Parhaat elokuvat äitiydestä
 

Parhaat elokuvat äitiydestä

Jokainen kokee äitiyden omalla tavallaan. Tässä tulee kuusi mielenkiintoista ja monipuolista elokuvaa äitiydestä.
Parhaat elokuvat äitiydestä

Viimeisin päivitys: 08 huhtikuuta, 2023

Äitiys on yksi tärkeimmistä näkökohdista, joita elokuvissa voidaan kuvata. Muiden taiteen alojen ohella elokuvat ovat erinomainen väline ihmisten välisten siteiden kuvaamiseen. Ja tätä äitiys on: erittäin moniulotteinen side, johon vaikuttavat hyvin monet eri tekijät. Mutta loppupeleissä se on ihmissuhde. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat elokuvat äitiydestä.

Parhaat elokuvat äitiydestä

Äitiydestä kertovat elokuvat voivat olla koskettavia, ajatuksia herättäviä, hauskoja, surullisia tai muuten vain mielenkiintoisia. Onneksi äitihahmojen mahdollisuudet elokuvissa ovat yhtä laajat ja monipuoliset kuin tosielämässä.

1. The Kids Are All Right – Lisa Cholodenko

Tämä draamakomedia, jonka pääosissa ovat Annette Bening, Julianne Moore ja Mark Ruffalo, heijastelee modernia käsitystä perheestä ja äitiydestä. Nic ja Jules ovat naispari , jotka ovat saaneet kaksi lasta spermanluovuttaja Paulin avulla. Kun lapset kasvavat, he päättävät tavata biologisen isänsä, ja heidän suhteensa vahvistuu vahvistumistaan, mikä huolestuttaa äitejä.

2. Tully – Jason Reitman

Kolmen lapsen äitinä oleminen voi olla todella uuvuttavaa. Tämän saa kokea Marlo, nainen, joka käy läpi kolmatta (suunnittelematonta) raskauttaan sen lisäksi, että hän on teini-ikäisen tytön ja kehityshäiriöstä kärsivän taaperon äiti. Marlo tuntee olonsa niin ahdistuneeksi, uupuneeksi ja huolestuneeksi, että saa hädin tuskin nukutuksi.

Pisteenä i:n päälle Drew, hänen aviomiehensä ja lastensa isä, ei ole vanhempana kovinkaan avulias. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun perheeseen saapuu nuori lastenhoitaja Tully, joka on valmis auttamaan. Tully on yksi niistä elokuvista, jotka jokaisen stressaantuneen äidin pitäisi nähdä, sillä sen viesti on, että avun pyytämisessä ei ole mitään vikaa, kun perheen rutiinit ahdistavat.

3. Kohti uutta – Sam Mendes

Tämän elokuvan on ohjannut Sam Mendes, ja sen pääosissa nähdään John Krasinski ja Maya Rudolph. Kohti uutta kertoo tarinan rakastuneesta parista, joka odottaa vauvaa mutta ei halua kasvattaa lasta nykyisessä asuinympäristössään. Lisäksi tulevat isovanhemmat ilmoittavat muuttavansa toiseen kaupunkiin, joten heidänkään apuun ei voi turvautua vauvan syntymän jälkeen.

Pari päättää lähteä etsimään uutta paikkaa, johon juurtua. Elokuva heijastelee esikoislastaan odottavien vanhempien tyypillisiä pelkoja, huolia ja turhautumista sekä sitä muutosta, joka ihmissuhteissa tapahtuu lapsen syntymän jälkeen.

4. Yksityiselämä – Tamara Jenkins

Yksityiselämä on raa’an rehellinen elokuva siitä, kuinka vaikeaa lapsen saaminen voi olla. Rachel ja Richard ovat jo vuosia kokeilleet lähes kaikkia käytettävissä olevia keinoja saada lapsi, mutta tuloksetta. Toteutumattoman haaveen aiheuttama turhautuneisuus vain kasvaa ja horjuttaa molempien henkistä tasapainoa. Epätoivo vaarantaa myös parisuhteen.

Elokuva vie katsojan lapsettomuusklinikoiden, hormonipistosten ja adoptioprosessien myrskyisään ja tuskalliseen maailmaan.

5. Motherhood – Superäiti, Katherine Dieckmann

Uma Thurman näyttelee Elizeä, tauolla olevaa kirjailijaa ja kahden pienen lapsen äitiä, joka yrittää sovittaa yhteen ammattiuransa ja äitiyden. Tämä on yksi niistä elokuvista, jotka aiheuttavat katsojassa jonkin verran ahdistusta, sillä hahmojen elämä näyttää olevan jatkuvaa kiirettä. Motherhood – Superäiti on komedia oman identiteetin etsimisestä ja kamppailusta suojella sitä kaikkein tärkeintä.

6. Kaikki äidistäni – Pedro Almodovar

Mahtavan Pedro Almodóvarin ohjaama ja käsikirjoittama Kaikki äidistäni voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2000. Manuela on argentiinalainen sairaanhoitaja, joka asuu ja työskentelee Madridissa yhdessä poikansa Estebanin kanssa, joka jää auton alle ja kuolee äitinsä silmien edessä. Pojan menettämisen tuska on mittaamaton, se on läsnä läpi elämän ja saa äidin matkustamaan Barcelonaan etsimään nuorukaisen isää.

Valmistaudu äitiyteen näiden unohtumattomien elokuvien avulla

Kun nainen saa tietää olevansa raskaana, käynnistyy monimutkaisten psyykkisten ja fyysisten prosessien ajanjakso. Joka nainen kokee äitiyden täysin ainutlaatuisella tavalla, eikä ole olemassa oikeaa tapaa olla äiti. Nämä elokuvat auttavat sinua varmasti läpi raskautesi ja opettavat lisää äitiydestä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.