Lisätty todellisuus ja lastenkirjat kohtaavat
Uusi teknologia ja lastenkirjallisuus ovat kohdatessaan muodostaneet uudenlaisia kirjoja, jotka ilahduttavat lapsia ympäri maailman. Kirjakustantamot ovat hyvin tietoisia uudenlaisen teknologian merkityksestä lasten elämässä. Tämän tuloksena lisätty todellisuus ja lastenkirjat ovat löytäneet toisensa ja yhdistyneet.
Tässä artikkelissa listaamme valikoiman loistavia teoksia, joissa lisätty todellisuus ja lastenkirjat kohtaavat toisensa. Nämä kirjat auttavat lasta keskittymään, kiinnostumaan kirjallisuudesta ja käyttämään elektronisia laitteita lukukokemuksen parantamiseksi.
Lisätty todellisuus ja lastenkirjat – nämä kirjat kannattaa lukea
1. Ystäviä?
Kirjakustantamo Kokinos on julkaissut monia fantastisia kirjoja, joista yksi kokelma on nimeltään Animated Tales. Kustantamo tarjoaa ilmaisen lisätyn todellisuuden sovelluksen käyttöön yhdessä fyysisen kirjan kanssa kaikissa tämän kokoelman tarinoissa.
Tämän tarinan päähenkilönä on suloinen jeti. Kirjan sivuilla ja kauniissa lumisissa maisemissa hän kertoo tarinaa todellisesta ystävyydestä.
Tätä hauskaa kirjaa suositellaan lapsille 4- vuotiaasta lähtien. Kirjasta tekee erityisen nimenomaan se, että fyysisen kirjan oheen voidaa ottaa myös lisätty todellisuus. Sen lisäksi kirja käsittelee yhtä lapsuuden ajan tärkeimmistä arvoista: ystävyyttä.
2. Nälkäinen susi
Nälkäinen susi on hyvin interaktiivinen kirja. Lapsi voi nauttia kirjan hauskoista päähenkilöistä lisätyn todellisuuden sovelluksen avulla. Lisätyn todellisuuden lisäksi lapsi voi tehdä myös muunlaisia tehtäviä.
Tämä kirja on osa Parramón– kirjakustantamon Creative Tales– kokoelmaa. Kirja sisältää myös sivuja, joille voi värittää, maalata, leikata tai liimata, joiden parissa lapsi viihtyy pidempäänkin kuitenkaan lukemista unohtamatta.
Kuten arvata saattaa, kirjan päähenkilönä toimii susi, jonka asiat eivät suju aivan niin kuin se toivoisi.
Teknologian ja käsintekemisen interaktiivisuuden yhdisteleminen tekee tästä ihanteellisen kirjan kaikille lapsille.
3. Olilin seikkailut
Olilin seikkailut on kymmenen kirjan kokoelma, jonka Olivia Cabellos on kiroittanut omaelämäkerralliseen tapaan. Se on kokoelma kaksikielisiä kirjoja, joihin kirjoittaja sisällyttää hauskoja anekdootteja omasta lapsuudestaan, joita lapset todella tulevat rakastamaan.
Tämän kokoelman kuuteen kirjaan liittyy ladattava sovellus. Lisätyn todellisuuden lisäksi kirjoihin liittyy pelejä, joiden päähenkilönä toimii itse Olili.
3. Mutajättiläinen
Mutajättiläinen- kirja sisältää kaiken, mitä vain lastenkirjalta voi toivoa. Ensinnäkin tämä kaksikielinen kirja on luettavissa niin englannin kuin espanjan kielelläkin. Kirja kannustaa siis lasta oppimaan vieraita kieliä.
Toiseksi, tämän kirjan teema eli kiusaaminen on hyvin tärkeä. Kirja keskittyy vaikeiden tilanteiden voittamiseen. Tämä on hyvin tärkeä aihe, josta lapsen on hyvä tietää ja oppia ennen kuin aloittaa koulunkäynnin.
Kolmanneksi, kaikki nämä osatekijät on saatavilla lisätyn todellisuuden sovelluksen kautta, joka on ladattavissa kirjan mukana. Kirja on lisäksi loistavaa opetusmateriaalia opettajille koulussa käytettäväksi sekä vanhemmille kotona. Kirja herättää tietoisuutta kiusaamisesta samalla lapsen nauttiessa uudenlaisesta lukukokemuksesta.
5. iScience
Myös tiedekirjoja on saatavilla lisätyn todellisuuden kanssa. Niiden avulla lapsi oppii luonnonilmiöistä hyvin realistisella tavalla.
Tämän kirjan sivut tarjoavat monenlaista tieteellistä informaatiota, jotka inspiroivat lasta tulemaan tutkijaksi. Kirja mahdollistaa myös omien tutkimusten suorittamisen. Tästä kirjasta tulee varmasti lapsesi suosikki kirjan sisältämien monipuolisten aktiviteettien ansiosta.
Samaan kokoelmaan kuuluu myös muita samankaltaisia kirjoja, kuten iDinosaurs. Monet lapset inspiroituvat dinosauruksista, joten tätä kirjaa he todella tulevat rakastamaan!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Gastaut, C. (2017). ¿Amigos?. Editorial Kokinos.
- Palet, J. (2015). Un lobo boquiabierto. Editorial Parramon.
- Fernández, O. (2014). Olili y su apartamento secreto. Editorial AGA.
- Sánchez, M. (2015). El gigante de barro. Createspace Independent Pub.
- Rodríguez, A. (2016). Iciencia. Editorial Blume.
- Pijoan, M. (2014). Idinosaurios. Editorial Blume.