Miksi näytät yhä raskaana olevalta synnytyksen jälkeen? - Äitiyden Ihme
 

Miksi näytät yhä raskaana olevalta synnytyksen jälkeen?

Miksi näytät yhä raskaana olevalta synnytyksen jälkeen?

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Elämäsi odotetuin päivä on vihdoin tullut, vauvasi syntymä. Saatat kuitenkin ihmetellä, onko siellä sisällä jotain muutakin. Miksi näytät yhä raskaana olevalta synnytyksen jälkeen? Jatka lukemista, ja kuulet mistä tämä ilmiö johtuu.

Synnytyksen jälkeen vatsasi on todennäköisesti pyöreä, pehmeä ja jopa epätasainen joissakin kohdissa. Tämä on normaalia keisarileikkauksen jälkeen, koska siinä leikataan kudoksia auki. Tämä saa vatsan näyttämään erilaiselta, ja se voi yhä näyttää kuudennella kuukaudella raskaana olevan vatsalta.

Vatsa palaa asteittain luonnolliseen ulkomuotoonsa, kun kohtu palautuu alkuperäiseen kokoonsa. Voit menettää ylimääräisen painon nopeammin mikäli imetät, sillä se kuluttaa kaloreita.

Sinusta tuntuu väistämättä hieman ahdistuneelta, tai koet ulkonäkösi jopa vaikuttavan itsetuntoosi. Mutta älä huoli, sillä on muutamia asioita, joita voit tehdä heti synnytyksen jälkeen muuttaaksesi tilanteen. Sinun tarvitsee vain tarttua toimeen nähdäksesi vaikutukset ennemmin kuin myöhemmin.

Näytätkö yhä raskaana olevalta? Ota avuksi nämä vinkit

On tärkeää muistaa, että itsestäsi huolehtiminen ennen raskautta, raskauden aikana ja sen jälkeen on tärkeää ulkonäkösi kannalta synnytyksen jälkeen. Valitsemasi ruoka ja päivittäinen liikunta auttavat aineenvaihduntaa ja elimiä palautumaan omille paikoilleen, parantaen merkittävästi ulkonäköäsi.

Vatsa on se kehon osa, joka joutuu suurimpien hormonaalisten muutosten kohteeksi, joita ovat koon kasvu, linea negra eli pigmenttiviiva ja ei niin miellyttävät raskausarvet.

Sinun on syytä tietää, että synnytyksen jälkeinen vatsan tulehdustila on luonnollista, aivan kuten pigmenttiviivakin. Voit estää niitä kovin ei-toivottuja raskausarpia hyvällä nesteytyksellä – juomalla vähintään kahdeksan lasillista vettä päivässä – ja kosteuttamalla ihoasi usein erityisesti tähän tarkoitetuilla voiteilla.

Elimistössä tapahtuu joitain välttämättömiä muutoksia, mutta sinun on vain muistettava, että jokaisella ongelmalla on ratkaisunsa. Vakuutamme sinulle, että seuraamalla näitä neuvoja askel askeleelta voit parantaa vatsasi ulkonäköä, ja vältät näyttämästä siltä että olet vielä raskaana synnytyksen jälkeen.

  • Pysy rentoutuneena ja ole tyytyväinen itseesi. Sinun on pidettävä mielessä, että tämä on väliaikainen tila, joten sinun on keskityttävä tavoitteiden saavuttamiseen, olemaan kärsivällinen ja pysymään rauhallisena.
  • Ota vastaan parhaasi mukaan nämä muutokset ja ihmisten mielipiteet. Joskus ihmiset tekevät ajattelemattomia huomioita; jätä nämä huomioitta äläkä anna niiden vaikuttaa sinuun, vaan mene eteenpäin.
  • Muista, etteivät kaikki naiset käy läpi samaa kokemusta. Vartalot ja niiden läpikäymät muutokset ovat erilaisia jokaisella meillä, mutta jos ongelmasi on vatsan koko, keskity lääkärisi mielipiteeseen ja neuvoihin, ja noudata näitä ohjeita tarkasti.
  • Imetä vauvaasi. Se on hyödyllistä tietysti siksi, että huolehdit vauvasi terveydestä, mutta tiputat myös ylimääräistä painoa.
  • Tarkkaile ruokavaliotasi. Läpi raskauden ja synnytyksen jälkeen sinun on katsottava mitä syöt, ja varmista ettet ota liian paljon.
  • Hyödynnä se aika, jolloin vauva, nukkuu lepäämällä itse. Tämä auttaa sinua palauttamaan energiaa ja polttamaan kaloreita.
  • Pysy nesteytettynä. Vesi on välttämätöntä. Veden juominen estää turvotusta, jota tulee yleensä vatsan alueelle ja jalkoihin.
  • Synnytyksen jälkeinen vartalokorsetti. Kuuntele aina isoäitisi neuvoja. Kun kuulemme “Käytä korsettia heti!”, ajattelemme turhaa vaivaa tai kipua, mutta tämä on hyvä neuvo. Nimenomaan synnytyksen jälkeiseksi ajaksi tarkoitetun korsetin löytäminen on tärkeää. Heti kun puet sen yllesi, se parantaa vartalosi yleistä ulkonäköä auttaen samalla elimiäsi palaamaan alkuperäisille paikoilleen.

Pysy aktiivisena ja nauti vauvastasi täysillä

Muista, että kärsivällisyys, johdonmukaisuus, terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta ovat avaimet terveenä ja kunnossa pysymiseen. 

Etuoikeutemme on antaa elämä ihmiselle. Kaikki siinä ei ole helppoa, mutta ongelmien ratkaiseminen ei myöskään ole mahdotonta. Noudata siis kaikkia näitä suosituksia, ja saavutat lopulta muutoksen.

Mutta nyt nauti jokaisesta minuutista vauvasi kanssa mahdollisimman täysillä! Ja kun alat ajatella negatiivisesti ulkonäköäsi, vietä aikaa vauvasi kanssa ja muista, että niin kaunis luonnon ihme on kaiken tämän arvoinen.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.