"Olet minulle kaunein lapsi maailmassa" - Äitiyden Ihme
 

"Olet minulle kaunein lapsi maailmassa"

"Olet minulle kaunein lapsi maailmassa"
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Raskauteni oli ihanan odottamisen aikaa. Nuo yhdeksän kuukautta olivat täynnä mahtavia tunteita, mutta mikään niistä ei ollut yhtä mahtava kuin se, jonka koin kun näin sinut ensi kerran. Sillä hetkellä tiesin, että olet maailman kaunein lapsi.

Menin jokaiseen lääkärintarkastukseen nähdäksesi pienen naamasi niissä kuvissa, jotka vatsastani otettiin sinun ollessasi kohdussani. Ne eivät kuitenkaan olleet mitään verrattuna meidän kahden ensimmäiseen tapaamiseen, pikkuiseni.

Kun pidin sinua sylissäni ja näin ihanat kasvosi, itkin, nauroin ja pussasin sinua tuhat kertaa.

Olin hullun rakastunut sinuun. Tuntui mahdottomalta uskoa, että olit meidän kanssamme, ja että pystyin tuntemaan lämpimän vartalosi ja pehmeän ihosi omaani vastaan. Ja tuoksusi.

Se oli elämäni paras päivä!

Muistan, että silmäni ja kätesi menivät pikkuruisen, hauraan vartalosi pintaa. Laskin pienet sormesi ja varpaasi ja tarkkailin sinua jatkuvasti varmistaakseni, että olit turvassa ja hyvinvoiva.

Kun katsoin sinua nukkuessasi, kadotin itseni siihen ujoon hymyyn, joka piirtyi huulillesi.

En ollut koskaan nähnyt niin ihania kasvoja, enkä niin kauniita silmiä. Silloinkin kun itkit, olin täynnä hellyyttä.

Vauvantuoksusi oli vastustamaton, se oli parempi kuin mikään kallis hajuvesi.

Käänsit maailmani aivan ylösalaisin

Siitä hetkestä lähtien kun synnyit, prioriteettini ovat olleet toiset. Siitä hetkestä lähtien sinä olet ollut se kaikkein tärkein asia elämässäni – vain sinä, minun kaunis lapseni.

Tunnen itseni kykeneväksi liikuttamaan maita ja taivaita, jos sinä sitä tarvitset. Ei ole mitään, mitä en vuoksesi tekisi, sillä olet antanut minulle voiman päästä yli ihan mistä tahansa esteestä, haasteesta ja väsymyksestä.

Tiedän, että jokainen äiti tuntee, että hänen lapsensa on se kaikkein kaunein lapsi maailmassa. En ole tässä mikään poikkeus, enkä voi tälle mitään.

Mutta se, että uskon sinun olevan kaunein lapsi maailmassa, ei ole vain ulkonäköösi liittyvää. Olet minulle kaunein sen vuoksi, mitä olet, sillä olet minun lapseni.

Ja kun kerron sinulle, että olet muuttanut koko maailmani, en liiottele. Olet muuttanut käsitykseni rakkaudesta ja ymmärrykseni kauneudesta.

Fyysisen kauneutesi lisäsi olet kaunis siksi, että olet elossa, ja siksi että olet terve lapsi, ja siksi että joka päivä tartut kaikkiin mahdollisuuksiin oppia jotakin uutta.

Olet kaunis siksi, että ripustaudut elämään. Jokaisella hengenvedolla ja jokaisella sydämenlyönnillä sinä annat minulle voiman nousta ylös joka aamu ja tehdä kaiken minkä voin, jotta sinä voisit täyttää potentiaalisi täysin.

“On vain yksi kaunis lapsi maailmassa, ja hän on jokaisella äidillä.”

-Jose Marti

Tunteeni sinua kohtaan ovat kauniit

Ne tunteet, jotka sinä minussa herätät, ovat niin kauniita. En koskaan ole tuntenut näin paljon omistautumista, anteliaisuutta, intohimoa, hellyyttä, rauhallisuutta ja tyyneyttä.

Siitä lähtien kun saavuit elämääni, en etsi omien tarpeideni tyydyttämistä, vaan sinun hyvinvointisi varmistamista. Olen muuttunut paremmaksi ihmiseksi ansioistasi, ja tämäkin on kaunista.

Ja nyt meidän tulevaisuutemmekin on kaunis, sillä läsnäolosi elämässämme on tehyt siitä sellaisen. Jokainen päivä on elämisen arvoinen sinun tultua kuvioihin.

Rankan päivänkin jälkeen ulkomaailman kamppailut katoavat heti, kun kuulen äänesi ja näen kasvosi.

Läsnäolosi on ollut vallankumous. Kotimme, joka joskus oli siisti tila, on muuttunut kaoottiseksi.

Ja totuus on, että sillä ei ole väliä, että kahvipöydän koristeet eivät enää ole kovin moitteettomassa kunnossa. Olet kääntänyt kotimme ylösalaisin – se järjestys, josta joskus niin nautimme, on kadonnut, eikä meitä haittaa yhtään.

Aikoinaan kotimme oli täynnä tilpehööriä. Nyt ne on korvattu tuteilla ja vaipoilla, vauvanvaatteilla, huovilla ja leluilla, jotka muistuttavat meitä siitä, että näiden seinien sisällä elää kaikkein kaunein lapsi koko maailmassa: sinä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.