19 tapaa, joilla äitiys muuttaa elämää - Äitiyden Ihme
 

19 tapaa, joilla äitiys muuttaa elämää

19 tapaa, joilla äitiys muuttaa elämää
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tässä artikkelissa kerromme 19 tapaa, joilla äitiys muuttaa elämää. Jatka siis lukemista, jos olet raskaana tai suunnittelet perheen perustamista. Jos sinulla on jo lapsi, voit todennäköisesti samaistua useimpiin näistä uhrauksista, jotka äidit tekevät lastensa vuoksi.

19 tapaa, joilla äitiys muuttaa elämää

Ihminen näkee monet asiat eri tavalla odottaessaan lasta tai lapsen synnyttyä. Seuraavaksi listaamme 19 tapaa, joilla äitiys muuttaa elämää.

 1. Tulet huomaamaan omaavasi sellaista sisäistä voimaa, jota et ennen tiennyt olevan olemassakaan. Löydät itsesi aivan uusia voimalähteitä, jotka auttavat sinua kohtaamaan elämän.
 2. Saatat kerätä vartaloosi muutaman lisäkilon, mutta mikään ei tule korvaamaan sitä tyydytystä, jonka saat nähdessäsi lapsesi hymyilevän.
 3. Et tule tarvitsemaan enää herätyskelloa aamuisin. Lapsesi tulee tästä lähtien huolehtimaan unirytmistäsi ja aikatauluistasi, sekä määrittelemään mihin aikaan yhteinen päivänne alkaa. Useimmat äidit saavat jättää hyvästit 8 tunnin yöunille.
 4. Tulet vihdoin ymmärtämään paremmin omia vanhempiasi ja heidän käytöstään sinun ollessasi itse vielä lapsi tai teini-ikäinen.
 5. Viikonloppureissut sekä villit biletysillat kavereiden kanssa jäävät harvaan. Mutta lupaamme että kotona pysytteleminen oman perheen kanssa ja yhdeksältä perjantai-iltana nukkumaan käyminen eivät tule kuulostamaan enää ollenkaan huonoilta ajatuksilta!
 6. Tulet tuntemaan jokaisen lapsesi kivun ja kolotuksen kuin ne olisivat omiasi. Oikeastaan, ne tuntuvat jopa pahemmilta, sillä tekisit mitä tahansa voidaksesi ottaa pienokaisesi tuskat itsellesi.
 7. Sinusta tulee herkempi joillekin asioille. Nähdessäsi vaikkapa huolestuttavia uutisia lapsiin liittyen, tunnet liikuttuvasi enemmän kuin aiemmin.
 8. Tulet huomaamaan pian, että lapsestasi tulee maailmasi keskipiste heti sen syntymän jälkeen. Nykyään ihottumista, rokotuksista ja koliikista keskusteleminen ovat arkipäiväisiä puheenaiheita.
 9. Jos tunsit ennen kuvotusta ajatellessasikaan likaisia vaippoja, tai vuotavia räkänokkia, niin omien lastesi kasvattamisen jälkeen niistä tulee vain osa luonnollista, päivittäistä elämää. Saatat jopa alkaa löytämään huumoria tilanteesta kuin tilanteesta oman vauvasi kakkavaippoja vaihtaessasi.
 10. Kaikki raskauden aikana tekemäsi uhraukset, kuten alkoholin pois jättäminen, tunnekuohujen ja mielialanvaihtelujen kestäminen sekä tyhjälle itkeminen, tulevat kaikki tuntumaan sen arvoisilta, kun viimein näet pienokaisesi vilpittömän hymyn.
 11. Joka päivä on erilainen ja täynnä yllätyksiä. Tulet myös näkemään päivien ja kuukausien ajankulun eri tavalla. Muutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen lapsesi on jo oppinut istumaan ilman tukea, tai ehkäpä jopa ottanut ensiaskeleensa tai lausunut ensimmäiset sanansa. Silloin tulet todella ymmärtämään kuinka nopeasti aika kuluu ja ihminen varttuu.
 12. Et pysty enää näkemään muita äitejä kadulla ja vain kävelemään ohitse: keksit väkisinkin jonkin syyn jutella heidän kanssaan sillä teitä yhdistää äitiyden vahva side! Äitiys vain tekee keskustelun aloittamisesta helpompaa.
 13. Sinulla ei tule olemaan enää paljon aikaa valmistautumiseen, ei enää tuntikauseja meikin ja hiusten laittoon saati sitten kampaajalla käymiseen. Tulet olemaan liian kiireinen vahtiessasi pienokaistasi, joka tuottaa kuitenkin niin paljon iloa elämääsi, että tummat silmänympärykset tai hieman normaalia pidempi juurikasvu ovat pieni hinta maksaa siitä.
 14. Tulet ymmärtämään todellisen merkityksen sanonnalle “rakkautta ensisilmäyksellä”. Sillä kun näet vauvasi ensimmäistä kertaa, tulet tuntemaan puhtainta ja vilpittömintä olemassa olevaa rakkautta häntä kohtaan.
 15. Vasta sitten kun sinusta on tullut äiti, voit ymmärtää miltä vanhemmasta tuntuu silloin kun lapsi saa suuren kohtauksen julkisella paikalla. Niin tapahtuu meille kaikille joskus. Kuitenkin ihmisille, joille ei ole omia lapsia, näitä välikohtauksia on vaikea ymmärtää.
 16. Tulet ymmärtämään uusia asioita myös ystävyyssuhteistasi. Kun sinusta on tullut vanhempi, sosiaaliselle elämällesi jää vähemmän aikaa. Tulet kuitenkin huomaamaan, että todelliset ystävyyssuhteet kestävät yli vuosienkin vaihtamatta kuulumisia tai näkemättä toisiaan!
 17. Alat pian automaattisesti heräämään aikaisin aamulla, myös viikonloppuisin. Torkuttamisen mahdollisuus ei ole käytettävissä silloin, kun herätyskellona toimii nälkäänsä itkevä vauva.
 18. Tulet vihdoin ymmärtämään, että materia ei todellakaan tuo onnea. Mutta halaus omalta lapseltasi voi tehdä sinusta onnellisemman kuin mikään lahja maailmassa ikinä pystyisi.
 19. Pienet itsellesi suunnatut satunnaiset hemmottelut tulet todennäköisesti suuntaamaan myös jollekin toiselle. Tulet vaistomaisesti valitsemaan upeiden kenkien ja opettavaisen pelin väliltä jälkimmäisen, sillä se on parasta lapsellesi. 

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.