Opeta lapsesi potalle näillä vinkeillä 3 päivässä - Äitiyden Ihme
 

Opeta lapsesi potalle näillä vinkeillä 3 päivässä

Opeta lapsesi potalle näillä vinkeillä 3 päivässä

Viimeisin päivitys: 24 elokuuta, 2018

Lapsen opettaminen potalle on usein yksi suurimmista haasteista äideille. Se on välttämätön siirtymävaihe, eikä se koskaan poistu suosituksista. Tähän päiväänkään mennessä emme kuitenkaan vielä ole löytäneet oikeaa tapaa tämän prosessin toteuttamiseen.

Potalle opettaminen on aktiviteetti, joka vaatii suuren määrän kärsivällisyyttä, päättäväisyyttä ja ennen kaikkea rakkautta. On kuitenkin eräs fakta, jonka haluamme jakaa kanssasi: lapsen auttaminen jättämään vaippa-ajat taakse voi olla helpompaa ja nopeampaa kuin ajattelitkaan – kunhan vaan pidät asiantuntijoiden antamat neuvot mielessä.

Monet vanhemmat ovat onnistuneet seuraavilla keinolla, ja usein he ovatkin innokkaina auttamassa muita tämän haasteen edessä.

Onko tosiaan mahdollista opettaa lapsi potalle vain kolmessa päivässä?

Jos huomioidaan, miten vähän aikaa meni siinä, että opetimme vauvamme vaippoihin, ehkä onnistumme saamaan heidät opetettua niistä myös pois.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että olemme tehneet vaippojen käytöstä tavan, ja lapsillemme vaipat ovat ainoa elämäntyyli, jonka he tietävät.

Monien äitien kokemusten sekä asiantuntijoiden mukaan pikkuisen opettaminen potalle kolmessa päivässä on mahdollista. Tämä väite perustuu tekniikoiden soveltamiseen, jotka keskittyvät niihin kognitiivisiin piirteisiin, jotka korostuvat kehityksen tässä vaiheessa.

Selkeästikin tämä menetelmä on hyvin nopea, mutta se ei takaa, että lapsesi oppii käymään vessassa itsenäisesti, sillä vaipoista luopumisen aikana pikkuisesi saattaa mennä pissalle tai kakalle jonnekin muualle kuin vessaan.

On tärkeää pitää mielessä, että kyseessä on prosessi, joka toteutetaan askel kerrallaan, ja koko perheen tulee olla yhtä mieltä siitä, että ollaan sitoutuneita tämän prosessin onnistumiseen.

Muista, ettei vessassa käyminen ole yhtä yksinkertaista kuin vaipan käyttäminen. Vessassa käyminen vaatii taitoja, joihin liittyy enemmän itsenäisyyttä kuin mihin lapsesi on todennäköisesti vielä valmis: vessaan meneminen, housujen laskeminen alas, pöntölle istuminen sekä niitä seuraavat toimenpiteet. Tämä vaatii useiden kuukausien harjoittelua, mutta ajan kanssa ne voidaan kaikki toteuttaa.

Näin opetat lapsesi potalle

Vaikka tämä menetelmä onkin tehokas, se ei kuitenkaan ole mikään helppo temppu, joka sopii jokaiselle perheelle, sillä lapsen pitää olla alasti vyötäröstä alaspäin. Vaikka saisimmekin lapsen oppimaan vaipattomuuden perusteet kolmessa päivässä, tämä on vasta alku prosessissa, jonka tulee olla jatkuva ja lopullinen ollakseen oikeasti tehokas.

Pidä mielessä nämä hyödylliset vinkit onnistuaksesi lapsesi opettamisessa pöntölle:

  • Valmistaudu viettämään seuraavat kolme päivää täysin omistautuneena tähän tehtävään. Muista keskittyä päämäärään ja varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa sen toteuttamiseen.
  • On tärkeää poistaa kaikki jännitteet, joita tämä prosessi voi aiheuttaa, sillä tiedämme erittäin hyvin, että positiivinen vahvistaminen on tehokkain keino päämäärien saavuttamiseksi lapsen kanssa. Anna hauskoja hetkiä, palkintoja, pelejä, tansseja ja naurua.
  • Asiantuntijat suosittelevat, ettei takaisin enää käännytä, kun on päätetty aloittaa vaipattomuus. Johdonmukaisuus ja koko perheen ottaminen mukaan on erityisen tärkeää, jotta tämä oppimiskokemus olisi tehokas.
  • Tee kaikki, minkä voit poistaaksesi lapsesi pelot, sillä on normaalia, ettei lapsi ymmärrä, mitä on tapahtumassa tai miten pitää toimia tässä uudessa tilanteessa.

Päivä 1

  • Muista, että lapsesi pitäisi viettää koko päivä ilman vaippoja tai alusvaatteita. On äärimmäisen tärkeää, että pysyt valppaana, jotta alat tunnistaa, milloin lapsesi täytyy käydä vessassa. Alussa hän menee yksinkertaisesti mihin tahansa paikkaan talossa, joten sinun pitää olla jatkuvasti valmiina viemään hänet vessaan.
  • Osana tekniikkaa, jolla opetamme pikkuisen potalle, koko perheen pitää juoda paljon nesteitä käydäkseen vessassa usein. Kun äidin tai isän pitää mennä vessaan, voitte ottaa lapsen mukaan.
  • Juhlista pieniä voittoja äläkä toru lastasi, jos hän ei edisty – sen sijaan huomioi ne asiat, joita pitää kehittää. Se, että lapsi auttaa vahinkojen siivoamisessa, voi auttaa.
  • Pyydä lasta käymään vessassa ennen nukkumaanmenoa ja varmista, ettet laita vaippoja päälle ennen yötä.

Päivä 2

Toista samaa kaavaa kuin edellisenä päivänä sillä erotuksella, että koko perhe lähtee ulos. Tätä ulosmenoa tulee julistaa etukäteen. On yksi ehto: lapsesi pitää mennä potalle ihan viime minuutilla ennen poistumista. Vielä parempien tulosten varmistamiseksi koko perhe voi tehdä saman.

Näiden vinkkien avulla opetat lapsesi potalle

Ulos lähtemisen tavoitteena on, että lapsi pystyy pidättämään pissaa siihen asti, että pääsette kotiin. Tämän takia lapsella ei pitäisi olla yllä vaippoja tai alushousuja – pelkät löysät housut, jotka tekevät olon mukavaksi. Älä unohda ottaa mukaan vaihtovaatteita sitä varten, että lapsellesi sattuu “vahinko”.

Päivä 3

Jälleen kerran meidän tulee noudattaa samaa kaavaa kuin edellisinä päivinä, mutta tänään käymme ulkona kaksi kertaa. Ideana on se, että lapsi oppii yhdistämään ulos lähtemisen vessassa käymisen kanssa; ennen ulosmenoa käymme vessassa vielä yhden kerran.

Tällä kertaa sinun tulisi tuoda potta mukaan tai lastenistuin vessanpöntölle. Jos onni suo, teillä on mahdollisuus käyttää sitä ulkona ollessanne. Emme suosittele autolla menemistä, kauas pois kotoa lähtemistä tai poissa olemista kovin pitkään. Ulos lähtemisen pitäisi olla viihdyttävää ja paineetonta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.