Rentoutustekniikat väsyneille äideille - Äitiyden Ihme
 

Rentoutustekniikat väsyneille äideille

Rentoutustekniikat väsyneille äideille
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 04 joulukuuta, 2019

Äitiys tuo mukanaan monenlaisia vastuita ja velvollisuuksia. Toisinaan henkilökohtaisen elämän, työelämän ja lukuisten sitoutumusten välillä tasapainotteleminen aiheuttaa stressiä ja väsymystä. Alla esittelemämme rentoutustekniikat auttavat niissä tilanteissa, joissa kalenteriin ei mahdu tarpeeksi lepoa ja omaa aikaa, mutta kehoa ja mieltä on saatava rentoutettua jollakin tavalla.

Näiden tekniikoiden käyttäminen ei vaadi paljon aikaa, ja lähes jokaisen harjoituksen voi suorittaa esimerkiksi työpäivän lomassa. Jokainen meistä kaipaa toisinaan akkujen lataamista, ja erilaiset rentoutustekniikät ovatkin yksinkertainen ja tehokas tapa hengähtää hetki ja kerätä menetettyä energiaa.

Rentoutustekniikat väsyneille äideille

1. Pään kääntely ja pyörittäminen

Ensimmäinen rentoutusharjoitus on niin yksinkertainen, että sen voi suorittaa missä tahansa muutamassa minuutissa. Seiso suorassa ja kääntele leukaasi rauhalliseen tahtiin vasemmalta oikealle kuin pyörittäisit päätäsi.

Pienen tauon jälkeen liikuta leukaasi hellästi ylhäältä alas kuin nyökkäilisit. Lopuksi yhdistä nämä liikkeet ja pyöritä päätäsi täyttä ympyrää. Ole koko ajan tietoinen kehostasi ja hengitä vapaasti.

Secrets for Tired Mothers: Relaxation Exercises

2. Hengitykseen keskittyminen

Tätä harjoitusta varten käy makaamaan selällesi lattialle ja pidä kädet ja jalat hieman erillään toisistaan. Keskity lattian tukipisteisiin ennen kuin keskityt hengitykseesi.

Kuvittele sitten itsesi miellyttävään paikkaan kuten rannalle, vuorille tai autiomaahan. Käytä mielikuvitustasi kuvitellaksesi, millaisia ääniä kuulet tuossa paikassa, mitä haistat ja miltä sinusta tuntuu. Yritä lopuksi luoda yhteys hengityksesi ja aaltojen välille tai sisään- ja uloshengityksen välille.

3. Kuuma kylpy

Jos saat varastettua kotona hieman omaa aikaa, nauti kuumasta ja rauhallisesta kylvystä. Lämpö rentouttaa lihakset ja vapauttaa kehon kireyttä ja jännitettä. Pyri rauhoittumaan ja olemaan miettimättä arkipäivän murheita.

Voit halutessasi lisätä kokemukseen lisää rentouttavia elementtejä esimerkiksi kynttilöiden, kylpyvaahdon tai musiikin muodossa. Kaikilla näillä on rauhoittava ja mieltä puhdistava vaikutus.

Rentoutustekniikat väsyneille äideille

4. Vatsahengitys

Viimeinen rentoutustekniikka poistaa jännitystä yksinkertaisesti hengittämisen avulla. Tarkoituksena on hengittää vatsalihaksia hyödyntäen. Hengittäessäsi sisään, vatsasi tulisi pullistua hieman. Jotta tekniikka on tehokas, rinnan ei tulisi liikkua juurikaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


    • García-Trujillo, M. R., & de Rivera, J. G. (1992). Cambios fisiológicos durante los ejercicios de meditación y relajación profunda. Psiquis, 13(6-7), 279-286. http://www.psicoter.es/_arts/92_A104_04.pdf
    • Payne, R. A. (2005). Técnicas de relajación. Editorial Paidotribo.
    • Plana, O. R., & Farrús, A. S. (2001). Respira unos minutos: Ejercicios sencillos de relajación. Inde.
    • Walker, C. E. (2002). Aprenda a relajarse: las técnicas y ejercicios más eficaces para la relajación física y mental. Editorial AMAT.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.