Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla - Äitiyden Ihme
 

Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla

Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla
María José Roldán

Tarkistanut ja hyväksynyt: kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Monen perheen kotoa löytyy värikkäitä ilmapalloja, ja ne ovatkin loistava tapa kiinnittää pienen lapsen huomio. Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla, sillä se on loistava tapa stimuloida lapsen aisteja. Ilmapallojen värit ja liikkeet stimuloivat vauvan näköaistia ja pallojen tekstuuri auttaa lasta tutustumaan hänelle tuntemattomaan materiaaliin. Vauva ei tarvitse ihmeellisiä asioita oppiakseen tuntemaan ympärillään olevaa maailmaa.

Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla

Sido ilmapalloja vauvan jalkoihin

Vauvat tykkäävät potkia jaloillaan ja seurata liikkuvia objekteja, joten miksipä emme yhdistäisi näitä kahta asiaa? Voit sitoa ilmapallot vauvan nilkkoihin kiinni ja näet välittömästi, kuinka innokkaasti tämä alkaa liikuttaa jalkojaan ja seurata ilmapallojen liikkeitä.

Nilkan ympärillä olevan narun tulee luonnollisesti olla löysällä, jottei se satuta lapsen herkkää ihoa. Tämän lisäksi lasta ei saa jättää hetkeksikään yksin ilmapallojen kanssa.

“Väri on kosketus näkökyvylle, musiikki kuulolle ja sana pimeydelle.”

– Orhan Pamuk

Ripusta ilmapalloja vauvan sängyn yläpuolelle

Leiki vauvan kanssa ilmapalloilla, sillä ne stimuloivat vauvan aisteja

Voit ripustaa vauvan sängyn yläpuolelle värikkäitä ilmapalloja niin, että lapsi pystyy koskettamaan niitä ja ihailemaan niiden iloisia värejä. Ilmapallojen on hyvä olla sellaisessa paikassa ja sellaisella etäisyydellä, että vauvan on helppo ja mukava kosketella niitä.

Anna vauvan viihdyttää itseään ilmapalloilla ja kommunikoida niiden kanssa siihen saakka, kunnes hän kyllästyy niiden kanssa leikkimiseen. Tämän jälkeen voit ottaa esiin tuulettimen ja suunnata se niin, että ilmapallot pääsevät tanssimaan vapaasti.

Hyödynnä heliumpallot

Käy ostamassa heliumpallo ja päästä se vapaaksi vauvan huoneessa. Pidä huoli, että ikkunat ja ovet ovat suljettuina, jotta pallo ei pääse karkaamaan.

Ilmastointilaitteen tai tuulettimen muodostama ilmavirta liikuttaa heliumpalloa katonrajassa edestakaisin, ja vauva tulee rakastamaan tämän liikkeen seuraamista.

Tee kylpyhetkestä hauska ilmapallojen avulla

Siinä missä jotkut vauvat rakastavat kylpemistä, toiset tuntevat olonsa epämukavaksi ja turvattomaksi vedessä. Ennen kuin viet vauvan kylpyyn, voit asettaa kylpyveteen pieniä ilmapalloja. Tämä temppu on takuuvarma hitti kaikkien lasten kohdalla – niin heidän, jotka rakastavat loiskia kylpyvedessä, kuin myös heidän, jotka inhoavat kylpyhetkeä.

Täytä ilmapallot leluilla

Leiki vauvan kanssa värikkäillä ilmapalloilla

Aseta läpinäkyvien ilmapallojen sisään pieniä ja kevyitä leluja. Vauva nauttii ilmapallojen ja lelujen seuraamisesta.

Stimuloi lapsen kuuloaistia

Ilmapallot stimuloivat näkö- ja tuntoaistin lisäksi myös kuuloaistia. Asettaudu vauvan eteen ja ota käteesi ilmapallo. Puhalla palloon ilmaa ja päästä sitten ilmaa pallon suusta, jolloin pallo alkaa viheltää.

Aluksi vauva saattaa jähmettyä paikoilleen ja ihmetellä, mitä tapahtuu. Ymmärtäessään, mistä on kyse, lapsen kädet alkavat liikkua innostuneesti.

Hyödynnä ilmapalloja helpottaaksesi ruokahetkeä

Kun vauva saadaan kiinnostumaan jostain asiasta, hän kiinnittää vähemmän huomiota siihen, kuinka paljon ja mitä hän syö. Jos lapsesi on toisinaan huono syömään, voit käyttää ilmapalloja siirtääksesi vauvan huomion ruoasta ilmapalloihin. Lapsi voi ihmetellä ilmapalloja samalla, kun syötät häntä.

Vanhempien tulee pitää mielessä, että tärkeintä vauvan leikkiessä ilmapalloilla, on turvallisuus, eikä pienen lapsen tule antaa leikkiä palloilla yksin. Sekä ilmapallon naru että puhjennut pallo voivat olla vaaratekijöitä lapselle.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.