Illallinen koko perheelle vain 15 minuutissa - Äitiyden Ihme
 

Illallinen koko perheelle vain 15 minuutissa

Illallinen koko perheelle vain 15 minuutissa

Viimeisin päivitys: 23 joulukuuta, 2018

Tässä artikkelissa esittelemme kaksi erilaista illallisvaihtoehtoa, joiden valmistaminen vie vain 15 minuuttia, ja joista nauttii koko perhe minä viikonpäivänä tahansa. Nappaa vinkit talteen, ja loihdi illallinen koko perheelle vain 15 minuutissa!

Sen, että olet kiireinen vanhempi, ei tarvitse tarkoittaa sitä, että herkulliset illalliset kuuluvat menneisyyteen. On olemassa aterioita, jotka on helppo valmistaa vain muutamassa minuutissa, ja jotka tarjoavat tasapainoista ravintoa perheen tarpeisiin. 

Kun suunnittelet viikon ruokalistaa, tärkeintä olisi valita terveellisiä ruoka-aineita, jotka sisältävät lapsesi tarvitsemat ravintoaineet. Lapsi oppii ruokailutavat vanhemmiltaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa, joten näytä lapsellesi, kuinka tehdään terveellisiä ja käytännöllisiä valintoja. 

Illallinen koko perheelle 15 minuutissa – kaksi herkullista vaihtoehtoa

Kanafileet artisokan sydänten kera

Ainekset

 • Suolaa ja jauhettua mustapippuria
 • 2,5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
 • 4 kpl kanafileitä (n. 110 g file)
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • Kourallinen tuoretta persiljaa
 • 220 g capelli d’angelo – pastaa
 • 220 g pilkottuja artisokan sydämiä
 • 2 ruokalusikallista kapriksia
 • 1 dl kanalientä

Tohtori Ashima Kantin mukaan kuolleisuusriski putosi 20-25% sellaisilla henkilöillä, jotka noudattivat terveellistä ruokavaliota, joka kattoi kaikki ruokaryhmät ja tarvittavat ravintoaineet.

Valmistus

 1. Esilämmitä uuni 100 asteeseen.
 2. Aseta keskikokoinen kattila liedelle lämpenemään keskilämmölle. Täytä kattila puoliksi vedellä ja lisää hyppysellinen suolaa.
 3. Sekoita keskenään jauhot sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria. Lisää kanafileet jauhoseoksen joukkoon ja kääntele niitä niin, että ne ovat täysin peittyneet jauhoseokseen.
 4. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Karista kanafileistä ylimääräinen jauho pois ja paista fileet pannulla öljyssä, niitä välillä kääntäen. Tiedät kanafileiden olevan kypsiä, kun niiden pinta on kullanruskea. Paistaminen kestää yhteensä noin 4 minuuttia yhteensä.
 5. Aseta kanafileet uuniin, jotta ne kypsyvät läpikotaisin.
 6. Kanafileiden ollessa uunissa, lisää capelli d’angelo- pasta kiehuvaan veteen. Jotta pasta on täydellisen kypsyinen, sen tulee kiehua noin kolme minuuttia.
 7. Paista artisokan sydämet ja kaprikset pannulla. Lisää kanaliemi, mausta suolalla ja pippurilla ja sirottele päälle persiljaa.
 8. Tarjoile kanafileet ja pasta sekä niiden päälle kaadettu artisokkakastike.
Illallinen koko perheelle vain 15 minuutissa - kanafileet, pasta ja artisokkakastike.

Pihviä pinaatilla, viinirypäleillä ja manteleilla

Ainekset

 • 0,5 dl viipaloituja manteleita
 • 2 kourallista hienonnettua pinaattia
 • 4 kpl naudanliha- tai porsaankyljyspihviä makusi mukaan
 • 2,5 dl siemenettömiä  ja puolitettuja viinirypäleitä
 • 1 rkl balsamiviinietikkaa
 • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

 1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Aseta mantelit leivinpaperille uunipellille ja kuumaan uuniin paahtumaan. Sekoita manteleita muutaman minuutin välein, jotta ne eivät tartu kiinni paperiin tai pala. Kun mantelit ovat valmiita noin 5 minuutin kuluttua, nosta ne sivuun odottamaan.
 2. Laita paistinpannu lämpenemään liedelle keskilämmölle. Mausta pihvit tai kyljykset suolalla ja pippurilla ja aseta ne pannulle. Paista pihvejä kummaltakin puolelta 3-5 minuuttia kerrallaan. Kun pihvit tai kyljykset ovat valmiit, laita ne sivuun odottamaan tarjottimelle tai lautaselle. Laita niiden päälle foliota, jotta ne pysyvät lämpimänä.
 3. Aseta pinaatti ja viinirypäleet pannulle ja paista niitä hetki omassa nesteessään, kunnes pinaatti on kuivunut kokoon. Tämä vie vain 1-2 minuuttia. Lisää sitten joukkoon paahdetut mantelit.
 4. Kaada lihojen päälle pinaattikastike ja tarjoile.
Herkullinen ja terveellinen illallinen koko perheelle pihveistä, pinaatista, manteleista ja viinirypäleistä.

Voit muokata näitä 15 minuutin reseptejä perheesi makuun sopiviksi vaihtamalla lisukkeita tai mausteita.

Muista valita ohueksi leikattu liha, joka kypsyy nopeasti, eikä vie tunteja valmistaa. Jotta koko ateria on terveellinen, juo ruokajuomana raikasta vettä tai itsetehtyä limonadia.

Millaisia aterioita sinä loihdit, kun aikaa kokkaukseen ei ole paljon? Perheesi ei tarvitse turvautua pika- tai pakasteruokaan, kun voit valmistaa illallisen hyvin nopeasti.

Terveellinen ja herkullinen illallinen koko perheelle on helppoa ja nopeaa valmistaa vain 15 minuutissa. Kun kaikki perheenjäsenet osallistuvat kokkaamiseen ja paikkojen siistimiseen, on illallinen pöydässä tuossa tuokiossa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Panahi Y., Kianpour P., Mohtashami R., Atkin SL., et al., Efficacy of artichoke leaf extract in non alcoholic fatty liver disease: a pilot double blind randomized controlled trial. Phytother Res, 2018. 32 (7): 1382-1387.
 • Stella AB., Cappellari GG., Barazzoni R., Zanetti M., Update on the impact of omega 3 fatty acids on inflammation, insulin resistance and sarcopenia: a review. Int J Mol Sci, 2018.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.