Opettavaisia lastensarjoja Netflixissä
 

Opettavaisia lastensarjoja Netflixissä

Tutustu näihin Netflixin opettavaisiin lastensarjoihin löytääksesi lapsillesi sopivaa ja viihdyttävää sisältöä.
Opettavaisia lastensarjoja Netflixissä
Pedro González Núñez

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvattaja Pedro González Núñez.

Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Ennen meidän äitien oli vaikea päästä käsiksi sarjoihin, jotka opettivat haluttuja arvoja lapsillemme. Nykyään, verkkoalustojen ansiosta, vaihtoehtoja on valtava määrä. Täältä löydät Netflixin tarjoamia opettavaisia lastensarjoja perheen pienimmille.

Sisällön tuottaminen tilauksen mukaan

Nykynaperot ovat syntyneet tilausvideopalvelujen aikakaudella. Netflix ja eräät muut ovat alustat ovatkin mahdollistaneet käyttäjäprofiilin luomisen myös lapsille, jotta voit valita heidän ikäisilleen sopivaa sisältöä.

Alustalla on rajaton pääsy lapsille soveltuviin sarjoihin ja elokuviin, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että lapsesi pääsevät käsiksi väkivaltaisiin tai aikuisille suunnattuihin ohjelmiin.

Netflix panostaa sekä määrään että laatuun. Siksi se on loistava ja samalla opettavainen ajanviettopaikka perheen pienimmille.

Lapset makaavat patjoilla lattialla katsomassa jouluelokuvaa valkokankaalta.

Opettavaisia lastensarjoja Netflixissä

Lastensarjat eivät ole ainoastaan viihdettä, vaan ne voivat myös auttaa lapsia sisäistämään eräitä houkuttelevia arvoja, kuten rohkeus, kumppanuus, solidaarisuus ja ystävyys. Olemme valinneet esittelyyn erityisesti seuraavat sarjat.

1. Olipa kerran elämä

Tämä on yksi kaikkien aikojen upeimmista animaatiosarjoista. Vuosikymmeniä sitten katsoimme sitä itse, ja nyt on lastemme vuoro.

Sarjan kautta he oppivat tuntemaan kehonsa toimintaa viihdyttävällä tavalla. Lapset pääsevät huikealle ja hauskalle matkalle aivoista jalkoihin tutustuen verenkiertoon, soluihin, hermoihin, verihiutaleisiin ja kaikkiin kehon elimiin.

2. Ryhmä Hau

Sarjan pääosassa on joukko koiranpentuja, jotka kokevat ainutlaatuisia seikkailuja yrittäessään auttaa muita.

Samalla kun lapset saavat nauraa päähenkilöiden kujeille, he oppivat ryhmätyöstä, kunnioituksesta, tasa-arvosta ja ongelmanratkaisusta.

3. Beat Bugs

Tämä Netflixin alkuperäissarja seuraa hauskojen otusten seikkailuja ja toilailuja. Otukset nauttivat vehreästä puutarhasta, jossa ne paneutuvat arvoihin kuten ystävyys, solidaarisuus ja kumppanuus.

Ja kaikki tämä tapahtuu lyömättömän musiikin tahtiin, kun Beatlesin kappaleet soivat maailmankuulujen laulajien, kuten Pinkin ja Robbie Williamsin, tulkitsemina.

4. Opettavaisia lastensarjoja Netflixissä: Napero

Puhumme nyt Espanjassa tehdystä televisioklassikosta, joka on ylittänyt rajat ja päässyt Netflixiin ympäri maailmaa.

Sarjassa seurataan kolmivuotiaan pojan seikkailuja hänen erottamattomien ystäviensä ja lelujensa Paton, Ellyn, Ninan ja kumppaneiden seurassa. Heidän kanssaan hän tutustuu ympäristöönsä, oppii hallitsemaan tunteitaan ja syventää käsitystään ystävyydestä.

5. Pasin ja Kielon valtakunta

Klassinen tarina haltijoista ja keijuista, jonka tapahtumat sijoittuvat taiantäyteiseen maailmaan. Siellä päähenkilöt oppivat ratkaisemaan konflikteja älyn, tiedon ja mielikuvituksen avulla. Ja samalla keskustellaan ajankohtaisista aiheista, kuten ekologiasta ja yhteiskuntaluokista.

6. Go! Go! Cory Carson

Tässä Netflixin lastensarjassa päästään seuraamaan kilpa-auto Coryn seikkailuja tämän pitäessä hauskaa Bumperton Hillsin teillä. Jaksojen aikana lapset tutustuvat mielenkiintoisiin arvoihin, kuten ystävyyteen, perhe-elämään ja vaivannäön palkitsemiseen.

7. Julie’s Greenroom

Kuuluisan näyttelijän Julie Andrewsin tähdittämä sarja, joka pyrkii tuomaan teatterimaailman lähemmäs lapsia. Siinä apuna ovat kuuluisat Greenies-nuket, jotka kokevat mahtavia seikkailuja. Lisäksi ne tutustuttavat lapset sirkuksen, musiikin, tanssin ja improvisaation maailmaan.

Opeta lapsillesi arvoja kaikin keinoin

Nämä ovat mielestämme erinomaisia opettavaisia lastensarjoja Netflixissä.

Ohjelmatarjonta tällä suoratoistoalustalla on erittäin monipuolinen ja ennen kaikkea laadukas.

Kun yrität keksiä tekemistä lapsillesi, pidä mielessä myös muu ohjelmatarjonta: Justin Time, Tietobotit, Wild Kratts, Skylanders Academy, Trollhunters tai Tarzan ja Jane. Nämä ovat sekä sinun että lastesi mieleen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Randolph, M., (2019). Eso nunca funcionará: El nacimiento de Netflix y el poder de las grandes ideas. Barcelona: Grupo Planeta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.