Mitä vanhempien täytyy tietää koronaviruksesta? - Äitiyden Ihme
 

Mitä vanhempien täytyy tietää koronaviruksesta?

Koronavirus ja sen aiheuttama COVID-19-tauti aiheuttavat tällä hetkellä huolta ympäri maailmaa. Tänään jaamme kyseisestä viruksesta tietoa erityisesti vanhemmille.
Mitä vanhempien täytyy tietää koronaviruksesta?

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 21 toukokuuta, 2020

Tällä hetkellä lähes koko maailma on hälytystilassa koronaviruksen leviämisen vuoksi. Eri kanavissa liikkuu vaihtelevaa tietoa viruksen leviämisestä, ehkäisemisestä ja hoidosta, mutta jokaisen on hyvä muistaa, että kaikki jaettu tieto ei suinkaan ole luotettavaa. Suosittelemme seuraamaan sellaisten tahojen kuten Maailman terveysjärjestön eli WHO:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedottamista ja uutisointia. Olemme koonneet tähän artikkeliin sellaista tietoa, joka vanhempien täytyy tietää koronaviruksesta ja sen vaikutuksista lapsiin.

Mitä vanhempien täytyy tietää koronaviruksesta?

Koronavirukset ovat ryhmä yleisiä viruksia, jotka aiheuttavat tauteja ihmiselle ja eläimille. Ihmisellä ne saavat yleensä aikaan lievän hengitystietulehduksen. Ihmiselle tautia aiheuttavia koronaviruksia on tunnettu aiemmin vain kaksi, eli SARSia aiheuttava SARS-CoV sekä MERSiä aiheuttava MERS-CoV. Vuoden 2019 joulukuussa Kiinan Wuhanin kaupungissa tavattiin uusi COVID-19-tautia aiheuttava koronavirus SARS-CoV-2, joka leviää myös ihmisten välillä.

Viruksen kyky levitä ihmisestä toiseen on aiheuttanut tartuntojen määrän jatkuvan lisääntymisen, ja virus on levinnyt jo suurimpaan osaan maailman maista. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Virus ei säily ilmassa, mutta on mahdollista, että se tarttuu kosketuksen kautta. Se ei kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa, eikä tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ole tähän mennessä todettu.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.