7 Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta - Äitiyden Ihme
 

7 Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta

Disney-elokuvat ovat tarjonneet lapsille maagisia tarinoita seikkailuista, unelmista ja rakkaudesta jo vuosikymmenten ajan. Moniin näistä tarinoista on sisällytetty myös tärkeitä elämänohjeita.
7 Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 10 kesäkuuta, 2019

The Walt Disney Companylla on ollut tärkeä rooli lasten elämässä jo lähes sadan vuoden ajan. Disney-elokuvat saavat vielä tänäkin päivänä lapset nauramaan, itkemään ja unelmoimaan, ja monet tarinoista sisältävät myös tärkeitä opetuksia. Seuraavaksi jaammekin seitsemän Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta.

3 Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta

Disney-elokuvat ovat täynnä ajattomia lausahduksia, jotka jäävät sydämiimme pitkäksi aikaa. Alla jaamme seitsemän näistä elokuvista tuttua ohjetta, jotka saavat pohdiskelemaan elämää.

Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen ihanaa (Tuhkimo)

Kukaan ei ole täydellinen, ja jokainen meistä valittaa joskus turhistakin asioista. Vaadimme liikaa itseltämme ja muilta ja pyrimme täydellisyyteen, vaikka sitä ei ole mahdollista saavuttaa.

Onnellisuus ei riipu omistettavista asioista, ja liialla vaativuudella on seurauksensa. Kukaan ei yllä henkilön asettamiin liian korkeisiin tavoitteisiin, mikä ainoastaan tekee hänet surulliseksi.

Ei ole olemassa täydellistä elämää, eikä mikään takaa sitä, että olemme onnellisia, kunhan saavutamme tarpeeksi rahaa, kuuluisuutta, valtaa tai kauniin ulkonäön. Elämä muuttuu jatkuvasti, ja siitä täysillä nauttiminen tarkoittaa, että meidän on opittava kokemuksistamme joka päivä.

On hyvä muistaa, että tavoitellessamme täydellisyyttä, saatamme jäädä paitsi kaikista upeista ympärillämme tapahtuvista asioista.

Hän varoitti prinssiä olemaan uskomatta ulkoisiin olosuhteisiin, sillä todellinen kauneus löytyy sisältä (Kaunotar ja hirviö)

Ulkokuori on vain ulkokuori, ja todellinen kauneus tulee sisältä. Ihmisillä on valitettavasti tapana vetää toisistaan johtopäätöksiä pelkän ulkonäön perusteella. Ulkonäöllä on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä sen kanssa, miten hyvin ihmisen kanssa viihtyy. Ulkoinen kauneus myös on katoavaista, sisäinen ei.

Toisinaan oikea polku ei ole kaikista helpoin (Pocahontas)

Jokainen meistä joutuu tekemään elämässään lukuisia vaikeitakin päätöksiä, ja toisinaan valitsemme väärän tai vähiten järkevän vaihtoehdon. Tällaiset virheet voivat aiheuttaa stressiä ja muuten vahingoittaa meitä.

Elämässä on tärkeää oppia virheistään ja yrittää uudelleen niiden tekemisen jälkeen. Usein tämä tarkoittaa omalta mukavuusalueelta poistumista ja luovuttamatta jättämistä, vaikka se tuntuisikin helpoimmalta vaihtoehdolta. Parhaat asiat vaativat vaivannäköä ja omistautumista.

7 Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta

2 Disney-elokuvissa kuultua ohjetta rakkaudesta

Monessa Disney-elokuvassa kuvataan sydäntä lämmittäviä rakkaustarinoita. Näihin tarinoihin liittyy lukuisia kiintymystä ja vahvoja tunteita kuvaavia lausahduksia, joista esittelemme alla kaksi.

Tosirakkautta on asettaa toisen etu oman edun edelle (Frozen – huurteinen seikkailu)

Rakkaus on täydellinen side liitolle, olipa kyse perheestä, ystävyydestä tai pariskunnasta. Rakastaessasi toista ihmistä, hän on aina mielessäsi, olipa hän sitten lähellä tai kaukana. Rakastamansa ihmisen onnen asettaa aina omansa edelle.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että oman onnensa ja olonsa saisi unohtaa. Lausahduksen perimmäinen tarkoitus on osoittaa empatiaa, eli asettaa itsensä toisen tilanteeseen. Asiat näyttäytyvät erilaisina, kun niitä katsoo toisen ihmisen näkökulmasta, ja tällöin toisen ymmärtäminen ja tarvittaessa auttaminen on helpompaa.

Kun rakastat jotakuta, hän pysyy sydämessäsi ainiaan (Karhuveljeni Koda)

Vaikka menettäisit rakastamasi ihmisen, hän pysyy luonasi, kunhan säilytät häneen liittyvät muistot sydämessäsi. Tämä on tärkeä elämänohje lapsille, jotka opettelevat ymmärtämään, miksi ihmiset kuolevat tai muuten poistuvat toisten elämästä.

”Lupaa minulle, että tulet muistamaan, että olet paljon rohkeampi kuin uskot, vahvempi miltä näytät ja fiksumpi kuin luulet.”

– Nalle Puh

2 Disney-elokuvien ohjetta itsetutkiskelusta

Jokainen meistä kohtaa vaikeita päiviä, jolloin tarvitsemme muiden apua ja rohkaisua. Disney-elokuvat tarjoavat apua myös näihin tilanteisiin.

Kukka, joka kukkii vastoinkäymisissä, on kaikkein harvinaisin ja kaunein kukka (Mulan)

Älä luovuta, vaikka kävisitkin läpi vaikeita aikoja. Elämä on toisinaan haastavaa ja raskasta, mutta on tärkeää jatkaa yrittämistä, sillä tulevaisuudessa siintää parempia päiviä. Myöhemmin vaikeatkin ajat voivat näyttäytyä tärkeinä ajanjaksoina ja muistoina. Vaikeudet tekevät ihmisestä usein entistä vahvemman.

7 Disney-elokuvista tuttua elämänohjetta

Toisinaan olen uskonut jopa kuuteen mahdottomaan asiaan ennen aamiaista (Liisa Ihmemaassa)

Tämä lause opettaa käyttämään luovuutta ongelmien ratkaisussa ja asettamaan uusia päämääriä. Saavuttaakseen unelmansa, ihmisen täytyy asettaa selkeitä tavoitteita.

Lausahdus myös muistuttaa, että meillä on oltava rohkeutta ja tahdonvoimaa. On tärkeää taistella, vaikka asiat olisivat vaikeita.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Walt Disney y Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. (1950). La cenicienta. Estados Unidos: Walt Disney Productions.
  • Don Hahn y Kirk Wise, Gary Trousdale. (1991). La bella y la bestia. Estados Unidos: Walt Disney Productions, Walt Disney Feature Animation y Silver Screen Partners.
  • Jim Pentecost y Mike Gabriel, Eric Goldberg. (1995). Pocahontas. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Feature Animation.
  • Peter Del Vecho, John Lasseter y Chris Buck, Jennifer Lee. (2013). Frozen. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Animation Studios.
  • Chuck Williams y Aaron Blaise, Robert Walker. (2003). Hermano oso. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Feature Animation.
  • Pam Coats, Robert S. Garber, Kendra Haaland y Tony Bancroft, Barry Cook. (1998). Mulan. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Feature Animation.
  • Walt Disney y Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. (1951). Alicia en el pais de las maravillas. Reino Unido y Estados Unidos: Walt Disney Productions.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.