Ilmapallotekniikka hermostuneen lapsen rauhoittamiseen - Äitiyden Ihme
 

Ilmapallotekniikka hermostuneen lapsen rauhoittamiseen

Ilmapallotekniikka hermostuneen lapsen rauhoittamiseen
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 06 syyskuuta, 2018

Ilmapallotekniikka on helppo ja hauska keino opettaa lastasi hengittämään rauhallisesti niinä hetkinä, jolloin hän ei pysty hallitsemaan itseään.

Ilmapallotekniikka hermostuneen lapsen rauhoittamiseksi on apukeino, jota monet vanhemmat käyttävät usein. Se on leikki, jonka avulla lapsi oppii hengittämään tavalla, joka antaa hänelle mahdollisuuden hallita jännitteitä arkipäivän aikana.

Muista, että lapsuus on täynnä uusia kokemuksia, ja se voi joskus olla pelottavaa aikaa. Onneksi lapsille on tarjolla monia strategioita ja välineitä, joilla he voivat oppia rentoutumaan.

Yksikään lapsi ei synny tietäen, kuinka rauhoittaa itsensä, kun hän on ahdistunut. Kun lapset kasvavat, he oppivat vanhemmiltaan, kuinka rauhoittua. Sen lisäksi he havainnoivat muiden esimerkkiä ja selvittävät vähitellen, mikä toimii heille itselleen.

Ilmapallotekniikka on rauhoittava hengitystekniikka, joka auttaa lapsen reaktioiden hillitsemisessä. Seuraavaksi kerromme rauhallisesta hengityksestä ja sen merkityksestä.

Ilmapallotekniikka auttaa lasta ymmärtämään keuhkojen toimintaa

Rauhallinen hengitys

Hengityksen rauhoittaminen on tekniikka, jota käytetään opettamaan lasta hidastamaan hengitystään, kun hän kokee ahdistuneisuutta tai on stressaavissa tilanteissa.

Tämä tekniikka voi auttaa vähentämään lapsesi ahdistusta ja antaa hänelle hallinnan tunteen erilaisissa tilanteissa. Hengitys on olennaisesti yhteydessä keskushermostoon.

Hyvä, hidas hengitys rauhoittaa lasta, antaa hänelle levollisen tunteen sekä auttaa häntä rentouttamaan lihasjännitystä. Näin ollen esittelemme nyt ilmapallotekniikan, joka rauhoittaa ja auttaa lasta lievittämään ahdistusta.

Ilmapallotekniikka rauhoittaa hermostuneita lapsia

Ilmapallotekniikkaa käytetään hermostuneiden lasten rauhoittamiseen, ja se on erittäin tehokas rauhallinen hengitystekniikka. Se on hyvä strategia lapsille, joilla on vaikeuksia hallita impulssejaan.

Sinun on pidettävä mielessä, että ennen kaikkea tämä on leikki, jonka tarkoituksena on olla lapsen mielestä hauskaa ja joka auttaa häntä ymmärtämään keuhkojen toimintaa.

Menetelmä

Ilmapallohengitystekniikka on hyvin yksinkertainen. Ensin hanki käsiisi ilmapalloja ja täytä ne. Sitten selitä lapsellesi, että kuten ilmapallo, ihminenkin täyttyy, kun hän on hermostunut.

Tämä ilmapallo-vertauskuva on erittäin hyödyllinen, sillä se auttaa lapsia ymmärtävämään, kuinka ihminen toimii. Kehoita lastasi kuvittelemaan, että hänen keuhkonsa ovat kuin ilmapallo ja että lapsen tullessa hermostuneeksi hän voi yrittää täyttää keuhkot hitaasti ilmalla.

“Hengitys on ensimmäinen ja viimeinen toiminto elämässämme. Epäsäännöllinen ja epätäydellinen hengitys tuo sinut lähemmäksi sairautta.” – Joseph Pilates

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on saada lapsi pitämään ilmapalloa huulillaan. Sitten ohjeista lasta hengittämään ilmaa nenän läpi ja puhaltamaan suun kautta ilmapalloon.

Seuraavaksi lapsen on täytettävä ilmapallo niin täyteen kuin hän voi. Sitten pallon voi tyhjentää hiljalleen hengittämällä ilman sisään. Voit toistaa harjoituksen ilman, että ilmapalloa irroitetaan huulilta, jopa viisi kertaa. Jos lapsi tuntee huimausta, tulee harjoitus lopettaa.

Kun ilmapallo on täynnä ilmaa, on myös hyvä yrittää tyhjentää se hitaasti. Tämä näyttää lapsellesi hengityksen hallinnan merkityksen. Tämä on tärkeää, sillä useimpien lasten hengitys muuttuu nopeaksi ja pinnalliseksi, kun he ovat hermostuneita.

Hermostuneet lapset voivat käyttää tätä tekniikkaa kahdesti päivässä parantaakseen keuhkojensa terveyttä – esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa ja aamulla.

Hermostunut lapsi rauhoittuu kun ilmapallotekniikka on käytössä

Ilmapallotekniikan tavoitteet

  • Kehon tuntemus
  • Rentoutuminen
  • Impulssin hallinta
  • Suotuisa, rauhallinen mielentila
  • Hermoistuneisuuden väheneminen

Ilmapallotekniikan hyödyt

  • Lisää lapsen keuhkokapasiteettia
  • Edistää pallean käyttöä keuhkojen lisäksi
  • Hoitaa hengenahdistusta
  • Parantaa puheääntä
  • Vahvistaa huulten lihaksia

Viime kädessä tämän leikin tarkoituksena on kuvata todellisuutta ja opettaa lapsille, että jos ilmapallossa on liikaa ilmaa, se voi räjähtää – samoin käy, jos annamme jännityksen täyttää kehomme, sillä lopulta emme voi kestää painetta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.