Vastasyntyneellä vauvalla todettiin koronatartunta - Äitiyden ihme
 

Vastasyntyneellä vauvalla todettiin koronatartunta

Kiina vahvisti helmikuun alussa ensimmäisen koronavirustartunnan saaneen vauvan syntymän. Tämän jälkeen ilmi on tullut myös muita vastaavia tapauksia.
Vastasyntyneellä vauvalla todettiin koronatartunta

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 18 toukokuuta, 2020

Tällä hetkellä koko maailma on hälytystilassa koronaviruksen leviämisen vuoksi. Epidemian alkaessa lasten uskottiin olevan aikuisia paremmin turvassa koronaviruksen aiheuttamalta Covid-19-taudilta, mutta viikkojen kuluessa ympäri maailman on raportoitu myös lapsipotilaista. Helmikuun alussa vastasyntyneellä vauvalla todettiin koronatartunta Kiinassa, minkä jälkeen vastaavia tapauksia on tullut ilmi myös muissa maissa.

Mikä on koronavirus?

Koronavirukset ovat ryhmä yleisiä viruksia, jotka aiheuttavat tauteja ihmisille ja eläimille. Ihmisellä ne saavat yleensä aikaan lievän hengitystietulehduksen. Ihmiselle tautia aiheuttavia koronaviruksia on tunnettu aiemmin vain kaksi, jotka ovat SARSia aiheuttava SARS-CoV sekä MERSiä aiheuttava MERS-CoV. Vuoden 2019 joulukuussa Kiinan Wuhanin kaupungissa tavattiin uusi COVID-19-tautia aiheuttava koronavirus SARS-CoV-2, joka leviää myös ihmisten välillä.

Viruksen kyky levitä ihmisestä toiseen on aiheuttanut tartuntojen määrän jatkuvan lisääntymisen, ja virus on levinnyt lähes kaikkiin maailman maihin. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Virus ei säily ilmassa, mutta on mahdollista, että se tarttuu kosketuksen kautta. Se ei kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa, eikä tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ole tähän mennessä todettu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.