3 parasta aamiaista raskaana oleville naisille
 

3 parasta aamiaista raskaana oleville naisille

Kunnollisen aamiaisen valmistaminen raskausaikana on erittäin tärkeää hyvän terveyden turvaamiseksi. Lue lisää täältä.
3 parasta aamiaista raskaana oleville naisille

Viimeisin päivitys: 17 heinäkuuta, 2022

Kunnollisen aamiaisen valmistaminen on raskaana oleville naisille erittäin tärkeää, kun tavoitteena on varmistaa hyvä terveys ja sikiön optimaalinen kehitys. Näin välttämättömien ravintoaineiden tarve täytetään jo päivän alusta lähtien, eikä tulevan äidin kehon toiminta muutu. Tässä artikkelissa jaamme kolme parasta aamiaista raskaana oleville naisille.

Ennen kuin aloitamme, on syytä korostaa, että yksi terveellisen ruokavalion pilareista on monipuolisuus. Siksi päivittäiseen ruokavalioon on tärkeää sisällyttää useita erilaisia ruoka-aineita, jotta saadaan kaikki elimistön päivittäin tarvitsemat ravintoaineet. Varsinkin raskauden aikana, sillä joidenkin ravintoaineiden tarve saattaa lisääntyä.

3 parasta aamiaista raskaana oleville naisille

Näytämme seuraavaksi parhaat aamiaiset raskaana oleville naisille. Ne kaikki sisältävät tuoreita ruoka-aineita, joten niitä voidaan syödä säännöllisesti.

1. Mysli jogurtin ja hedelmien kera

Tähän aamiaiseen tarvitaan vain kulhollinen luonnonjogurttia, laadukasta mysliä ja pilkottuja marjoja. Siihen voi lisätä vielä esimerkiksi chia- tai seesaminsiemeniä. Näin saat riittävästi energiaa päivääsi probioottisten bakteerien lisäksi.

Mysliä valittaessa on tietysti tärkeää keskittyä ainesosaluetteloon. Useimmat kaupan myslit sisältävät liikaa yksinkertaisia sokereita, joiden kulutuksen on osoitettu vaikuttavan haitallisesti odottavan äidin aineenvaihduntaan. Raskauden aikana se voi jopa altistaa naisen  raskausdiabetekselle. Siksi on tärkeää valita sellainen mysli, joka ei sisällä lisättyä sokeria.

Hedelmistä saa vitamiineja.
Eriväristen ja -makuisten hedelmien päivittäinen syönti tarjoaa valtavasti elimistön tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita.

2. Hedelmäsalaatti

Jos haluat saada aimo annoksen vitamiineja, hedelmäsalaatti on paras vaihtoehto. Laita vain pilkotut hedelmät kulhoon. Voit vielä maustaa annoksen tuorepuristetulla appelsiinimehulla saadaksesi siihen lisää makeutta. Antioksidanttien määrä on joka tapauksessa korkea.

On tärkeää huomata, että kasviperäisten ruokien sisältämät fytokemikaalit auttavat neutraloimaan vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden myöhempää kertymistä elimistöön. Tämä vaikutus on yhdistetty pienempään kroonisten ja monitekijäisten sairauksien riskiin vuosien saatossa, kuten osoittaa European Journal of Medicinal Chemistry -lehdessä julkaistu tutkimus.

3. Paahtoleipää tomaatilla

Paahtoleipä tomaatilla on hyvä energianlähde päivän aloittamiseen. Sitä voidaan täydentää vielä muutamalla viipaleella suolattua juustoa korkealaatuisen proteiinin saamiseksi. Maitotuotteita valittaessa on kuitenkin tärkeää varmistua siitä, että ne on valmistettu pastöroidusta maidosta. Muussa tapauksessa ne eivät sovellu raskaana oleville naisille ruokamyrkytysriskin vuoksi.

Leivän päälle voi olla hyvä lorauttaa vielä tilkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. Tässä tulee muistaa maltti, sillä öljyn runsas kulutus voi johtaa liialliseen energiansaantiin ja vaikuttaa näin haitallisesti kehon koostumukseen.

Tomaattia, juustoa ja persiljaa paahtoleivän päällä.
Tomaatit ovat erinomainen C-vitamiinin ja antioksidanttien lähde. Leivästä taas saa hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa päivän aloittamiseen.

Valmista nämä 3 parasta aamiaista raskaana oleville naisille

Raskaana oleville naisille on helppo valmistaa hyviä aamiaisia tuossa tuokiossa ja vain muutamasta aineksesta. Olemme antaneet hyviä vaihtoehtoja, mutta valinnanvaraa on paljon enemmänkin. Tärkeintä on, että keskiössä ovat tuoreet ruoka-aineet ja että vältät huonolaatuisia, pitkälle jalostettuja elintarvikkeita. Nämä tuotteet sisältävät yksinkertaisia sokereita ja transrasvoja, jotka voivat aiheuttaa haittaa sinun ja vauvasi terveydelle.

Muista lopuksi, että ikävien bakteeritartuntojen välttämiseksi tiettyjä ruokia ei suositella raskauden aikana lainkaan. Yleissääntönä on, että raakaa eläinperäistä ruokaa (mukaan lukien pastöroimattomat maitotuotteet) ja makkaroita tulee välttää.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Turvallinen raskaus yli 30-vuotiaana
Äitiyden Ihme
Lue se täällä Äitiyden Ihme
Turvallinen raskaus yli 30-vuotiaana

Vaikka odottavan äidin täytyykin pitää tietyt tekijät mielessään ja pitää huolta kehostaan, raskaus yli 30-vuotiaana voi olla täysin turvallinen.
Äitiyden Ihme -sivuston sisältö on laadittu ainoastaan opetus- ja informatiivisiin tarkoituksiin. Se ei missään tilanteessa korvaa ammattilaisen diagnoosia, neuvoja tai hoitoa. Askarruttavissa asioissa kannattaa kääntyä luotetun asiantuntijan puoleen.