Pikku prinssi ja 10 sitaattia elämästä - Äitiyden Ihme
 

Pikku prinssi ja 10 sitaattia elämästä

Pikku prinssi ja 10 sitaattia elämästä
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 13 syyskuuta, 2020

Antoine de Saint Exupéryn yli 200 kielelle käännetty klassikkoteos Pikku prinssi on viihdyttänyt vuosien varrella miljoonia eri ikäisiä lukijoita. Kirjan jokainen sivu on täynnä lausahduksia, jotka herättävät ajatuksia niin nuorissa kuin vanhemmissakin lukijoissa. Tarinan keskeisiä teemoja ovat ystävyys, rakkaus ja elämä.

Pikku prinssi ja 10 sitaattia elämästä

“Tämä on salaisuuteni ja se on hyvin yksinkertainen. Ainoastaan sydämellä voit nähdä oikein; mikä on olennaista, on näkymätöntä silmille.”

Tämä sitaatti auttaa ymmärtämään, että sillä, mitä silmin näemme, ei ole niinkään merkitystä. Tämä on tärkeä muistutus ulkonäkökeskeisessä maailmassa, jossa pintapuoliset stereotyypit määrittävät ihmistä. Antoine de Saint Exupéry tuo kirjassaan ilmi, että meidän on syytä katsoa pintaa syvemmälle, siirtää ennakkoluulomme sivuun ja arvostaa ihmisiä juuri sellaisina kuin he ovat.

Pikku prinssi ja 10 sitaattia elämästä

“On paljon vaikeampaa arvostella itseään, kuin arvostella muita. Jos onnistut arvostelemaan itseäsi oikein, olet todella viisas.”

Tämän sitaatin opetus on oppia hyväksymään virheet. Tämä on hyvin vaikea tehtävä, sillä on paljon helpompaa keskittyä toisten ihmisten tekemiin virheisiin kuin omiin. Jokainen tekee kuitenkin virheitä joskus, ja tämän ymmärtäminen on avain suvaitsevaisuuden kehittämiseen.

“Minä en ole sinulle kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme.”

Tämä lausahdus Pikku prinssi -kirjasta korostaa ystävyyden tärkeyttä ja sitä, kuinka tärkeää on omistaa aikaa rakkaimmille ihmisille. Tämä on eittämättä tärkeä opetus meille kaikille.

“Totuus on, etten osannut ymmärtää kaikkea! Minun olisi pitänyt arvioida ihmistä tekojen eikä sanojen perusteella.”

Yksi elämässämme kohtaamista haasteista on oppia se, ettemme odota toisten toimivan tai ajattelevan omien standardiemme mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee oppia vastuullisiksi, emmekä saa tyrkyttää omia uskomuksiamme muille. Tämä on avain todelliseen vastavuoroiseen ihmissuhteeseen.

“Ihmisellä saattaa kasvaa tuhansia ruusuja puutarhassaan. Siltikään hän ei löydä etsimäänsä.”

Tätä sitaattia elämästä pohdiskellessamme voimme huomata sen opettavan arvostamaan sitä, mitä meillä jo on. Etsiessämme menestystä, rahaa tai valtaa, saatamme unohtaa asiat, kuten onnellisuuden ja rauhan. Nämä on löydettävissä vain pienistä asioista ympärillämme.

“Voimme ymmärtää vain kesyttämämme asiat.”

Tämä lause Pikku prinssi -kirjasta saattaa kolahtaa etenkin vanhempiin lukijoihin. Aika on yksi tärkeimmistä asioista, joita ihmisellä voi olla. Ajan arvostamisen oppiminen tarkoittaa erityisten suhteiden luomista, hoivaamista ja vahvistamista niiden ihmisten kanssa, jotka todella ansaitsevat tämän arvokkaan lahjan.

“Mikään universumissa ei ole samanlaista.”

Tämän sitaatin avulla kirjan kirjoittaja haluaa muistuttaa, että kaikilla teoillamme on seurauksensa, olivat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Joskus tekojemme seuraukset eivät ole selkeitä välittömästi, mutta lopulta jokainen tekomme aiheuttaa jonkinlaisia seurauksia.

Pikku prinssi ja 10 sitaattia elämästä

“Kaikki aikuiset ovat olleet joskus itse lapsia, mutta vain harvat muistavat sen.”

Tämä sitaatti muistuttaa meitä jokaista nauttimaan elämästä ja sen loistokkuudesta eikä murehtimaan liikaa tulevaisuutta. Aikuisuuden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että kaiken hauskuuden tarvitsisi loppua. Joten elä, rakasta, naura, tanssi, matkusta ja koe elämän tarjoamat ihmeet heidän kanssa, joita rakastat.

“Aikuiset rakastavat lukuja.”

On monia asioita, jotka unohdamme kasvaessamme aikuisiksi. Yksi näistä on se, miten elää onnellista elämää. Aikuisena haluamme laittaa hinnan kaikelle. Keskittyessämme liikaa siihen, mitä jokin maksaa, menetämme ymmärryksen kokemuksellisesta arvosta.

“Menemällä suoraan eteenpäin et voi mennä kovin pitkälle.”

Tämä on yksi upea sitaatti Pikku prinssi -kirjasta. Näillä sanoilla kirjailija kannustaa lukijaa opettelemaan jotain uutta joka päivä. Meidän tulisi asettaa totutut rutiinit syrjään, ja luoda aikaa uuden projektin aloittamiseen keksiäksemme itsemme uudelleen.

Pikku prinssin tarina on hauska ja merkityksellinen, joka tarjoaa hyödyllisiä oppeja elämän jokaisesta vaiheesta. Voit lukea kirjan yhä uudelleen ja uudelleen yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Tämä kirja tarjoaa jokaiselle jotakin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.