Parhaat kengät odottavalle äidille - Äitiyden Ihme
 

Parhaat kengät odottavalle äidille

Parhaat kengät odottavalle äidille

Viimeisin päivitys: 31 maaliskuuta, 2019

Tiedätkö, mitkä ovat parhaat kengät odottavalle äidille? Aihe on itse asiassa melkoisen tärkeä, sillä raskaus aiheuttaa naisen kehossa monia muutoksia, ja koska mukavuus on tärkeää, myös jalat vaativat erityistä huomiota raskauden aikana.

Parhaat kengät odottavalle äidille

Ovatko jalkineet tosiaan asia, jota naisen täytyy ajatella raskauden aikana? Vastaus on ehdottomasti kyllä! Raskaus tuo mukanaan monia muutoksia naisen kehoon, jalat ja nilkat mukaan lukien. Lisäksi kehossa tapahtuu pieni muutos painovoiman kohdistumiseen liittyen, mikä voi vaikuttaa naisen tasapainoon.

Ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana voidaan hyvin käyttää samoja kenkiä kuin ennenkin, kunhan olo on mukava. Toisen kolmanneksen aikana kehon muutokset pakottavat usein hankkimaan uudet jalkineet. Tärkeintä on se, että odottavalla äidillä on turvallinen ja mukava olo kengissään.

Eri tyyppisiä kenkiä raskauden ajalle

Nykyään on onneksi tarjolla valtava määrä erilaisia kenkiä, joista on helppo löytää sopivat myös raskauden ajalle. Odottaville äideille on tarjolla moderneja ja muodikkaita malleja, jotka sekä näyttävät hyvältä että pitävät huolta jaloista. Seuraavaksi listaamme asiantuntijoiden suositteleman parhaat kengät odottavalle äidille.

Leveät mallit

Leveät kengät mahdollistavat täyden painon tukemisen suuremman pinta-alansa ansiosta. Näin nainen seisoo tukevammin, eikä tasapainon heikentyminen häiritse yhtä suuresti. Usein suositellaan kenkiä, joissa on pyöreä kärki, jotta olo on mahdollisimman mukava ja tuki hyvä.

Kengät raskauden ajalle

Matalat korkokengät

Jos nainen pitää korkokengistä, niiden käyttämistä voidaan jatkaa raskaudenkin aikana, mutta hyvin korkeita kenkiä tulee välttää. Koron korkeuden tulisi olla 2-4 cm, jotta turvallisuus on taattu. Itse asiassa tasapohjainen kenkä voi pidentää akillesjännettä, mikä lisää epävakautta.

Pehmeät kengät

Yksi parhaista valinnoista raskauden aikana ovat pehmeästä materiaalista valmistetut kengät. Luonnonmateriaalit ovat hyvä valinta, sillä ne hengittävät ja mukautuvat jalan muotoon hyvin. Täysin synteettinen ja jäykkä kangas taas saa aikaan painetta tai hiertymiä ja tarjoaa heikon tuen jalalle.

Perinteiset kangastossut

Useimmat naiset omistavat tällaiset kesäkengät, ja ne sopivat käytettäväksi myös raskauden aikana. Parhaissa malleissa on hiukan korkeutta kannassa parhaan mahdollisen tasapainon takaamiseksi.

Sandaalit

Sandaalit ovat monen suosikit ja yksi parhaista valinnoista raskauden aikana. Sandaaleja on saatavilla erilaisilla pohjilla, ja niiden kireyttä on usein helppo säätää esimerkiksi jalkojen turvotessa. Kun jalassa on lämpimällä säällä viileät kengät, olo on huomattavasti mukavampi.

Mokkasiinit

Mokkasiineja on tarjolla monissa väreissä ja malleissa, ja ne sopivat modernin naisen tyyliin. Koska mokka on hyvin pehmeä materiaali, se on mukava käytössä.

Kiila- tai tolppakorot

Jos käyt töissä ja haluat näyttää tyylikkäältä, maltilliset kiila- tai tolppakorot ovat paras valinta. Matalat ja leveät korot antavat jalalle tukea, ja tällaiset kengät sopivat korvikkeeksi korkeille korkokengille.

Parhaat kengät odottavalle äidille

Vinkit kenkien ostoon raskauden ajalle

Kun tiedät, millaiset kengät ovat parhaat raskauden ajalle, voit tehdä olosi mahdollisimman mukavaksi lasta odottaessasi. Jotta et heitä rahojasi hukkaan ja osaat valita mahdollisimman mukavat kengät, ota huomioon seuraavat asiat:

  • Tunne vartalosi ja tarkkaile siinä tapahtuvia muutoksia. Näin pystyt paremmin tekemään oikean valinnan ja käyttämään kenkiäsi koko raskauden ajan.
  • Mieti, mikä on itsellesi hyväksi sekä tyylin että mukavuuden osalta. Raskauden aikana moni nainen kokee tavallista suurempaa herkkyyttä kehossaan. Etsi siis malleja, jotka sopivat tähän muutokseen.
  • Valitse kengät, jotka on suunniteltu jalan anatomia huomioiden.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.