille ja kohdulle.
2. Mehiläisen hengitys
Tämä joogassa käytetty liike, joita kutsutaan nimityksellä “asana”, on loistava stressin vähentämiseksi – ja stressi on yksi pääsyistä vaikeuksiin tulla raskaaksi.
Istu pystyasennossa niin, että etusormesi on sen pienen rustopalan kohdalla, joka sijaitsee korvakäytävän suulla, ja hengitä syvään. Sitten paina kyseistä kohtaa hellästi ja hengitä ulos mehiläisen ääntelyä matkien – tästä siis tulee liikkeen nimi. Toista tätä prosssia 6-7 kertaa.
3. Lepäävä jumalatar
Tätä asentoa varten mene makuulle mukavalle pinnalle niin, että selkäsi on lattiaa kohden ja niskasi on tyynyn tukemana. Laita jalkapohjat tukevasti lattiaan, koukistaen polviasi, ja sitten anna niiden kummankin pudota sivuille, minkä aikana lantiosi avautuu.
Tämä on yksi niistä jooga-asennoista, jotka auttavat harjoittamaan kehosi sisäosissa ja haaroissa olevia lihaksia. Se lievittää fyysistä epämukavuutta, jota voi ilmetä esimerkiksi keinohedelmöityksen, stressin ja kuukautiskipujen yhteydessä.
Ihanteellista olisi, että pyrkisit pitämään tämän asennon kymmenen minuutin ajan. Tämän aikana pidä hengityksesi hallinnassa ja hyvänä, ja vältä kaikkia äkillisiä liikahduksia, kun vaihdat asentoa.
4. Jalat seinää vasten
Tämä asento tulisi yrittää pitää 15-20 minuutin ajan, ja mene sitä varten ensin makaamaan lattialla. Nosta sitten jalkasi seinää vasten ylös.
Uskotaan, että kun nainen on ollut yhdynnässä ja menee sitten tähän asentoon, mahdollisuus raskaaksi tulemisesta on suurempi. Syy tähän uskomukseen on se, että tällöin sperma pysyy naisen kehossa lähempänä munajohtimia ja kohtua.
5. Kobra
Mene makaamaan vatsallesi lattialle niin, että kämmenesi ovat lattiaa vasten. Pidä varpaasi ojennettuina niin, että jalkapohjasi ovat ylöspäin suunnattuina. Hengitä sisään ja ulos hitaasti ja rauhallisesti, ja nostat yläruumistasi ylöspäin. Koukista sitten selkääsi varovaisesti taas ylöspäin käsien, jalkaterien ja lantion työntäessä alaspäin.
Kobra on yksi niistä jooga-asennoista, joita suositellaan eniten hedelmällisyyden parantamiseksi, sillä se parantaa veren virtaamista naisen kehon niihin elimiin, jotka ovat hyvin tärkeitä raskaaksitulon kannalta.
Se myös auttaa tasapainottamaan hormoneja, ja lisäksi tämä asento tekee kohdun limanerityksestä runsaampaa, mikä edistää sitä, että munasolu tulee hedelmöitetyksi yhdynnän jälkeen.
Kannattaa panostaa hiukan aikaa siihen, että luot toimivan rutiinin joogaliikkeistä sekä raskaaksitulon yrittämistä varten että myöhemmin raskauden ajalle. Sen lisäksi, että saat joogan harjoittamisesta suuret fyysiset hyödyt, pystyt myös tekemään olostasi rennomman, sillä stressisi ja ahdistuksesi lievittyvät.
45 minuuttia tai tunti päivässä on riittävä aika, jotta voisit antaa kehollesi ja samalla mielellesi niiden tarvitsemaa taukoa. Tartu siis tilaisuuteen, jos toiveissasi on raskaaksitulo – ala hyödyntää joogaan valtavaa potentiaalia tämän tavoitteen toteutumisen edistämisessä sekä oman terveytesi parantamisessa yleisesti ottaen.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Barbira Freedman F. (2005). Yoga para embarazo, parto y más. Madrid: Tursen & H. Blume;