Tuttipullon puhdistaminen: Parhaat vinkit - Äitiyden Ihme
 

Tuttipullon puhdistaminen: Parhaat vinkit

Tuttipullon puhdistaminen: Parhaat vinkit
Nelton Ramos

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Ramos.

Kirjoittanut Naí Botello

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tänään kerromme, kuinka vauvan tuttipullon puhdistaminen kannattaa suorittaa. Vauvan tuttipulloista ja niiden hygieniasta on tärkeää pitää huolta, jotta lapsen terveys ei kärsi. Aiheeseen liittyy kuitenkin useita myyttejä, väittämiä ja väärää tietoa, jotka haluamme kumota.

Annamme listan vinkeistä ja keinoista, jotka auttavat sinua puhdistamaan tuttipullot hyvin – nämä ovat käteviä ehdotuksia, jotka helpottavat arkeasi. Jos kiinnität huomiota tiettyihin yksityiskohtiin, tehokas tuttipullon puhdistaminen on vaivatonta. Ei siis ole tarvetta ryhtyä pakkomielteiseksi superpuhdistajaksi!

Vinkit vauvan tuttipullojen puhdistamiseen

On selvää, että oikeanlainen puhdistus niin pullon, tuttiosan kuin pelkkien tuttienkin osalta, on hyvin tärkeää lapsesi terveyden kannalta. Elämänsä ensimmäisinä kuukausina lapsen vastustuskyky on vielä melko heikko.

Moni suosituimmista ideoista pullojen puhdistuksessa on otettu myös erilaisten yritysten käyttöön. Nämä firmat tarjoavat lukemattomia sterilointivälineitä, harjoja ja muita tarvikkeita tuttipullojen tehokkaaseen puhdistamiseen. Kaikki näistä välineistä eivät kuitenkaan ole hyödyllisiä, tai edes suositeltavia.

Tämän vuoksi haluamme valottaa aihetta ja antaa muutamia perusvinkkejä vauvan pullojen puhdistamiseen. Tulet huomaamaan, kuinka helppoa tuttipullon puhdistaminen voi olla, etkä enää joudu olemaan asiasta huolissasi. Lisäksi näet, että pullojen puhtaaksi saaminen ei vaadi kalliita tuotteita.

Pesu vedellä, pesuaineella ja harjalla

Tämä on kaikkein perinteisin ja tehokkain menetelmä tuttipullojen pesemisessä. Ihanteellista on, että pullo pestään heti, kun vauva on käyttänyt sitä. Näin varmistat, että pulloon ei jää kiinni maitojäämiä, jolloin puhdistus on helpompaa.

Tuttipullon puhdistaminen

Pese kätesi kunnolla ennen tuttipullon puhdistamista. Käytä mietoa tai laimennettua pesuainetta pullon pesemiseen. Lisäksi tarvitset lämmintä tai kuumaa vettä ja erityisen harjan pullon puhdistamiseen. Kaikki osat – tuttiosa mukaan lukien – tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Kiinnitä erityistä huomiota tutin, pullon yläosan ja kaikkien reunojen kohdalla. Maitojäämät tarttuvat helposti kiinni näihin osiin, mikä voi aiheuttaa bakteerien leviämistä.

Ihanteellista on, että pullo pestään heti, kun vauva on käyttänyt sitä. Näin varmistat, että pulloon ei jää kiinni maitojäämiä, jolloin puhdistus on helpompaa.

Virheitä, jotka voivat aiheuttaa saastumista

Tuttipullon puhdistaminen on yksinkertainen prosessi, joka voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, jos tiettyjä asioita ei oteta huomioon. Vaikka tuttipullo pestäisiin hyvin, tiettyjen virheiden tekeminen voi aiheuttaa pullon saastumisen.

  1. Kun pullo on pesty pesuaineella ja vedellä, sitä ei tule kuivata keittiön käsipyyhkeellä, jota koko perhe käyttää. Pyyhkeet ovat tunnetusti bakteeripesäkkeitä. Paras tapa on antaa pullon valua tyhjäksi ja käyttää sitten talouspaperia sen kuivaamiseen.
  2. Kasattaessa tuttipulloa pesun jälkeen, käsien tulee olla täysin puhtaat – muussa tapauksessa tuloksena voi olla pullon saastuminen.
  3. Vanhempien tulee varmistaa, että pullon pesussa käytetty vesi on turvallista juotavaksi. Jos veden puhtaudessa on ongelmia, suosittelemme pullon pesemistä keitetyssä vedessä ainakin kuuden ensimmäisen kuukauden ajan.
Tuttipullon puhdistaminen

Sterilointi

On kaksi tapaa steriloida pullo ja sen osat. Sekä keitetyn veden että tarkoitukseen suunniteltujen sähköisten laitteiden käyttö ovat sopivia vaihtoehtoja.

On kuitenkin huomattava, että suositus koskien sitä, kuinka usein pullot tulee desinfioida, on muuttunut. Tämä käy ilmi Maailman terveysjärjestön ja American Academy of Pediatrics -liiton antamista ohjeista.

Nämä järjestöt ovat artikkeleissaan määritelleet, että ei ole merkitystä, steriloidaanko pullo vai pestäänkö se oikeanlaista menetelmää, eli vettä, pesuainetta ja harjaa, käyttäen.

Jos vanhemmat haluavat olla täysin varmoja vauvansa tuttipullon hygieniasta, oikea hetki steriloida pullo, on ennen sen ensimmäistä käyttökertaa – tämän jälkeen pullo desinfioidaan vain kerran viikossa.

Kuitenkin tilanteessa, jossa lapsella on jokin erityisongelma tai hän on syntynyt keskosena, lastenlääkäri voi antaa muunlaisia neuvoja.

Tiiivistäen voidaan sanoa, että paras tapa suorittaa kunnollinen tuttipullon puhdistaminen, on käyttää puhdasta vettä, mietoa pesuainetta ja hyvää harjaa, joka ylettyy pullon kaikkiin osiin. Lisäksi tuttipullon pesijän tulee aina pitää hyvää huolta käsihygieniastaan.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.