Lastenlääkärin avoin kirje Tohtori Pehmolalle
 

Lastenlääkärin avoin kirje Tohtori Pehmolalle

Lastenlääkärin avoin kirje Tohtori Pehmolalle

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Suurin osa lapsista nauttii lastenohjelmien katsomisesta ja usein myös oppii tärkeitä asioita ohjelmien kautta. Tämän vuoksi ei ole yllätys että lastenlääkäri Steve Silvestro halusi kirjoittaa kirjeen Tohtori Pehmolalle, joka on saman nimisen televisio-ohjelman päätähti.

Tässä kirjeessä Silvestro yrittää kumota useita ohjelmaan yhdistettyjä kriittisiä väitteitä. Hänen mielipiteensä on täysin vastakohta Harvardin yliopiston teettämästä tutkimuksesta, jonka tulokset hahmon vaikutuksista olivat erittäin negatiivisia. Tutkimuksen tuloksissa todettiin muun muassa, että Pippa Possu -ohjelmaa seuraavat lapset ovat suuremmassa riskiryhmässä sairastua autismiin. Tämä tutkimustulos julistettiin vääräksi monien terveyden alan ammattilaisten sekä itse yliopiston taholta.

Vähän tutkimuksen tulosten julkaisun jälkeen Steve Silvestro julkaisi oman kirjeensä, jossa hän kiitti Tohtori Pehmola -hahmon luojia ja rohkaisi lapsia olemaan pelkäämättä lääkäreitä.

Lastenlääkärin avoin kirje Tohtori Pehmolalle

“Kuten varmasti tiedät, on normaalia, että me  lääkärit keskustelemme keskenämme yhteisistä potilaista. Olenkin viime aikoina huomannut, että sinä ja minä hoidamme itse asiassa todella monia samoja potilaita. Halusin kertoa sinulle, kuinka paljon olet auttanut monia eri ihmisiä ja myös minun potilaitani. Ensinnäkin haluan kertoa sinulle, että olet helpottanut työtäni suunnattoman paljon.”

Lastenlääkärin avoin kirje Tohtori Pehmolalle

Yhdysvaltalaisen lääkärin mukaan monet hänen potilaistaan eivät enää pelkää lääkäriä katsottuaan kyseistä ohjelmaa. Aikaisemmin olemassa ollut lääkäripelko on voinut kadota ohjelman seuraamisen myötä. Monet lääkärin potilaista ovat nyt jopa innoissaan tullessaan lääkärin vastaanotolle ja pukeutuvat lääkärille ominaiseen valkoiseen takkiin.

“Jos lasta pelottaa hänen saapuessaan vastaanotolleni, minun tarvitsee vain laulaa ohjelman tunnuslaulu, ja tunnelma on heti huomattavasti rennompi. Näin lapset tietävät, että olen heidän puolellaan, eikä heidän tarvitse pelätä minua. Jokainen ohjelmaa katsonut tietää, että käytät stetoskooppiasi herättämään lelusi henkiin. Tämän vuoksi lapset eivät enää pelkää stetoskooppiani. Lapset näkevät stetoskoopin maagisena välineenä uusiin maailmoihin. Joskus pelleilen stetoskoopin kanssa ja saatan laittaa sen lapsen kyynärpään kohdalle tai lapsen nenän kohdalle. Tämä rentouttaa tunnelmaa ja helpottaa työtäni.”

“Haluan myös kertoa sinulle, että autat lapsia selviämään muustakin kuin lääkärin vastaanotolle saapumisesta. Autat lapsia pääsemään yli peloistaan ja pärjäämään ystävyyssuhteissaan ja jopa uusien sisarusten kotiin saapumisessa. Autat lapsia selviämään jokapäiväisistä ongelmista ja vaikeista tilanteista, joita lapsen elämässä joskus on.”

Hyvä motivaation väline

Tohtori Pehmola osaa käsitellä potilaitaan rakkaudella ja kuuntelee heidän murheitaan ja ajatuksiaan huolellisesti.

“Annat hyvän esimerkin lääkäreille siitä, kuinka heidän tulisi kuunnella potilaitaan ja heidän murheitaan. Erityisesti lasten kanssa, joita tilanne pelottaa, lääkäreiden tulisi olla erittäin varovaisia ja ymmärtäväisiä.”

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa hyvä esimerkki, jonka hahmo lapsille antaa. Tohtori Pehmolan unelmat tulevaisuuden ammatista ja halusta olla lääkäri niin kuin hänen äitinsä, on hieno esimerkki lapsille. Nyt monet lapset haluavat kuunnella omaa sydäntään stetoskoopin avulla ja ilmaisevat halustaan opiskella jonain päivänä lääkäriksi.

“Joten vielä uudemman kerran, haluan kiittää sinua siitä, että olet helpottanut työtäni. Olet mahtava roolimalli pienille lapsille, ja minusta on hienoa, että voin jatkaa potilaideni hoitamista sinun avustuksellasi.”


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.