Parhaat televisiosarjat pienille lapsille - Äitiyden Ihme
 

Parhaat televisiosarjat pienille lapsille

Parhaat televisiosarjat pienille lapsille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme vanhempina on taata lapsemme onnellisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsen perustarpeiden täyttämisen lisäksi, meidän tulee huolehtia hauskanpidosta ja lapsen viihdyttämisestä. Tämä mielessä pitäen esittelemme parhaat televisiosarjat pienille lapsille. Jokainen näistä ohjelmista tuo varmasti iloa lapsesi päivään.

Näemme usein teknologian ja siihen liittyvät laitteet, kuten älypuhelimet, tietokoneet ja televisiot, vihollisena. On totta, että tekniikka voi olla koukuttavaa lapsille. Maalaisjärjen ja kohtuuden avulla voimme kuitenkin sallia nämä laitteet lapsillemme ilman, että ne alkavat hallita perheen elämää.

Tänä päivänä on tarjolla valtava määrä erilaisille kohderyhmille tuotettuja sarjoja, elokuvia, pelejä, sovelluksia ja muuta viihdettä, eikä pieniä lapsiakaan ole unohdettu. Internet ja televisio ovat täynnä sisältöä, joka tekee tekniikasta uhan sijaan vanhempien liittolaisen.

Televisiosarjat pienille lapsille

Vaikka pienten lasten keskittymiskyky ei ole vielä kehittynyt, lapset pystyvät keskittymään yhteen asiaan lyhyen – enintään 10-15 minuutin pituisen – ajan.

Tarina, lempisarjan jakso, peli tai lyhyt laulu kiinnittää lapsen huomion. Tästä syystä parhaat televisiosarjat pienille lapsille rakennetaan nuorelle yleisölle otollisten ärsykkeiden ympärille.

Nämä ohjelmat ovat hauskoja ja värikkäitä, ja niiden lyhyiden jaksojen tarinat ovat yksinkertaisia ja helppoja ymmärtää. Ääni on selkeä ja juoni yksioikoinen. Tarina saattaa sisältää jonkinlaisen opetuksen. Kaikki tämä auttaa lapsia oppimaan ympäröivästä maailmasta houkuttelevalla, hauskalla ja ystävällisellä tavalla.

Alle olemme listanneet parhaat televisiosarjat pienille lapsille. Jokainen ohjelmista on varmasti hitti lapsesi kirjoissa.

Napero

Napero, alkuperäiseltä nimeltään Pocoýo, on espanjalais-brittiläis-amerikkalainen alle kouluikäisille lapsille suunnattu lastenohjelma, joka on käännetty useille kielille hyvällä menestyksellä.

Tässä hittisarjassa seurataan taaperoa ja hänen eläinystäviään tutkimassa ympäröivää maailmaa rohkeuden ja älyn siivittäminä. Ohjelmassa esitellään ystävyyden kaltaisia arvoja yksinkertaisessa, värikkäästä ja lapsille helposti ymmärrettävässä maailmassa.

Teletapit

Teletapit oli ensimmäinen varta vasten aivan pienille lapsille suunniteltu televisio-ohjelma. Nämä aikoinaan runsaastikin keskustelua herättäneet, maineikkaalle BBC-yhtiölle luodut, hahmot ovat olleet lasten rakkaita kumppaneita jo kahden vuosikymmenen ajan.

Teletappien yksinkertainen, värikäs ja lapsiystävällinen maailma opettaa pienokaisille ystävyydestä, solidaarisuudesta ja kiintymyksestä.

Pipsa Possu

Tämä brittiläinen animaatiosarja on vauvojen ja taaperoiden suosikki. Sarjan päähenkilöt, possuperheen jäsenet, auttavat lapsia oppimaan tärkeitä rutiineja ja arvoja aina opiskelusta ympäristön kunnioittamiseen.

Tuomas Veturi

Yksi pienten lasten rakastamista televisio-ohjelmista on Tuomas Veturi. Ohjelman jokainen jakso keskittyy yhteen arvoon – esimerkiksi ystävyyteen, anteliaisuuteen tai anteeksiantoon – yksinkertaisten animaatioiden, seikkailutarinoiden ja päähenkilöinä toimivien puhuvien junien avulla.

Seikkailija Dora

Myös Seikkailija Dora on erinomainen sarja pienille lapsille. Sarjassa rohkea nuori tutkimusmatkailija seikkailee yhdessä lemmikkinapinansa kanssa ympäri maailmaa. Ohjelma opettaa lapsille huumorin varjolla esimerkiksi uusia kieliä.

Mielestämme nämä ovat joitain parhaita televisiosarjoja pienille lapsille, mutta tunnet varmasti monta muutakin hyvää ohjelmaa. Jos näin on, jaa ne ihmeessä kanssamme!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.