5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee - Äitiyden Ihme
 

5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee

5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vanhemmuus saattaa muuttaa vanhoja ystävyyssuhteita, mutta ystävät ovat kaikissa elämänvaiheissa yksi ihmisen tärkeimmistä tukipilareista. Kaikki ystävyyssuhteet eivät ole samanlaisia, ja monella meistä on erilaisia ystäviä, joiden kanssa puhutaan eri aiheista ja tehdään eri asioista. Siinä missä yksi ystävä tukee vaikeissa tilanteissa, toinen varmistaa, että elämästä ei puutu vauhtia ja hauskoja tilanteita. Jokainen ystävä tuo kuitenkin omalla tavallaan elämään jotain erityislaatuista. Tänään listaamme 5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee elämäänsä.

5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee

1. Ystävä, joka on aina tukena

Tämä ystävä seisoo aina rinnallasi, olit sitten oikeassa tai väärässä. Hän puolustaa sinua kaikissa tilanteissa ja kenen tahansa edessä. Hän jättää omat tekemisensä kesken kiirehtiäkseen avuksesi ja lohduksesi, mikäli tunnet olosi surulliseksi. Tämä ystävä on ensimmäinen ihminen rinnallasi, kun tarvitset apua missä tahansa asiassa. Hän on suurin ihailijasi, joka uskoo sinuun silloinkin, kun et itse usko itseesi. Tällainen ystävä on todellinen aarre, josta kannattaa pitää kiinni.

5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee

2. Hauskuuttaja

Tuntiessasi olosi toivottomaksi, on eräs asia, joka saa aina huolet väistymään – nimittäin nauru. Tämä ystävä saa sinut hymyilemään huonoimpinakin hetkinä. Hän saa sinut näkemään, kuinka naurettavaa elämä joskus on. Jos olet tehnyt virheen, hän löytää siitäkin hyvän puolen.

Naura itsellesi tai naurakaa yhdessä, sillä ei ole merkitystä. Naura, kunnes olosi alkaa tuntua paremmalta. Ystäväsi varmistaa, että näet huonoimmistakin tilanteista hyvät puolet. Nauru on paras lääke moneen asiaan, joten pidä huoli, että tämän ystävän puhelinnumero on pikavalintana puhelimessasi.

3. Paholaisen asianajaja

Kun olet väärässä ja tiedät sen, mutta et halua sitä myöntää, tämä ystävä auttaa sinua näkemään jokaisen asian toisen puolen. Hän säästää sopivasti tunteitasi, mutta kertoo kuitenkin rehellisesti, miten asiat ovat. Tälle ystävälle soitat silloin, kun tarvitset maan pinnalle palauttamisen, tai kun jonkun pitää käskeä sinua lopettamaan valitus ja kuuntelemaan, mitä elämällä on sinulle kerrottavana.

Tämä ystävyyssuhde ei ole aina se helpoin ja saattaa vaatia hieman enemmän työtä kuin muut ihmissuhteesi, mutta syvällä sisimmässäsi tiedät tarvitsevasi juuri tätä ystävää tasapainottamaan elämääsi. Aivan kuten tarvitset jonkun piristämään sinua, tarvitset myös jonkun pitämään jalkasi tukevasti maan pinnalla.

5 erilaista ystävää, jotka jokainen äiti tarvitsee

4. Viisas ystävä

Jokainen meistä tarvitsee ystävän, joka tietää paljon erilaisista asioista. Kun kaipaat neuvoja mihin tahansa asiaan liittyen, tiedät voivasi soittaa viisaalle ystävällesi, joka jakaa sinulle tietonsa ja neuvonsa ja on taitava puhumaan. Oli kyse sitten ruoanlaitosta tai vanhemmuudesta, tällä ystävällä on aina taskussaan kannustavia sanoja juuri sinua varten. Jos hän ei osaa antaa vastausta välittömästi, hän selvittää ratkaisun, koska hän on aina valmis näkemään vaivaa auttaakseen sinua.

5. Välitön yhteys

Jotkut kokevat rakkautta ensisilmäyksellä ja toiset ystävyyttä ensisilmäyksellä. Jotkut ihmiset tuntevat toisiinsa välittömän yhteyden, joka usein säilyy loppuelämän. Ehkäpä menneisyytenne ovat niin samankaltaisia, että tuntuu kuin olisitte eläneet elämäänne rinnakkain. Tai ehkä tarinanne ovat niin erilaisia, että ette voi edes kuvitella, millaista on ollut elää sellaista elämää kuin toinen on elänyt. Tämä ystävä on sielunsiskosi tai -veljesi, ja tulette olemaan ystäviä pitkään. Vuosien saatossa saatatte olla tekemisissä entistä vähemmän, mutta tulette aina löytämään takaisin toistenne luo, ja noina hetkinä tuntuu kuin tapaamistenne välillä ei olisi kulunut juurikaan aikaa.

Tälle ystävälle voit kertoa mitä tahansa, sillä hän ei koskaan tuomitse sinua. Hän ymmärtää sinua tavalla, jolla kukaan muu ei sinua ymmärrä – ei välttämättä edes oma kumppanisi. Et välttämättä enää muista, mikä teidät alun perin yhdisti, mutta vain sillä on merkitystä, että sinulla on tämä ystävä elämässäsi ja että hän tekee sinut onnelliseksi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.