Yritteliäät lapset - inspiroivia ja opettavaisia tarinoita - Äitiyden Ihme
 

Yritteliäät lapset - inspiroivia ja opettavaisia tarinoita

Yritteliäät lapset inspiroivat nerokkuudellaan ja omistautumisellaan. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia ihmeellisiä nykypäivän menestystarinoita.
Yritteliäät lapset - inspiroivia ja opettavaisia tarinoita
Marián Carrero Puerto

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Marián Carrero Puerto.

Viimeisin päivitys: 14 huhtikuuta, 2019

Monelle yritteliäisyys on elämäntapa, ja yritteliäs ihminen haluaa kasvattaa projektejaan esimerkiksi internetiä apunaan käyttäen. Tämä ei kuitenkaan päde ainoastaan aikuisiin, sillä myös jotkut hyvin älykkäät ja yritteliäät lapset ovat päättäneet kasvattaa omista ideoistaan menestystarinoita.

Tavoitteiden asettamiselle ja saavuttamiselle ei ole olemassa ikärajaa. Lapset oppivat nopeasti – joskus jopa hämmästyttävän nopealla tahdilla. Moni lapsi osoittaa yritteliäisyyden merkkejä jo hyvin varhaisessa iässä. Tällaiset lapset saattavat luoda liikeideoita hyvinkin pienistä ajatuksista.

Yritteliäät lapset ja heidän tarinansa

Yrittäjyys ei ole helppoa. Lasten täytyy ymmärtää, että matkan varrella eteen voi tulla vaikeuksia, ja oppia käsittelemään sekä menestystä että epäonnistumisia. Seuraavaksi kerromme tarinoita yritteliäistä lapsista, jotka perustivat oman yrityksensä varhaisella iällä.

Charles Orgbon

Charles Orgbon perusti 12-vuotiaana verkkosivuston, joka kannusti kierrättämiseen. Myöhemmin tämä sivusto kasvoi huomattavan suureksi projektiksi nimeltä Greening forward. Orgbon opiskelee parhaillaan Georgian yliopistossa ja johtaa yritystään, joka operoi koko Californian osavaltion alueella. Hänen sivustonsa on yksi merkittävimmistä omalla alallaan.

EvanTuben Evan

Evan loi isänsä avustuksella YouTube-alustalle EvanTube-nimisen kanavan ollessaan vasta 8-vuotias. Videoillaan Evan arvioi leluja ja puhuu asioista, jotka kiinnostavat hänen ikäisiään lapsia. Hänen tyylitajunsa ja -makunsa ovat edesauttaneet suosion kasvua.

Yritteliäät lapset ovat omistautuneita omille projekteilleen.

Robert Nay

14-vuotiaana Robert Nay loi älypuhelimille tarkoitetun pelin, joka nousi nopeasti Applen App Storen kärkilistoille. Pelin nimi on Bubble Ball, ja se yllättäen jätti taakseen jopa maineikkaan Angry Birds -pelin. Peli oli Naylle siis oikea rahasampo.

Christian Owens

Christian Owens sai ensimmäisen tietokoneensa ollessaan 14-vuotias ja opiskeli itsekseen verkkosivujen suunnittelua. Samana vuonna hän perusti Mac Bundlen, joka tarjoaa yksinkertaisia ratkaisuja verkkosivujen suunnitteluun. Tällä hetkellä Mac Bundle on hyvin vakavarainen yritys, joka tarjoaa monipuolisesti erilaisia suunnittelupaketteja.

Adora Svitak

Adora Svitak on tänä päivänä jo 23-vuotias, mutta perustaessaan yrityksensä, hän oli vasta 7-vuotias. Nuorella iällä Svitak kirjoitti kirjan, jossa hän halusi rohkaista lapsia olemaan luovia saavuttaakseen unelmansa. Nyt tämä nuori nainen järjestää konferensseja ja kirjoittaa tutkielmia, tarinoita, runoja, blogeja ja kirjoja.

Adam Hildreth

Ollessaan 14-vuotias Adam yhdisti voimansa ystäviensä kanssa ja perusti Dubit-sivuston. Dubitin kasvaessa yhdeksi Iso-Britannian suosituimmaksi sivustoksi, Adam perusti Crisp-ohjelmistoyrityksen, joka suojelee lapsia heidän surffaillessaan internetissä.

Cameron Johnson

Cameron oli 11-vuotias, kun hänen vanhempansa pyysivät häntä tekemään kutsukortteja naapuruston juhliin. Osanottajat antoivat kiitosta kutsukorteista ja alkoivat tarjota Johnsonille lisää töitä.

Menestyksen kasvaessa Cameron päätti perustaa Cheers and Tears -yrityksen ollessaan 14-vuotias. Hän päätti omistaa aikansa verkkosuunnittelulle ja ohjelmistokehitykselle.

Erilaisilla alustoilla, kuten YouTubessa, jaetaan ohjeita ja opetusvideoita, joiden avulla lapset voivat helposti oppia monenlaisia taitoja.

Internet mahdollistaa monenlaisten kykyjen oppimisen

Emil Motycka

Emilin 9-vuotiaana aloittama ruohonleikkuuprojekti kasvoi Motycka Enterprises –yritykseksi Emilin ollessa 18-vuotias. Teini-iän tuomien velvollisuuksien rinnalla hän teki töitä yritykselleen öisin, pitäen sinnikkäästi kiinni liikeideastaan. Tänä päivänä hänellä on vakavarainen yritys.

Geoff, Dave ja Catherine Cook

Cookin sisarukset halusivat saada koulustaan uusi ystäviä, joten he päättivät perustaa My Yearbook -sivuston, joka myöhemmin kehittyi MeetMe-sivustoksi. Tätä sivustoa pystyivät käyttämään muissa kouluissa opiskelevat lapset löytääkseen uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Tämä projekti oli Facebookin edeltäjä ja aikanaan hyvin suosittu alusta. MeetMe-sivusto on olemassa edelleen.

Lapset voivat olla hyvinkin neuvokkaita ja luovia. On tärkeää, että vanhemmat tukevat lapsiaan näiden projekteissa, jotta he voivat toteuttaa ideoitaan ja saavuttaa unelmiaan. Yrittäjyys on tänä päivänä nousussa, joten tulevina vuosina on odotettavissa lisää projekteja eteviltä ja yritteliäiltä lapsilta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.