Koirasta voi olla hyötyä raskauden aikana - Äitiyden Ihme
 

Koirasta voi olla hyötyä raskauden aikana

Koirasta voi olla hyötyä raskauden aikana
Elena Sanz Martín

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 11 heinäkuuta, 2018

Tätä olet tuskin ajatellut, mutta koirasta perheenjäsenenä voi raskauden aikana olla selvää hyötyä. Koirat ovat osa perhettä, ja ne tarjoavat ehdotonta tukea sekä ovat hyödyksi monissa tilanteissa.

Tutkimusten mukaan tulevan äidin fyysisen kunnon kohentuminen ja tunnetasapainon parempi ylläpito ovat kaksi niistä hyvistä seurauksista, jotka koira raskauden aikana tarjoaa.

Tiedämme, että eläimen kanssa eläminen saattaa huolestuttaa raskauden kaltaisen herkän prosessin aikana. On olemassa myös tapauksia, joissa tätä ei suositella. Jos kuitenkin otat tarpeelliset varotoimet huomioon, näiden karvaisten kamujen seurasta voi olla paljonkin hyötyä.

Miten koirasta voi olla apua raskauden aikana?

Yksi hienoimmista koiran omistajuuden vaikutuksista on se, että ne tarjoavat meille seuraa. Koiran omistajana joudut huolehtimaan toisesta olennosta ja luomaan tunnesiteitä sen kanssa.

Nämä asiat ovat kaikki hyvin tärkeitä raskauden aikana, sillä tulevat äidit kokevat erilaisia muutoksia elimistöissään, joita näiden kamujen läsnäolo voi tasapainottaa.

Asiantuntijoiden mukaan lemmikkikoirat ovat yleensä hyvin tasapainoisia. Niistä tulee perheenjäseniä, mikä tekee niistä hyvinvoivia, tottelevaisia ja kunnioittavia. Niin kauan kuin pidämme huolta hygieniasta ja turvallisuudesta, koirasta perheenjäsenenä ei pitäisi olla mitään haittaa raskauden aikana.

Koirasta voi olla hyötyä raskauden aikana

On hyvin suuri todennäköisyys sille, että odottava äiti ja koira kiintyvät toisiinsa. Tämän takia ajan viettäminen koiran kanssa on hyväksi henkiselle tasapainolle, ja se vähentää stressin ja masentumisen todennäköisyyttä.

Koira tarjoaa seuraa, jota ei muuten välttämättä olisi kotona aina saatavilla. Jos olet pitkiä aikoja yksin raskauden aikana, nämä ystävälliset seuralaiset ovat siis asiantuntijoita henkisen tuen antamisessa.

Koiran omistajuuden monenlaiset edut raskauden aikana

Asiantuntijat väittävät, että koirat perheenjäseninä tarjoavat raskaana oleville naisille mahdollisuuden kehittää itseään rutiinien kautta. Kokemukset eläinten kanssa todennäköisesti sisältävät miellyttäviä, lohduttavia, stimuloivia ja terveellisiä aktiviteetteja.

Tässä tärkeimpiä hyötyjä koirasta perheenjäsenenä raskauden aikana:

  • Koirat voivat auttaa pudottamaan painoa, ja ne vähentävätkin ylipainoa, tukevat fyysistä harjoittelua ja parantavat verenkiertoa, sillä niitä pitää käyttää päivittäin lenkillä. Kohtuullinen urheilu raskauden aikana auttaa estämään komplikaatioita synnytyksen aikana sekä vähentää ennenaikaisen synnytyksen riskiä.
  • Koiran läsnäolo auttaa vähentämään stressitasoa ja samalla tekee ihmisistä onnellisempia, sillä koiran seura vapauttaa endorfiinejä.
  • Tieto siitä, että meillä on koira kotona antaa meille turvallisuuden tunteen, sillä koirat varoittavat ihmisten läsnäolosta ja monissa tapauksissa myös kertovat, jos kotona on eläimiä joita emme sinne halua.
Mitä hyötyä koirasta on raskauden aikana
  • Ääritapauksissa koirat voivat pelastaa ihmisen elämän, sillä oikealla koulutuksella ne voivat varoittaa hätätilanteissa, noutaa tavaroita, avata ovia ja pysyä valppaina.
  • Kasvaminen yhdessä lemmikin kanssa auttaa lapsia kehittymään terveellä tavalla, sillä he altistuvat suuremmalle määrälle bakteereja, mikä tekee immuunijärjestelmästä vastustuskykyisemmän.

Varotoimet, kun perheessä on koira raskauden aikana

Jotta voisimme tehokkaasti nauttia koiran läsnäolon hyödyistä raskauden aikana, meidän pitää huolehtia tiettyjen varotoimien toteutumisesta tänä aikana. Koska tämä elämänjakso on naisille hyvin herkkä, meidän tulee olla varovaisia eräiden asioiden suhteen.

On tärkeää muistaa nämä varotoimet:

  • Kun olet koiriesi kanssa lenkillä, älä anna niiden riehua, sillä riehuva koira saattaa vahingossa kaataa sinut. Muut äkkinäiset liikkeet tai koiran tavallinenkin leikki saattavat myös aiheuttaa vahinkoja.
  • On suotavaa, että rokotat lemmikkisi vesikauhun, corona-viruksen ja parvoviruksen varalta, jottet vaarantaisi itseäsi. Pidäthän myös huolta, että lemmikit ovat madotettu ja siistejä koko ajan.
  • On suotavaa, että raskaana oleva nainen ei siivoa koiran jätöksiä. On parempi välttää kontaktia koiran ulosteessa olevien loisten kanssa..
  • On parempi, ettei raskaana oleva nainen ole kontaktissa koiran suun kanssa, sillä sen syljessä saattaa olla vahingollisia bakteereja. Älä siis anna koiran nuolla sinua äläkä jaa ruokaa niiden kanssa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.