4 opettavaista televisio-ohjelmaa lapsille - Äitiyden Ihme
 

4 opettavaista televisio-ohjelmaa lapsille

4 opettavaista televisio-ohjelmaa lapsille
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Televisio-ohjelmat ovat yksi loistava tapa viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin. Mutta onko lapsen mahdollista oppia samalla, kun hän saa nauraa suosikkihahmojensa hassutteluille ja seikkailuille? Totta kai! Alla esittelemme neljä opettavaista televisio-ohjelmaa.

4 opettavaista televisio-ohjelmaa lapsille

1. Pikku Einsteinit

Pikku Einsteinit -animaatiosarja kertoo neljästä lapsesta – Leosta, Junesta, Quincysta ja Anniesta – jotka matkustavat raketillaan ympäri maailmaa ja kokevat erilaisia seikkailuja. He oppivat uusia asioita esimerkiksi musiikista, taiteesta, luonnosta ja eläimistä. Jokaisessa jaksossa pienet katsojat saavat olla vuorovaikutuksessa ohjelman hahmojen kanssa auttaakseen heitä ratkomaan arvoituksia.

2. Taavi-tiikerin naapurissa

4 opettavaista televisio-ohjelmaa lapsille
© 9 Story Media Group / Fred Rogers Company / Out of the Blue Enterprises / Brown Bag Films

Taavi-tiikerin naapurissa on 2–4-vuotiaille suunnattu lastenanimaatio, joka on ihanteellinen sarja stimuloimaan lasten emotionaalista kehitystä. Sarjan pääosassa seikkailee 4-vuotias Taavi-tiikeri, joka oppii yhdessä ystäviensä ja perheensä kanssa hallitsemaan tunteitaan erilaisissa arkipäiväisissä tilanteissa. Kyseessä on spin-off Fred Rogersin käsikirjoittamasta Mister Rogers’ Neighbourhood -ohjelmasta.

3. Sanabileet

Sanabileet-animaatiossa seikkailevat eläinvauvat Lulu, Bailey, Franny ja Kip. Jokaisessa jaksossa he opettelevat erilaisia sanoja laulamalla, tanssimalla ja leikkimällä ja jokaisen jakson lopussa he laittavat pystyyn bileet, joissa kertaavat oppimaansa uutta sanastoa. Sarja on hyvä apuväline päiväkoti-ikäisten lasten kielellisten taitojen ja viestintäkykyjen kehittämiseen.

4. Ryhmä Hau

4 opettavaista televisio-ohjelmaa lapsille
© Broadcast by Nickelodeon Network; Spin Master Studios / Guru Animation Studio

Ryhmä Hau on epäilemättä yksi tämän hetken suosituimmista lastenohjelmista. Siinä yhdistyvät musiikki, huumori, hauskuus ja oppiminen, eikä olekaan ihme, että se viihdyttää valtavaa määrää lapsia ympäri maailmaa. Ryhmä Hau -pelastuspartio koostuu kahdeksasta koiranpennusta – Sampasta, Tomasta, Kajasta, Rollesta, Rekusta, Vainusta, Haltista ja Valppaasta – sekä heidän johtajastaan Rikusta. Riku ja pennut työskentelevät tiiminä kaupunkinsa asukkaiden hyväksi ratkaisten erilaisia ongelmia ja haasteita. Tämä sarja osoittaa lapsille yhteistyön, kunnioituksen ja muiden auttamisen merkityksen.

Päiväkoti-ikäinen lapsi on keskellä sosioemotionaalista ja kognitiivista kehitystä, ja on tärkeää, että hän saa kasvaessaan tutkia erilaisia resursseja, jotka auttavat stimuloimaan ja optimoimaan hänen taitojaan ja kykyjään näillä alueilla. Näitä taitoja tarvitaan niin perheen seurassa, koulussa kuin monissa muissakin konteksteissa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.