Parhaat vitamiinipitoiset mehut lapsille - Äitiyden Ihme
 

Parhaat vitamiinipitoiset mehut lapsille

Luonnolliset mehut, joihin ei ole lisätty sokeria tai muita makeutusaineita, ovat erinomainen lisä tasapainoiseen ruokavalioon.
Parhaat vitamiinipitoiset mehut lapsille

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 13 maaliskuuta, 2019

Vitamiinipitoiset mehut ovat erinomainen tapa tarjoilla lapselle terveellisiä ja energiaa lisääviä vihanneksia ja hedelmiä herkullisessa muodossa. Luonnonmukaiset mehut paitsi sisältävät terveellisiä ravinteita, voivat myös parantaa vastustuskykyä, helpottaa ummetusta ja auttaa elimistöä hyväksymään muita ruokia.

Asiantuntijat suosittelevat, että lapsille valmistetaan vitamiinipitoisia mehuja tuoreista ja kypsistä kauden hedelmistä. Hedelmiä yhdistämällä voidaan luoda lukemattomia erilaisia makuyhdistelmiä.

Mehujen vedellä laimentamista kannattaa välttää, koska näin menetetään osa vitamiineista. Myöskään sokerin lisäämistä ei suositella, koska se estää lasta tottumasta hedelmien luonnolliseen makuun.

Vitamiinipitoisten juomien hyödyt

Luonnolliset tuoreista hedelmistä valmistetut mehut sisältävät runsaasti terveellisiä ravinteita. Niissä ei ole rasvaa ja ne sisältävät A-, B- ja C-vitamiinia sekä lapsen kasvulle tärkeitä mineraaleja. Nauttimalla vitamiinipitoisia juomia säännöllisesti, lapsen asenne muita makuja kohtaan muuttuu avoimemmaksi.

Luonnonmukaiset mehut eivät yleensä vaikuta lapsen painoon, mutta koska ne sisältävät kaikkien ruokien tavoin energiaa, niitä kannattaa nauttia kohtuudella.

Luonnolliset mehut yhdistettynä fyysisiin aktiviteetteihin ovat erinomainen tapa auttaa lasta kasvamaan.

Parhaat vitamiinipitoiset mehut lapsille

Vitamiinipitoiset mehut lapsille

1. Porkkana, omena ja appelsiini

Tämä mehu pitää lapsen vahvana antamalla hänelle kunnon annoksen terveellisiä ravinteita. Tuoreista hedelmistä valmistettu juoma sopii erinomaisesti kuumiin kesäpäiviin.

Tarvittavat ainekset ovat 2 porkkanaa, omena, 2 appelsiinia ja teelusikallinen sokeria. Aloita kuorimalla porkkana. Omena voidaan oman maun mukaan kuoria tai jättää kuorimatta – on hyvä muistaa, että kuoressa on runsaasti vitamiineja. Pilko ainekset pieniksi kuutioiksi.

Purista appelsiini ja kaada sen mehu tehosekoittimeen porkkanoiden ja omenan kanssa. Sekoita ainekset keskenään hyvin. Jos seos on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua.

2. Banaani ja jää

Tämän juoman ainekset ovat 1,2 desilitraa maitoa, 1,2 desilitraa maitojauhetta, 1 kuorittu kypsä banaani ja jääkuutiot. Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on tasaista.

3. Mansikka ja kookos

Tätä smoothieta varten tarvitaan ainoastaan 2,4 desilitraa maitoa, 1,2 desilitraa mansikoita, teelusikallinen raastettua kookosta ja 5 tippaa kookosuutetta.

Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Tämä juoma on erinomainen vaihtoehto päiviin, jolloin lapsi tuntee itsensä väsyneeksi ja tarvitsee hieman lisäenergiaa.

4. Banaani ja appelsiini

Tämän mehun valmistamiseksi tarvitaan 1 kuorittu ja neljään palaan pilkottu appelsiini, 1 kuorittu kypsä banaani, jääkuutioita sekä hunajaa maun mukaan.

Kaada kuoritut ja pilkotut hedelmät tehosekoittimeen ja sekoita keskinopeudella. Lisää jääkuutiot ja sekoita hitaalla nopeudella, kunnes mehussa on paksu koostumus.

Tämä juoma on erinomainen lapsen vastustuskyvyn lisääjä.

Vitamiinipitoiset mehut lapsille

5. Mansikka ja persikka

Tähän mehuun tarvitaan 2 persikkaa ilman kiveä ja 8 mansikkaa. Lisää persikat ja mansikat tehosekoittimeen yksi kerrallaan ja sekoita. Tarjoile mehu halutessasi jäiden kanssa.

6. Kookos ja banaani

Tätä mehua varten tarvitaan 2,4 desilitraa rasvatonta maitoa, 1 banaani, 1/8 kookosta pieniksi paloiksi pilkottuna sekä 7 mantelia.

Kuori banaani ja aseta se tehosekoittimeen kookospalojen kanssa. Lisää mantelit ja maito ja sekoita hyvin. Tarjoile halutessasi kanelin kera.

Tämä mehu sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, A-, C- ja E-vitamiineja, kuitua, rautaa ja foolihappoa, joka tehostaa lapsen oppimista ja muistia. Tämä juoma tekee lisäksi hyvää lapsen kasvulle ja jaksamiselle.

7. Mango ja omena

Tämän mehun valmistamiseen tarvitaan 100 grammaa mangoja, 200 grammaa omenoita, 125 grammaa kurkkua ja jääkuutioita.

Pese ja kuori kurkku. Pese omena ja poista sen siemenet. Seuraavaksi kuori mango ja poista myös sen siemenet. Kaada mangoviipaleet, kurkku ja omena tehosekoittimeen ja sekoita hyvin. Tarjoile jään kanssa.

Terveellisten ja vitamiinipitoisten mehujen valmistamisessa ainoastaan mielikuvitus on rajana. Lapselle voidaan tarjoilla eri makuyhdistelmiä vaikka päivittäin, mikä on myös erinomainen tapa varmistaa, ettei lapsi kyllästy mehuihin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
  • Aune D., Giovannucci E., Boffetta P., Fadnes LT., et al., Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all cause mortality- a systematic review and dose resonse meta analysis of prospective studies. Int J Epidemiol, 2017.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.