4 Roald Dahlin kirjaa, joista vähintään yhden jokainen meistä on lukenut
 

4 Roald Dahlin kirjaa, joista vähintään yhden jokainen meistä on lukenut

Roald Dahlin kirjat ovat ilostuttaneet lapsia jo vuosikymmenten ajan. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia hänen parhaista teoksistaan.
4 Roald Dahlin kirjaa, joista vähintään yhden jokainen meistä on lukenut

Viimeisin päivitys: 31 tammikuuta, 2020

Roald Dahl oli brittiläinen kirjailija, runoilija ja käsikirjoittaja. Vaikka hän kirjoitti myös aikuisille suunnattuja teoksia, hänen lastenkirjansa ovat erityisen suosittuja. Hänelle oli ominaista musta huumori, ja hänen tarinansa sisältävät paljon iloa ja mielikuvitusta. Roald Dahlin kirjat ovat ilahduttaneet niin lapsia kuin aikuisiakin metaforillaan jo vuosikymmenten ajan.

Siltä varalta, että haluat muistella omaa lapsuuttasi tai tutustuttaa lapsesi tämän loistavan kirjailijan teoksiin, esittelemme seuraavaksi muutamia Roald Dahlin tunnetuimpia tarinoita. Lapsesi tulee varmasti kiinnostumaan näistä kirjallisuuden helmistä.

Roald Dahlin 4 loistavaa kirjaa

1. Matilda

Yksi Roald Dahlin tunnetuimmista ja suosituimmista kirjoista on MatildaYhdessä Jali ja suklaatehdas -kirjan kanssa ne tarjoavat loistavan katsauksen Roald Dahlin kirjoihin.

Matilda on nuori tyttö, joka ei saa vanhemmiltaan tarpeeksi huomiota, mutta joka rakastaa kirjoja ja lukemista. Hän saa tietää taianomaisista voimistaan opettajansa avustuksella. Välienselvittelyssä rehtorinsa ja omien vanhempiensa kanssa Matilda pääsee käyttämään näitä voimiaan.

Tämä hauska koko perheelle sopiva tarina jaksaa ihastuttaa edelleen, vaikka sen julkaisemisesta on jo 30 vuotta.

2. Jali ja suklaatehdas

Roald Dahlin kirjat ovat ilostuttaneet lapsia jo vuosikymmenten ajan.

Jali ja suklaatehdas on todennäköisesti Roald Dahlin tunnetuin teos. Kukapa ei olisi uneksinut pääsevänsä vierailulle Jalin suklaabaariin ja suklaatehtaassaan? Tarinassa viisi onnekasta lasta pääsee vierailulle suklaatehtaaseen, mutta vain yksi heistä saa jäädä sinne.

Jotkut kriitikot pitävät tätä teosta scifi-kirjallisuutena, sillä se sisältää runsaasti fantasiamaailman elementtejä. Mitä kirjailija halusi teoksellaan viestiä, oli lasten hyvän käyttäytymisen tärkeys sekä kunnioituksen ja vastuullisuuden opettaminen

Vanhempien on hyvä selittää lapsilleen näitä kirjan ilmentämiä arvoja, etteivät ne jää tarinan muiden juonenkäänteiden varjoon.

3. James ja jättipersikka

Vaikka James ja jättipersikka ei olekaan Dahlin tunnetuimpia teoksia, se on hyvin kiehtova tarina. Tarinan keskiössä on orvoksi jäänyt James, joka asuu kahden tätinsä kanssa, jotka tekevät Jamesin elämästä mahdotonta.

Eräänä päivän James saa tuntemattomalta henkilöltä säkillisen taikasiemeniä, joista kasvaa jättimäinen persikka. Tästä alkaa Jamesin ja jättipersikan uskomaton seikkailu maailman ympäri. Sen aikana James tapaa erilaisia hahmoja, jotka tekevät hänen elämästään mielekkäämpää.

Dahlin tarinat opettavat lapsille tärkeitä arvoja

Tämä kirja kertoo osittain kirjailijansa omasta vaikeasta lapsuudesta. Tarinassa esiintyy lisäksi pieniä eläimiä, joihin nuorten lasten on helppo samastua.

4. Kuka pelkää noitia?

Kuka pelkää noitia? -kirja tarjoaa pienen annoksen kauhua, mutta myös runsaasti hauskuutta ja ironiaa.

Tarinan päähenkilö on isoäitinsä kanssa elävä poika, ja tarinan keskiössä ovat noidat, hiiret, taikajuomat sekä pojan ja hänen isoäitinsä välinen kaunis suhde. Tätä kirjaa suositellaan yli 10-vuotiaille lapsille.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.