9 kasvia ja uutetta, jotka parantavat hedelmällisyyttä

Sekä naisten että miesten on mahdollista parantaa hedelmällisyyttään tiettyjen kasvien avulla. Tässä artikkelissa esittelemme yhdeksän kasvia ja uutetta, jotka tehostavat hedelmällisyyttä. 
9 kasvia ja uutetta, jotka parantavat hedelmällisyyttä

Viimeisin päivitys: 16 heinäkuu, 2019

Monet kasvit ja uutteet tukevat terveyttä, mutta myös parantavat hedelmällisyyttä luonnollisesti. Yhdessä terveellisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan ja hyvälaatuisen unen kanssa, tietyt kasvit voivat parantaa myös hedelmöittymisen mahdollisuutta. Tietyt kasvien ominaisuudet vaikuttavat hormonitasapainoon ja parantavat näin mahdollisuutta tulla raskaaksi.

Jotkut alla esittelemistämme yrteistä sopivat paremmin miehille kuin naisille. Jokainen näistä yrteistä vaikuttaa hedelmättömyyden eri aiheuttajiin.

Kasvit ja uutteet, jotka parantavat hedelmällisyyttä naisilla

1. Vadelma eli rubus idaeus

Vadelma auttaa vahvistamaan kohdun lihaksistoa. Se auttaa myös nostamaan huomattavasti progesteronitasoja. Nämä tekijät laskevat keskenmenon sekä muiden raskauskomplikaatioiden riskiä.

“Nainen on hedelmällisimmillään 20. ikävuoden tienoilla. 30. ikävuoden aikoihin hedelmällisyys alkaa laskea, ja selvä muutos nähdään naisen ollessa 35-vuotias. Terveellä, hedelmällisellä 30-vuotiaalla naisella on joka kuukausi 20 % mahdollisuus tulla raskaaksi.”

– Yhdysvaltain lisääntymislääketieteen yksikkö

2. Puna-apila eli trifolium pratense

Tämä kasvi sisältää runsaasti fytoestrogeenia, joka auttaa naista saavuttamaan hormonaalisen tasapainon. Puna-apila on myös hyväksi naisille, joiden munanjohtimet ovat tukkeutuneet tai epäsäännölliset kuukautiset, jotka vaikeuttavat hedelmöittymistä.

3. Nokkonen eli urtica dioica

Nokkonen on hyväksi naiselle, koska se auttaa vahvistamaan kohdun seinämiä sekä munuaisia. Se puhdistaa kehoa luonnollisesti ja poistaa kehosta haitallisia aineksia, jotka saattavat olla esteenä hedelmöittymiselle. Keitä nokkosta kiehuvassa vedessä ja anna sen seistä yhdessä hunajan kanssa yön yli.

Tietyt kasvit ja uutteet parantavat hedelmällisyyttä

4. Ginsengjuuri eli angelica sinensis

Tätä kasvia ja siitä valmistettua uutetta käytetään paljon itämaisessa lääketieteessä. Se auttaa säännöllistämään naisen kuukautiskiertoa sekä vahvistamaan kohdun heikenneitä lihaksia. Tätä kasvia tulisi nauttia heti, kun naisen kuukautisvuoto alkaa.

Kasvit ja uutteet, jotka tehostavat hedelmällisyyttä miehillä

5. Damiana eli turnera difusa

Tämä kasvi auttaa nostamaan miehen libidoa, vaikka myös naiset voivat käyttää damianaa. Damiana auttaa seksuaaliterveyden ylläpitämisessä, ehkäisemään ennenaikaista ejakulaatiota sekä hoitamaan erektiohäiriöitä. Nämä ongelmat vaikeuttavat hedelmöittymistä oleellisesti.

6. Okarennokki eli tribulus terrestris

Tämä kasvi auttaa vahvistamaan miehen lisäänstymisjärjestelmää. Se auttaa parantamaan sperman laatua sekä hoitamaan erektiohäiriöitä. Miehet voivat nauttia okarennokkia teen tai uutteen muodossa, mutta sitä on saatavilla myös kapselina.

7. Palsamiköynnös eli schisandra chinensis

Palsamiköynnös on yksi eniten käytetyistä kasveista kiinalaisessa lääketieteessä. Aivan kuten okarennokkikin, se auttaa nostamaan sperman tuotantoa. Samalla se auttaa edistämään kivesten ja munuaisten terveyttä. Tätä kasvia voi nauttia raakana, kuivattuna, keitettynä tai uutteen muodossa.

8. Johimbiini eli pausinystalia yohimbe

Johimbiinia pidetään luonnollisena lemmenrohtona. Yksi sen tarjoamista tärkeimmistä hyödyistä on verenkierron tehostaminen sukuelimissä. Siitä on apua myös erektio-ongelmiin sekä seksuaalisen halun lisäämiseen.

Kasvit ja uutteet, jotka tehostavat sekä naisten että miesten hedelmällisyyttä

9. Lakritsi

Lakritsi auttaa puhdistamaan maksaa ja koko endokriinistä järjestelmää myrkyistä sekä korjaamaan niiden vahingoittuneita soluja. Lakritsilla on lisäksi positiivisia vaikutuksia puolustusjärjestelmään sekä se auttaa tasapainottamaan hormoneja.

Eikä tässä vielä kaikki, lakritsi auttaa lisäksi tasapainottamaan verensokeritasoja, sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia sekä auttaa vahvistamaan lantionpohjanlihaksia.

Monilla kasveilla on hedelmällisyyttä parantavia ominaisuuksia

On hyvä pitää mielessä, että nämä kasvit ja niistä valmistetut teet eivät toimi jokaisen keholle samalla tavalla. Jos huomaat kokevasi haitallisia oireita, jotka huolestuttavat sinua, on syytä keskustella lääkärin kanssa, jotta allergiat voidaan sulkea pois. 

Ota näiden kasvien ja uutteiden tarjoamat hyödyt käyttöösi ja hyödynnä niiden hedelmällisyyttä tehostavat vaikutukset.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Naisen biologinen kello
Äitiyden IhmeLue se täällä Äitiyden Ihme
Naisen biologinen kello

Biologinen kello viittaa ihmisen elimistössä esiintyvään rytmiikkaan. Siihen usein liitetty myytti on se, että nainen alkaa kaivata lasta iän kartt...  • Caglar HG., Selek S., Koktasoglu F., Koyuncu I., et al., Effect of camellia sinensis, hypericum perforatum and urtica dioica on kidney and liver injury induced by carbon tetrachloride in rats. Cell Mol Biol, 2019. 65: 79-86.
  • Roaiah MF., Khayat YI., Gamel SF., Salam MAA., Pilot study on the effect of botanical medicine (tribulus terrestris) on serum testosterone level and erectile function in aging males with partial androgen deficiency. J Sex Marital Ther, 2016. 42: 297-301.