Foinikialaisia nimiä tytöille
 

Foinikialaisia nimiä tytöille

Sukella muinaisen kansan historiaan näiden foinikialaisten tytön nimien kautta, joihin ihastut varmasti jo lukiessasi.
Foinikialaisia nimiä tytöille
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Foinikialaiset keksivät aakkoset ja loivat ensimmäiset nimivaihtoehdot lapsilleen. Siksi esittelemme listan foinikialaisia nimiä tytöille. Ne ovat sinusta varmasti kiehtovia, koska ne ovat niin perinteisiä.

Tässä vahvojen ja rohkeiden sotureiden sivilisaatiossa piilee etsimääsi taikuutta. Ja ehkäpä löydät tästä listasta juuri oikean nimen pikkutytöllesi. Jatka lukemista!

Oletko harkinnut foinikialaista alkuperää olevaa nimeä lapsellesi?

Foinikia oli muinainen sivilisaatio, joka oli olemassa vuosina 1550–300 eaa.

Asiantuntijoiden vahvistamien tietojen mukaan foinikia on kuollut seemiläinen kieli, jota puhuttiin Foinikiassa, Libanonissa ja Syyriassa ja joka katosi vuosisatoja ennen Kristuksen syntymää. Siksi siitä on säilynyt vain joitakin muinaisia nimiä, jotka on taltioitu kirjoihin, kaiverruksiin ja karthagolaisen sivilisaation jäänteisiin.

Nykyään monet kielen ja historian ystävät haluavat kunnioittaa tätä sivilisaatiota ja valita näitä nimiä tyttärilleen. Oletko yksi heistä? Tässä tapauksessa käy läpi tämä lista.

Foinikialaista kirjoitusta.

Foinikialaisia nimiä tytöille: A–C

 • Adama: viittaa siihen, mitä kaikki vanhemmat ajattelevat pienestä kuningattarestaan tämän synnyttyä: että hän on “kaunis tyttö”.
 • Adonia: nimi tarkoittaa hengellisessä ja uskonnollisessa merkityksessä kirjaimellisesti “minun Herrani on Jumala”.
 • Alissa: tarkoittaa “jaloa” ja on sekä foinikialaista että heprealaista alkuperää oleva nimi.
 • Anaid: viittaa foinikialaisten veden ja hedelmällisyyden jumalaan, joka on samanlainen kuin roomalaisten Venus. Lisäksi tässä jumalattaressa yhdistyivät Minervan, Cereksen ja Dianan ominaisuudet.
 • Anath: jos sinä tai kumppanisi olette musiikin ystäviä, saatat ihastua tähän vaihtoehtoon. Tämän foinikialaisen nimen juuret ovat heprean kielessä ja se ei ole kovinkaan yleinen nimi, mutta sillä on kaunis merkitys: “laulaa”. Joidenkin lähteiden mukaan sen merkitys taas olisi “vesilähde”. Kummassakin tapauksessa voit kuvitella kauniin sinfonian pienen tyttäresi silmissä.
 • Asherah: tämä nimi viittaa toiseen foinikialaisten jumalattareen. Se tarkoittaa “hän, joka astuu merelle”, ja tämän vaihtoehdon valitsevat yleensä sellaiset vanhemmat, jotka tuntevat syvää rakkautta merta kohtaan. Tämä nimi voidaan antaa myös niille tytöille, jotka ovat horoskoopiltaan vesimerkkejä, kuten rapu, kalat tai skorpioni.
 • Ashtoreth: foinikialainen hedelmällisyyden jumalatar.
 • Baalat: tämä nimi viittaa kirjaimellisesti siihen talon kuningattareen, joka on “hieno nainen”.
 • Batnoam: merkitys on “viehättävä tytär”.
 • Cabiria: foinikialaista alkuperää oleva naisen nimi, jonka merkitys on “iso”, “vahva”, “voimakas”.
 • Coriander: viittaa suoraan korianterikasviin. Se onkin kaunis ja luonnonläheisin vaihtoehto.

Lisää foinikialaisia nimiä tytöille: D–Z

 • Dido: Aineiaksen tarinan päähenkilö, viittaa siihen, joka on “neitsyt”.
 • Elissa: tämä on suloinen uskonnollinen nimi uskoville vanhemmille, ja sen merkitys on “Jumalani on yltäkylläisyys”.
 • Isebel: Raamatun mukaan Isebel oli foinikialainen Samarian kuningatar, joka meni naimisiin Israelin kuninkaan Ahabin kanssa.
 • Melita: viittaa kitkerään makuun, mutta todellisuudessa se kuulostaa suloisen ja kiltin tytön nimeltä.
 • Monica: tämä on foinikialainen nimi, jolla on latinalaiset ja kreikkalaiset juuret, ja se tarkoittaa “neuvonantajaa”.
 • Nikkal: viittaa “mahtavaan rouvaan”.
 • Shapash: tarkoittaa “aurinkoa”.
 • Tanith tai Tanit: foinikialainen jumalatar, joka kuului myös karthagolaiseen mytologiaan. Tässä mielessä se viittaa eräänlaiseen “käärmenaiseen”.
Nukkuva vastasyntynyt, jolla on päässään pieni paperikruunu.

Perinne on valaissut sinua näillä foinikialaisilla tyttöjen nimillä

Foinikialaisissa tyttöjen nimissä on syviä soturimerkityksiä ja viittauksia mytologiaan ja luontoon. Tämän sivilisaation vanhemmat etsivätkin nimiä, joissa olisi voimaa ja jotka antaisivat pienille kuningattarille mahtavan persoonallisuuden.

Jos etsit juuri tätä tulevalle tyttärellesi, olet luultavasti vihdoinkin löytänyt etsimäsi. Kerro meille kommenteissa, mitä mieltä olet ja mikä nimistä kiehtoi sinua eniten.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.