Netflix-sarjoja raskaana oleville naisille
 

Netflix-sarjoja raskaana oleville naisille

Olemme valinneet esittelyyn kuusi raskaana oleville naisille tarkoitettua Netflix-sarjaa, jotka auttavat sinua ottamaan tämän uuden vaiheen vastaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Netflix-sarjoja raskaana oleville naisille
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 14 tammikuuta, 2023

Et ehkä vielä tiennyt tätä, mutta Netflixissä on hyviä sarjoja raskaana oleville naisille, joita ei kannata jättää väliin – varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen raskautesi .

Alla suosittelemme kuutta Netflix-sarjaa, jotka ovat herättäneet kiinnostuksemme ja joista uskomme sinunkin pitävän. Rentoudu niiden parissa vapaa-ajallasi joko yksin tai kumppanisi kanssa.

Netflix-sarjoja raskaana oleville naisille

Elokuvissa on käsitelty raskausaihetta monin eri tavoin, aina hauskoista hetkistä dramaattisiin tilanteisiin, jotka perustuvat naisten todellisiin kokemuksiin.

On joka tapauksessa selvää, että raskaana olevat naiset nauttivat elokuvien tai TV-sarjojen herättämästä pohdiskelusta. Tämän osoittaa Universidad del Valle -yliopistossa hiljattain tehty tutkimuskin.

Tästä syystä esittelemme 6 Netflix-sarjaa, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Ne kaikki kertovat naisten elämästä joko ennen raskautta, sen aikana tai sen jälkeen. Jotkut niistä kertovat kuuluisista naisista, joiden tarinat voivat toimia oppaanasi, jos samaistut niihin. Pistä muistiin!

1. Babies

Ensimmäiseksi ehdotamme dokumenttisarjaa vauvan ensimmäisestä elinvuodesta. Painopisteenä on vauvan kehitys, jotta odottava äiti osaa ennakoida mitä tuleman pitää. Sarjan kuudessa jaksossa käsitellään erilaisia vanhemmuuteen liittyviä aiheita, mukaan lukien:

  • Luku 1: Rakkaus
  • Luku 2: Ensimmäiset ateriat
  • Luku 3: Ryömiminen
  • Luku 4: Ensimmäiset sanat
  • Luku 5: Nukkuminen
  • Luku 6: Ensiaskeleet

2. The Letdown

Sarja kertoo tarinan äidistä, joka tuntee itsensä hämmentyneeksi, sillä hän ei osaa käsitellä äitiyttä ensimmäistä kertaa. Hän päättää liittyä tukiryhmään, jossa on useampia vanhempia samassa veneessä, mutta hänellä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka omalaatuisiksi he osoittautuvat.

Sarja on tietysti täynnä nauruhermoa kutkuttavia hetkiä. Tiivistettynä, äitiydessä täytyy löytää hauskuus kaikesta!

3. Hakekaa kätilö!

Tämän raskaana oleville naisille tarkoitetun sarjan tarina pohjautuu sairaanhoitaja Jennifer Worthin, yhden Englannin ensimmäisen kätilön, muistelmiin.

Kausia on yhteensä 5, joista kussakin on noin 10 jaksoa, ja jokainen niistä kertoo raskaana olevista naisista. He kaikki asuvat Lontoon köyhimmillä alueilla ja elävät sodan jälkeisellä aikakaudella.

Kuten arvata saattaa, heidän saamansa terveydenhoito on arveluttavaa, eivätkä kaikki tarinat pääty onnellisesti. Hyvä puoli on se, että niiden myötä voit tuntea helpotusta siitä, että saat odottaa vauvaa näinä aikoina.

4. Uraäidit, yksi raskaana oleville naisille tarkoitettu Netflix-sarja, joka kuvastaa monien perheiden todellisuutta

Vauvan syntymän jälkeen suosittelemme katsomaan sarjan Uraäidit, jotta pääset sukeltamaan seuraavaan muutosvaiheeseen: työhön paluuseen. Tämä hetki on yksi stressaavimmista synnytyksen jälkeen, ja se voi laukaista tiettyjä mielialahäiriöitä.

Sarjassa näytetään, miten kukin hahmoista kokee synnytyksen jälkeisen ajan. Draamaan sekoittuu huumoria, ja kohtaukset liittyvät töihin paluuseen kodin ulkopuolelle.

5. Gilmoren tytöt

Sarja kertoo yksinhuoltajaäidin (Lorelai) ja tämän teini-ikäisen tyttären (Rory) välisestä suhteesta. Kaksikko kasvaa ja kehittyy ihmisinä yhdessä.

Sarjan katsomisen jälkeen voit nauttia vielä jatko-osasta nimeltä A year in the life, joka jatkaa tarinaa pikkukaupungin hahmojen elämästä vuosia seitsemännen kauden päättymisen jälkeen.

6. The Crown

Kuten arvata saattaa, äitien elämä ei ole helppoa. Se on täynnä uhrauksia, odottamattomia tapahtumia, vaikeita päätöksiä, rohkeutta ja rakkautta.

Suosittelemmekin katsomaan tämän tarinan Britannian nuoresta kuningattaresta, Elisabeth II:sta, joka peri kruunun vain 25-vuotiaana. Tämän lisäksi hänellä oli kaksi pientä lasta ja aviomies, joka ei ollut kovin kannustava.

Upean kuvauksensa lisäksi sarja esittelee Britannian poliittisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä 1940-luvulta nykypäivään. Sen pääosassa on nainen, joka opettelee päivä päivältä hoitamaan odottamatonta rooliaan.

Rentoudu näiden raskaana oleville naisille tarkoitettujen Netflix-sarjojen parissa

Äitiys on siunaus, mutta myös uuden seikkailun alku. Raskaus on monien muutosten aikaa, ja joskus et välttämättä osaa käsitellä niitä. Tästä syystä kannattaakin levätä mahdollisimman paljon ja etsiä mukavaa ajanvietettä.

Oletko nähnyt mitään suosittelemistamme sarjoista? Mikä oli suosikkisi? Kerro kommenteissa, mitä pidit niistä ja suositteletko niitä muillekin odottaville äideille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Arboleda Hurtado LM, Sánchez Velasco IL. Prácticas de ocio en tres mujeres en estado de embarazo. 2019.
  • Carro García T, a Sierra Manzano J, Hernández Gómez MJ, Ladrón Moreno E, Antolín Barrio E. Trastornos del estado de ánimo en el postparto [Internet]. Semg.info. [citado 3 de agosto de 2021]. Disponible en: http://semg.info/mgyf/medicinageneral/mayo-2000/452-456.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.