5 askarteluideaa ilmapalloista lapsille
 

5 askarteluideaa ilmapalloista lapsille

Täältä löydät viisi askarteluideaa ilmapalloista lapsille juhlien aloittamiseen! Niitä on taatusti kiva askarrella yhdessä perheenä.
5 askarteluideaa ilmapalloista lapsille
Marcela Alejandra Caffulli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lastenlääkäri Marcela Alejandra Caffulli.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vietitkö lapsuutesi kesät vesi-ilmapalloja täyttäen? Ehkäpä pyysit vanhempiasi myös ostamaan sinulle markkinoilla suosikkihahmosi muotoisen ilmapallon. No, olemme valmistelleet 5 askarteluideaa ilmapalloista, joista lapsesi pitävät taatusti.

Koko perhe voi nauttia niistä yhdessä joko askarteluhetkellä tai myöhemmin leikkimällä omilla luomuksillaan. Lisäksi kaikki esittelemämme ideat on helppo toteuttaa, ja mikä parasta, ilmapalloja on helppo hankkia.

Suosittelemme pysymään koko askartelun ajan lasten lähettyvillä pitääksesi heitä silmällä ja välttääksesi haaverit. Kun kaikki on valmista, ryhdytään töihin!

5 askarteluideaa ilmapalloista lapsille

Ilmapalloista voi luoda kaikenlaisia muotoja ja askartelutöitä. Olet kenties joskus pyytänyt pelleä tekemään sinulle tästä mahtavasta materiaalista koiranpennun, miekan, joutsenen tai karhun.

Hahmojen tekeminen ilmapalloista on joka tapauksessa ihanteellista ajanvietettä, joka rentouttaa, edistää kärsivällisyyttä ja opettaa uutta. Tämän vahvistaa Machalan teknillisen yliopiston vuonna 2015 julkaisema artikkeli, jossa ilmapallojen manipulointia kuvataan tekniikaksi, joka tukee 5–6-vuotiaiden lasten luovaa ja motivoivaa oppimista.

Näiden tietojen perusteella suosittelemmekin tekemään ilmapalloista muutamia lapsia kiehtovia askartelutöitä. Pistä muistiin!

1. Tee ilmapalloista nalle

Kaikki edellä mainitut asiat huomioiden, mikä olisikaan parempi tapa piristää juhlia tai sisustaa lastenhuone kuin tekemällä ilmapalloista nalleja? Tätä ideaa varten tarvitset pitkulaisia ilmapalloja valitsemassasi värissä pään ja vartalon askartelemiseksi ja sen koristelemiseksi.

Eläimen pää:

 • Tee 7 kuplan rivi, jossa vuorottelevat yksi pienempi ja yksi keskikokoinen pallo.
 • Kokoa seppele viidestä kuplasta niin, että yli jää vain kaksi.
 • Täytä pienempi valkoinen ilmapallo ja pienempi musta ilmapallo muodostaaksesi kuonon. Kiinnitä ne sitten seppeleen päähän.
 • Yhdistä ilmapallojen kumpikin pää kiertämällä ne yhteen korviksi.
 • Täytä kaksi pientä ilmapalloa silmiä varten ja kiinnitä ne solmimalla pään takaosasta peittääksesi yksityiskohdat. Jos tämä ei toimi, voit myös liimata ne kuonon päälle.

Tee vartalo:

 • Tee toinen rivi vielä 4 ilmapallosta. Tällä kertaa niiden tulisi olla suurempia, sillä niistä tehdään eläimen vartalo.
 • Yhdistä rykelmän päät neliön muotoon ja aseta keskelle valkoinen ilmapallo.
 • Kun vartalo on valmis, liimaa se päähän ja valmista tuli! Voit nyt koristella sen haluamallasi tavalla.

2. Kukkakimppu

Ilmapalloista tehdyt kukat.
Ilmapalloista voi olla hauskaa tehdä kukkakimppu, ja sitä voi käyttää kodin sisustamiseen.

Tämä tekokimppu näyttää kauniilta huoneissa, ikkunoilla, parvekkeilla tai terasseilla. Lisäksi se on loistava tapa lapsille oppia näkemään luontoäidin kauneus askartelutyössä, jonka he tekevät yhdessä sinun kanssasi. Tarvitset tähän vain oransseja, vaaleanpunaisia, vihreitä ja keltaisia ilmapalloja.

Ohjeet:

 • Puhalla ilmapallo ja sido sen päät muodostaaksesi eräänlaisen soikion. Kierrä sitten ilmapalloa solmun vastakkaisella puolella niin, että muodostuu kaksi yhtä suurta osaa.
 • Jaa sama ilmapallo uudelleen, mutta nyt kolmeen yhtä suureen osaan (kierrä ne yhteen).
 • Kierrä ilmapalloa, kunnes se on harmonikan muotoinen. Yhdistä kumpikin pää jakaaksesi ne uudelleen kahteen osaan ja tuo ne itse kiehkuran keskelle.
 • Yhdistä taitokset kukaksi, jossa on kuusi terälehteä.
 • Täytä pitkänomainen vihreä ilmapallo ja kierrä toista päätä kiinnittääksesi siihen kuusiterälehtisen kukan.

Viimeistele työ toistamalla sama prosessi vielä neljällä haluamasi värisellä kukalla ja sitomalla vihreät ilmapallot niiden väliin kahtia kimpuksi.

Koristele se haluamallasi tavalla, niin se näyttää varmasti kauniilta missä tahansa paikassa.

3. Kilpa-auto, yksi hauskimmista askarteluideoista lapsille

Jos lapsesi on hulluna kilpa-ajoihin ja fanittaa Formula 1:tä tai Autot-elokuvaa, tämä idea kiehtoo häntä taatusti. Ja mikä parasta, koko perhe voi kilpailla yhdessä käytävällä omien luomustesi kanssa.

 • Tee auto pahvista tai puusta ja laita siihen renkaat.
 • Liimaa pala pilliä askartelemaasi autoon.
 • Kiinnitä sitten ilmapallo pillin päähän kuminauhalla.
 • Puhalla pillin pään läpi ilmaa ilmapalloon, pidä pilli peitettynä kunnes auto on maassa, ja päästä se sitten irti. Kilpailu alkakoon!

4. Tee ilmapalloista rumpu

Kuten Universidad del Valle -yliopiston vuonna 2001 julkaisemassa artikkelissa todetaan, musiikki liikuttaa lasten sydäntä. Siksi onkin tärkeää osata juurruttaa heihin tämä harrastus. Ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin askarrella yhdessä perheenä? Noudata näitä ohjeita tehdäksesi ilmapalloista rummun.

Välineet

 • Peltipurkki
 • Venyvä ilmapallo
 • Keppi rumpujen hakkaamiseen

Ohjeet

 • Venytä ilmapallo tyhjän tölkin päälle (muista, että mitä tiukempi se on, sitä kovemmalta ja paremmalta se kuulostaa).
 • Soita nyt rumpua valmistamallasi kepillä ja ala luoda musiikkia!

Tämä on epäilemättä erinomainen askartelutyö kierrätyksen arvon juurruttamiseksi lapsiin, sillä voit hyödyntää kotoa löytyviä käyttämättömiä materiaaleja.

Saatat olla kiinnostunut tästäkin: Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla

5. Jongleerauspallot ilmapalloista

Ilmapalloista voi tehdä jongleerauspalloja.
Jongleerauspallot opettavat lapsille uuden taidon. Niiden valmistamiseksi tarvitset vain ilmapalloja, riisiä ja paperisuppilon.

Ollaksesi todellinen ilmapalloilla viihdyttämisen mestari sinun on ehdottomasti askarreltava niistä omat jongleerauspallot. Katsokaa, kuka on perheen paras jonglööri ja tekee ennätyksen.

Välineet

 • Ilmapalloja
 • Riisiä
 • Muovinen tai paperinen suppilo

Ohjeet

 • Valmista paperisuppilo.
 • Aseta suppilo ilmapalloon ja täytä ilmapallo vähitellen riisillä.
 • Solmi ilmapallon pää kiinni ja leikkaa ylimääräinen osa pois.
 • Ota toinen ilmapallo ja leikkaa sen suuosa irti. Aseta riisillä täytetty ilmapallo uuden ilmapallon sisään ja toista tämä vaihe enintään viisi kertaa vahvistaaksesi palloa.

Kun pallo on riittävän kova, venytä löysä osa tiukaksi niin, että siitä tulee sileä.

Aloita juhlat näillä askarteluideoilla

Toivottavasti pidit näistä hauskoista askarteluideoista, joita voit tehdä perheesi kanssa ilmapalloista. Lapsesi nauttivat taatusti uusien asioiden oppimisesta, ja pääset myös kenties itse muistelemaan hyviä hetkiä lapsuudessasi.

Osasitko kuvitella, että ilmapalloista voisi tehdä näin monia erilaisia askartelutöitä? No, tässä ei ollut vielä läheskään kaikki! Tuo kotiisi sirkus hauskoine klovneineen, omaperäisine muusikoineen ja nopeimpine kilpa-ajajineen.

Älä koskaan jätä lasta yksin ilmapallojen käsittelyn aikana, ja jos niitä puhkeaa, siirrä jäänteet pois heidän ulottuviltaan. Näiden lateksikappaleiden nieleminen vahingossa voi tukkia hengitystiet ja aiheuttaa tukehtumisen. Tarvittavilla varotoimilla voit kuitenkin pitää hauskaa näiden askartelujen parissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.