Lapsenlapsi on elämän antama lahja - Äitiyden Ihme
 

Lapsenlapsi on elämän antama lahja

Lapsenlapsi on elämän antama lahja
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Minun lapsenlapseni on palanen taivasta, jonka elämä on minulle lahjoitanut. Tämä on toinen mahdollisuus, jonka jumalat ovat tarjonneet. Se on minun uusi mahdollisuuteni rakastaa ilman rajoja ja ilman huolia. Mahdollisuus tehdä asiat oikein ja jatkaa tulevaisuuden rakentamista.

Lapsenlapseni, rakkauden hedelmä, tuo pieni olento jonka syntymän näin, on tänä päivänä kaikkeni. Hän antaa minulle rohkaisun päästä ylitse iän tuomista kivuista ja säryistä. Hän on se, joka antaa minulle syyn jatkaa tässä maailmassa olemista.

Lapsenlapseni on tullut siksi hapeksi, joka mahdollistaa minun elämiseni joka päivä intensiivisesti. Hän on minulle ihailun ja syvän rakkauden kohteita. Jokaisella visiitillä hän täyttää kotini värillä ja viimeiset olemassaoloni metrit onnellisuudella.

Lapsenlapseni on paras lahja, jonka olen koskaan saanut

Lapsenlapseni on paras lahja, jonka oma lapseni on minulle voinut antaa. Tuntemani rakkaus häntä kohtaan on niin ainutlaatuista ja niin erilaista verrattuna siihen äärettömään rakkauteen, jonka tunsin kun ensi kerran näin oman lapseni. Lapsenlapseni on kaiken aikani saaja, sillä hän jakaa kanssani silmiensä hehkun ja sen tarttuvan hymyn.

Lapsenlapseni sytytti uudelleen kykyni ihmetellä, ja hän pidensi elämääni toiveilla ja unelmilla. Hän on se kaikkein täydellisin unelma, joka on tullut todeksi. Hänen viaton äänensä on nykyisin lempimusiikkini. Hänen kuvansa kotonani ovat kuin elämän palkintoja.

Minun lapsenlapseni on paras palkinto, jonka olen voinut saada kasvatettuani oman päivänsäteeni niin suurella rakkaudella. Lapseni on antanut minulle kaikkein kauneimman lahjan: niin paljon onnellisuutta tälle isoäidille, joka ei väsy kaiken rakkautensa, pusujen ja karhunhalausten antamiseen sille pienelle, jolla on niin paljon rakkautta annettavana.

Lapsenlapseni on menneisyyteni, nykyhetkeni ja tulevaisuuteni. Minun historiani, perheeni ja vertani. Juuri siksi en koskaan pysty kieltämään häneltä mitään hänen haluamiaan asioita. Hänen vuoksensa voin tehdä mahdottomasta mahdollista. Hän on minun hemmoteltu lapseni, minun kumppanini ja minun lempikaverini.

Tämä pieni on minulle menneisyyteen takaisin menemisen mahdollistaja. Että voisin muistaa ne kauniit lapsuuden ajat. Muistella vanhoja leikkejä. Muistaa viattomuuteni, mielikuvitukseni ja nuoruuteni. Ajatella sitä mennyttä puhtautta, jota kannoin mukanani. Ja katsoa kaikkea sitä, minkä olen menettänyt vuosien vieriessä.

Lapsenlapsi: unelmani, syyni olla olemassa

Tämä lapsi, jonka näen kasvavan edessäni, on saanut minut kykeneväksi unelmoimaan uudelleen, ja olen osa hänen unelmiaan. Hän näytti minulle, että minulla on vielä niin paljon opittavaa. Hän herätti minut uusin innostuksiiin, joita pidin mahdottomina. Hän tuli tähän maailmaan pehmentämään minun sydämeni.

Saan katsoa sitä, mitä hän pitää mahtavana, ja kuunnella tarinoita, jotka häntä kiinnostavat. Ja kun näen hänen liukuvan liukumäessä, se on puhdasta taikaa. Se söpö naama ja se herttainen tapa, jolla hän sanoo “isoäiti” ovat jo riittävät, että alan hymyillä. Lupaan antaa sinulle kuun, auringon ja kaiken muun sekä täyttää iltapäiväsi ihanuudella.

Annan periksi kaikille hänen haluilleen, annan hänelle kaiken rakkauteni, olen mukana kaikillla hänen elämänsä alueilla, ja tästä on tullut harrastukseni. Se, että osaan vaihtaa vaipat, helpottaa itkukohtauksia, laittaa hänet istumaan syliini viihtymään, on tullut ykkösasiakseni sen jälkeen, kun lapsenlapseni tuli kuvioihin.

Ja mitä sitten, jos poikani tai hänen puolisonsa eivät voi ymmärtää tätä syvää rakkautta? Mitä heidän ohimenevä vihastumisensa merkitsee? Tiedän ihan hyvin, että poikani ei ymmärtänyt minua ollessani vanhempi, mutta nyt kun hän on itse vanhempi, hän tietää. Päivä tulee, jolloin heistä itsestään tulee isovanhempia, ja sitten he ymmärtävät minun käytöstäni nyt.

Minun pieni palaseni taivasta, minun maailmani, universumini ja kaikkeni. Hän on ollut minun pojanpoikani heti siitä hetkestä lähtien, kun hän syntyi tähän maailmaan. Haluan vain, että hänen elämänsä on täysi ja onnellinen, ja toivon että voin nauttia siitä hänen kanssaan niin kauan kuin mahdollista. Sillä jos mikään surun tai kivun tunne ilmaantuu hänen elämäänsä, haluan olla se, joka kuivaa kyyneleet ja tuo esiin hänen hymynsä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.