5 ihanaa seurausta tyttären saamisesta - Äitiyden Ihme
 

5 ihanaa seurausta tyttären saamisesta

5 ihanaa seurausta tyttären saamisesta
Ana Couñago

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tyttären saaminen on suuri lahja, aivan kuten on pojankin. Sekä pojilla että tytöillä on omat yksilölliset ja muut piirteensä, ja ei ole tietenkään syytä yleistää, että kasvatuksen kokemus olisi sukupuolesta riippuen ihan tietynlainen.

Tyttären vastaanottaminen tarkoittaa kuitenkin hyvin usein eräitä todella ihania asioita, jotka suurin osa tytön saaneista kohtaa ennemmin tai myöhemmin.

Tyttären saaminen: 5 tyypillistä ja mahtavaa tilannetta

On tietysti eräitä selkeitä eroja poikien ja tyttöjen välillä, tai ainakin yleistäen voidaan sanoa näin olevan. Jos sinulla on tytär, voit melko todennäköisesti tunnistaa useimmat seuraavista tilanteista myös omasta elämästäsi. Saatat jopa hymyllä hiukan lukiessasi, kun muistat kaikki ne sattumukset, joita joka päivä sait kokea tyttäresi ollessa vähän nuorempi…

Hän on koko päivän vierelläsi kuuluva ääni

Onko sinullakin tyttäresi herttainen pieni ääni sirkuttamassa korvaasi kaiken aikaa – aamulla, päivällä ja illalla? Tyttären saaminen tarkoittaa sitä, että voit nauttia jatkuvista keskusteluista ja aina uusista aiheista.

Monet äidit rakastavat tytärtensä kuuntelemista ja sen näkemistä, kuinka hän ilmaisee itseään ja kertoo ongelmistaan ja iloistaan. Vaikka et miettisikään asiaa juurikaan, sillä on kuitenkin arvoa tyttäresi tunteiden ja viestintätaitojen kannalta.

tytär ja äiti

Se, kun tyttärestä tulee oma henkilökohtainen stylistisi

Hyväksy tämä: tyttäresi tukka on asia, joka saattaa aiheuttaa riitaa loppuelämänne. Tytöt ottavat lenksut pois tai viskaavat pannat menemään, ja niin edelleen.

Ja ajan kuluessa kyyneliä ilmaantuu hiusten takkuuntuessa. Ja sitten on vielä se tuttu tilanne, kun purkkaa jää kiinni pitkään tukkaan…

Kannattaisko tukka laittaa kiinni vai jättää vapaaksi? Pitkä vai lyhyt, kumpi on parempi? Tämä on lapsuuden ikuinen kiistanaihe tytärten ja äitien välillä.

Vaatteiden monet, monet pulmat

Äiteinä emme voi kuin antautua tyttöjen vaatteiden ihanuudelle niitä kaupoissa katsellessamme. Ostat kenties loputtomasti sellaisia vaatteita, joita et edes koskaan ehkä käytä.

Ja kukapa voisikaan vastustaa sitä pientä hametta tai sitä ihanaa mekkoa? Tytöt alkavat nopeasti etsiä itsenäisyyttä juuri vaatteidensa osalta. Vaatetus ja meikki muodostuvatkin osaksi tytön omaa henkilökohtaista tyyliä.

Stereotyyppien rikkoutuminen

Tyttären saaminen tarkoittaa sitä, että saat nähdä, mikä on totuus rauhallisesta, hiljaisesta ja tyynestä tyttöihanteesta. Kuka sanoi, ettei tyttö voi olla uskalias, peloton, nopea, vahva, urhea ja aktiivinen? Käy vain jonkun sellaisen ystäväsi kotona, jolla on pieni tytär, ja saat todeta, että näin voi tosiaankin olla!

Niin rakkautta kuin vihaakin sisältävä suhde

Hänen siteensä sinun kanssasi on luultavasti vaihteleva. Se taianomainen side, joka teidät yhdistää, ilmenee kenties usein kaksijakoisella tavalla. Tyttäresi saattaa yhtenä päivänä sanoa myös nämä kipua tuottavat sanat: “Minä vihaan sinua!”.

Älä ole tästä huolissasi. Onneksi kyseessä on vain vaihe, joka ei siis kestä ikuisesti. Tytöt osaavat näyttää sen, että he ovat vihaisiaLopulta se kiintymys ja rakkaus, joka teillä on toisianne kohtaan, tulee aina voittamaan.

äiti ja tytär

Tyttären saaminen on ihme ja suuri lahja

Kun saat tyttären, koet ensin ihmeen ja sitten saat lahjan. Tämä on oikea onnenpotku, joka tuo mukanaan ihan omanlaisensa kokemuksen.

Se on sinulle mahdollisuus elää uudelleen nuoruuttasi, leikkiä, laulaa ja saada oman lapsuutesi vaatteet uudelleen arvoonsa. Tyttären saaminen on sitä, että nautit kaikesta siitä, jonka olet jo jättänyt menneisyyteesi.

Äitiyteen kuuluu suloisuutta ja hellyyttä. Äitinä olo on sitä, että ymmärrät rakkaudella ja kiintymyksellä: olet roolimalli sellaiselle ihmiselle, joka seuraa sinun jalanjälkiäsi.

Tyttären saaminen on sen oppimista, mitä on luottamus ja ystävyys. Se on salaisuuksien jakamista ja pitämistä. Se on sitä, että olet jonkun kanssa aina, hyvien ja huonojen aikojen tullessa. Se on sitä, että pidät kädestä lastasi kun hän tarvitsee, ja myös sitä että annat hänen tehdä asioita yksin.

Sinä ymmärrät hänen kyyneleensä ja pettymyksensä paremmin kuin kukaan muu, ja sinulla on se hyöty, että tiedät juuri mitä tulee sanoa tai tehdä näiden haavojen parantamiseksi.

Tyttären saaminen tarkoittaa sitä, että naurat vallattomasti, ja etenkin se on sitä, että olet onnellinen jokaisella tärkeällä askeleella hänen matkallaan. Tyttären saaminen on sitä, että löydät paremman puoliskosi uudelleen, ja tiedät että tämä puolisko on ikuinen.

Kun lapsi on onnellinen, yksi äiti saa koskettaa taivasta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.