Pariskunnan uusi elämä lapsen saannin jälkeen
 

Pariskunnan elämä lapsen saannin jälkeen

Pariskunnan elämä lapsen saannin jälkeen
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vanhemmaksi tuleminen on ihana tapahtuma. Elämä lapsen saannin jälkeen ei kuitenkaan ole enää entisenlaista, ja puolison kanssa vietetty aika muuttuu väistämättä ja usein odottamatta. Rutiinit, asioiden tärkeysjärjestys ja pariskunnan väliset treffit muuttavat muotoaan.

Jätätte taakse entiset harrastuksenne ja vapaa-ajanviettotapanne ja toivotatte elämäänne tervetulleeksi ohjelmaa ja viihdettä, joita ette olisi aiemmin voineet kuvitellakaan sisällyttävänne arkeenne. Uudelleenmäärittelette hauskuuden käsitteen ja lakkaatte ajattelemasta ensisijaisesti itseänne, voidaksenne keskittyä uuteen elämään, joka on nyt osa perhettänne.

Tässä artikkelissa kerromme, millaista on pariskunnan elämä lapsen saannin jälkeen, ja kuinka se poikkeaa entisestä. Uskomme, että pystyt samaistumaan listaamiimme asioihin sataprosenttisesti.

Kyse ei ole siitä, että olisimme voittaneet tai hävinneet tullessamme vanhemmiksi, tai että jokaisesta päivästä tulisi parempi tai huonompi lapsen myötä. Se on kuitenkin fakta, että perheenlisäyksen myötä pariskunnan elämä muuttuu lopullisesti.

Lapsettoman pariskunnan elämä

Elämä lapsettomana pariskuntana oli vähintäänkin erilaista. Silloin aikasi oli täysin ja kokonaan sinun. Saatoit tehdä asioita hetken mielijohteesta ja omien mieltymystesi mukaan. Asioilla ei ollut kiire, ja pystyit omistautumaan yksinomaan itsellesi ja puolisollesi.

Pariskunta ja parisuhde

Saatoit lähteä tanssimaan tai elokuviin, pysähtyä kahville tai piipahtaa vieraisille sukulaisten luona. Pystyitte tekemään näitä asioita yksin sekä yhdessä. Seuralla tai seuran puutteella ei ollut väliä, vaan tärkeintä oli nauttia hitaasta ajankulusta, sillä aika oli kokonaan omanne.

Tiesit, että jos sinua ei huvittanut poistua kotoa, sinun ei tarvinnut. Saatoit antaa puolisollesi suunniteltuja tai spontaaneja huomionosoituksia. Et kieltänyt itseltäsi mitään ja pystyit hemmottelemaan itseäsi päivittäin.

Elämä pariskuntana, jolla on lapsia

Saadessasi ensimmäisen lapsesi, huomaat elämäsi muuttuvan. Ymmärrät, että aika, joka oli aikaisemmin kokonaan omasi, kuuluu nyt perheellesiPrioriteettisi on tästä eteenpäin lapsesi.

Vanhempana kaikki riippuu lapsen tarpeista. Analysoit säätä tehdessäsi suunnitelmia. Otat huomioon lapsen terveyden ja hänen mielialansa jopa pienimpiä päätöksiä tehdessäsi. Tavoitteenasi on aina antaa lapselle kokemus, josta hän nauttii.

Jokaisen vierailtavan paikan keskeinen kriteeri on mukavuus, ja jokaisen kohteen on oltava soveltuva ja turvallinen lapsille.

Pyrit viihdyttämään lastasi erilaisilla leikeillä puistoissa ja puutarhoissa, suorittaen aktiviteetteja, jotka tukevat lapsesi kognitiivista ja fyysistä kehitystä. Tavoitteesi on pitää hymy lapsen kasvoilla jokaisena hetkenä.

Lempipaikkasi maailmassa on paikka, jossa pienokaisesi on onnellinen, ja jossa ylpeydellä katsot lapsesi kasvavan.

Pariskunnan erilainen elämä lapsen saannin jälkeen

Kotiin palaaminen on myös erilaista kuin aikaisemmin. Aiemmin ollessasi väsynyt töiden jälkeen, saatoit vain ottaa kenkäsi pois, maata sohvalla ja olla hiljaa. Saatoit myös juoda kahvia katsoessasi televisiosarjoja tai elokuvia, kunnes nukahdit, mikä olikin suunnitelmasi monena iltana.

Pariskunta ja vastasyntynyt vauva

Nykyään suuntaat töiden jälkeen lapsesi koululle. Ilo tuosta lahjasta, jonka elämä on sinulle antanut, syrjäyttää väsymyksesi.

Viikonloppujen rytmi muuttuu

Viikonloput ja lomat eivät ole entisensä. Nyt ne sisältävät puistoissa ja toreilla vierailua sekä lapsen perässä juoksemista. Tanssit jokaisen kuulemasi rytmin mukaan, missä ikinä oletkin.

Laulat lastenlauluja, nautit lasten elokuvista, väsytät itsesi kertomalla satuja ja leikkimällä leikkejä. Nautit lastenkutsuista, jotka ovat täynnä pellejä, taikureita, värejä ja piñatoja.

Saadessasi lapsen, alat elää elämääsi uudella näkökulmalla. Äitienpäivä, isänpäivä ja jopa syntymäpäivät saavat uudenlaisen vivahteen. Kuulet myös perhepäivän olemassaolosta ja merkityksestä.

Tuhat kelloa eivät voisi mitata aikaa, kuten hän. Jokainen minuutti on merkityksellinen, jokainen sekunti valuu sormienne läpi. Nopea kylpy muuttuu kolmen ihmisen väliseksi vesisodaksi. Vaikka kaikki, mitä pyysit, oli rauha, siinä te nyt olette, märkinä päästä varpaisiin ja vatsalihakset kipeinä, kuolemassa nauruun.

Parisuhde ja vauva

Sinä ja kumppanisi ette ole enää entisellänne

Lapsenne saapumisen johdosta ette taatusti ole enää entisellänne. Olette muuttuneet, kypsyneet, kasvaneet ja oppineet.

Ymmärrätte puhtaimman ja jaloimman rakkauden voiman, ja pelkkä pienokaisenne näkeminen sytyttää liekin sisällänne. Ymmärrätte, että ei ole olemassa parempaa investointia ajallenne. Rakastitte entistä elämäänne, mutta rakastatte myös tätä uutta vaihetta.

Avaat elämäsi tälle kolmen hengen perheelle – ja tulevaisuudessa ehkä suuremmallekin. Mikään maailmassa ei voisi kilpailla sen onnen kanssa, jota tunnet tänään. Valitset olla äiti tai isä ja vaimo tai aviomies elämäsi jokaisena päivänä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.