Rakas äiti, kiitos, että olet ollut aina tukenani - Äitiyden Ihme
 

Rakas äiti, kiitos, että olet ollut aina tukenani

Rakas äiti, kiitos, että olet ollut aina tukenani
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 01 helmikuuta, 2020

Rakas äiti, en tiedä, kuinka kertoa, miten tärkeä olet minulle. Olet seissyt aina rinnallani, tukien ja rakastaen minua. Saat minut tuntemaan itseni ainutlaatuiseksi ja tärkeäksi, ja siksi haluan tänään kiittää sinua.

Tiedän, ettemme ole enää yhtä läheisiä kuin kerran olimme. Kun olin pieni, meillä oli aina aikaa toisillemme. Muistan, miten leikimme yhdessä, nauroimme ja pidimme hauskaa. Toisinaan kävimme elokuvissa tai ostoksilla tai vain kävelimme päämäärättömästi ympäriinsä.

Sillä, mitä teimme, ei ollut väliä, kunhan olimme yhdessä. Sillä, oliko kylmä vai lämmin, satoiko vai paistoiko, ei ollut merkitystä. Osasit aina löytää jokaisesta asiasta sen hyvät puolet. Halusin jokaisen yhdessä viettämämme hetken jatkuvan ikuisesti.

Kannustit minua olemaan positiivinen ja opetit olemaan luovuttamatta haasteiden ja takaiskujen edessä, vaikka halusin vain piiloutua ongelmiltani. Kerroit aina, että meidän täytyy olla rohkeita elämässä.

Rakas äiti, kiitos, että olet ollut aina tukenani

Rakas äiti, toivon, että maailmassa olisi enemmän kaltaisiasi ihmisiä. Ihmisiä, jotka auttavat toisia odottamatta mitään vastalahjaksi – vain siksi, että he haluavat tehdä hyvää. Tässä sodan ja vihan korruptoimassa maailmassa sinä olet valo pimeydessä.

Rakas äiti, kiitos, että suutuit

Muistan jokaisen riitamme, vaikka ne eivät olekaan hetkiä, joita muistelen ilolla. Mutta omalla tavallaan vaalin niitä aivan kuten kaikkia hyviäkin muistoja. Ajan myötä ne ovat muuttuneet arvokkaiksi opeiksi, jotka ovat auttaneet minua kypsymään. En olisi uskonut, että löydän lopulta niin paljon positiivista kaikesta siitä riitelystä ja huutamisesta.

En koskaan ymmärtänyt, että kaikki ne kyyneleet ja suuttumuksen tunteet olivat vain minun omaksi parhaakseni, ja että olisin niistä ikuisesti kiitollinen. Jos et olisi ollut paikalla ohjaamassa ja korjaamassa minua, en olisi koskaan oppinut toimimaan oikein.

Rakas äiti, kiitos, että olet ollut aina tukenani

Olit aina ensimmäisenä tarjoamassa neuvoja ja selittämässä, kun tein jotain väärin. Monella äidillä ei olisi ollut sinun kärsivällisyyttäsi hänen lapsensa koetellessa hänen hermojaan. Olen pahoillani kaikista niistä kerroista, kun suutuin sinulle ja kohtelin sinua epäreilusti.

Olet yksi elämäni tärkeimmistä ja ihanimmista ihmisistä. Saatat toisinaan ajatella, että olen kylmä tai etäinen, mutta tosiasiassa rakkauteni sinua kohtaan on särkymätön. Side välillämme on liian vahva, jotta sitä voisi rikkoa. Tapahtuipa mitä tahansa, tiedän, että olet aina tukenani, kun tarvitsen sinua. Mikään ei voi koskaan tulla väliimme.

Tarvitsen sinua nyt ja tulevaisuudessa

Kun olin vielä tyttö, ajattelin, että vanhempana en enää tarvitsisi sinua. Kuvittelin itseni vahvaksi ja varmaksi aikuiseksi, joka ei tarvitse suojeluasi. Tietäisitpä, miten väärässä olin. Et voi kuvitellakaan, kuinka paljon aikaa olen käyttänyt ajattelemalla ja kaipaamalla sinua. Muistelemalla lapsuuttani, jolloin tunsin oloni turvalliseksi rinnallasi.

Olen tullut siihen tulokseen, että olinpa miten vanha tahansa, tarvitsen aina äitiäni. Viisasta ääntä ohjaamaan ja luotettavaa ihmistä pitämään syvimmät salaisuuteni. Olet ainoa ihminen maailmassa, johon luotan sokeasti.

Vaikka kohta on minun vuoroni perustaa oma perheeni, tiedän, että olet se henkilö, johon voin aina luottaa. Suhteemme ei ole helposti korvattavissa. Olen onnekas, kun minulla on sinut. Tiedämme pelkästä katseesta, mitä toinen ajattelee, ja se on jotain harvinaista ja uskomatonta.

Tiedän, että kaikki eivät ole yhtä onnekkaita kuin minä. Valitettavasti maailmassa on paljon myrkyllisiä vanhempia, jotka kohtelevat lapsiaan huonosti. Pystyisinpä jakamaan pienen palan sinua noiden lasten kanssa, jotta he tietäisivät, miltä ehdoton rakkaus tuntuu.

Joskus pelkään, etten pärjää äitiydessä yhtä hyvin kuin sinä. Mitä, jos en pysty tarjoamaan omille lapsilleni samanlaista rakkautta, jonka sinä annoit minulle? Tiedän, että kutsuisit minua hölmöksi kuullessasi tämän, mutta minulla on isot saappaat täytettävänäni.

Kaiken tämän sanottuani, haluan, että liityt mukaani tälle matkalleni. Haluan, että järjestämme taas aikaa toisillemme, vaihtaaksemme kuulumisia ja neuvoja. Nykyään ymmärrän, miten onnekas olen, että olet elämässäni, ja haluan käyttää tuon hyvän onnen hyödykseni. Kiitos, että olet aina tukenani. Rakastan sinua, äiti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.