Milloin toinen raskaus kannattaa? 5 tärkeää asiaa - Äitiyden Ihme
 

Milloin toinen raskaus kannattaa? 5 tärkeää asiaa

Milloin toinen raskaus kannattaa? 5 tärkeää asiaa

Viimeisin päivitys: 01 heinäkuuta, 2018

Toinen raskaus ei useinkaan vaadi suunnittelua, sillä monelle se vain tulee yllätyksenä. Kuitenkin ne pariskunnat, jotka ovat päättäneet saada useamman kuin yhden lapsen, voivat alkaa suunnitella sitä heti ensimmäisen jälkeen.

Toisen lapsen hankkimiseen on satoja syitä, vaikka onkin joitakin tiettyjä tekijöitä, jotka pitäisi ottaa huomioon ennen toisen raskauden suunnittelua.

Kun aikaväli ja vanhempien fyysiset ominaisuudet on arvioitu lääketieteellisesti toisen lapsen saamiseksi, on vain kyse ajasta. Yleisesti ottaen pariskunnalla saattaa olla monia syitä tulla toisen lapsen vanhemmiksi, vaikka olosuhteet eivät aina olisikaan oikeat.

Tässä tapauksessa tärkeintä on rakkaus ja halu perheen kasvuun. Toisaalta yleinen syy toisen raskauden suunnitteluun on tarve saada sisarus vanhemmalle lapselle, mikä tosin omasta mielestäni on hieman riittämätöntä syntymätöntä lasta ajatellen.

Kuitenkin monet äidit ovat sanoneet, että he rakastavat raskautta sekä arvostavat lapsen kohdussa kantamisen tunnetta ja kaikkia ilmaantuvia muutoksia – olivatpa ne sitten tunteellisia, fyysisiä tai henkisiä. Naiset, joilla on tällaisia piirteitä, pystyvät aina oikeuttamaan äitiyden.

Miksi suunnitella toinen raskaus?

Äidillä, joka on onnellinen, saattaa olla satoja syitä tulla taas äidiksi, mutta on joitakin syitä, jotka ansaitsevat täyden tunnustuksen. Nyt kerromme siis tarkemmin ainakin viidestä syystä tuntea itsensä varmemmaksi siitä, että toisen lapsen hankkiminen on se oikea päätös.

  • Pariskunta vahvistuu, koska heillä on yhteinen tavoite joka on täynnä rakkautta. Pari katsoo eteenpäin tulevaisuuteen ajatellen perhettä ja onnellisia hetkiä.
  • Toinen raskaus on ihanteellinen aika luoda terveellisiä tapoja. Varmistaakseemme raskauden ilman komplikaatioita, meidän täytyy parantaa ruokavaliotamme ja hankkiutua eroon riskiä kasvattavista tavoista, kuten tupakoinnista tai liiallisesta alkoholin käytöstä.
  • Voit elää uudelleen onnellisuuden ja isovanhempien hyväntahtoisuuden, kuten myös muiden perheenjäsenten. Raskauden aikana saamme enemmän siunauksia, meitä hemmotellaan enemmän ja katsotaan hellästi.
  • Me yhdistymme sen energian kanssa, joka antaa elämän, ja tämä saa meidät tuntemaan että olemme harmoniassa luonnon kanssa. Kasvamme ihmisinä, tunnistamme äitimme arvon ja olemme ylpeitä naiseudestamme.
  • Siitä tulee erilainen ja elämisen arvoinen kokemus. Meidän odotuksemme kasvavat tulevaisuuden suhteen, koska luomme uuden elämän, ja haluamme elää enemmän nauttiaksemme perheestä, jonka olemme luoneet.

Kuinka tiedät, että olet valmis suunnittelemaan toista raskautta?

Yksi toisen raskauden suunnittelun eduista on se, että jollakin tavalla on varmaa, että vauva aloittaa kasvunsa terveellisellä ja hallitulla tavalla. Ensimmäinen askel on hakea asiantuntijan arviointi, joka määrittelee, ovatko olosuhteet raskaudelle suotuisat.

Lääkärit arvioivat tekijät kuten vanhempien ja nykyisen lapsen iän sekä ensimmäisen ja toisen lapsen syntymän välisen ajan. Lisäksi he osoittavat, mikäli rokotusten tai muiden lääkkeiden annostelu on tarpeellista, tai mikäli löytyy tarvetta hallita joitakin sairauksia.

Tiedämme tällöin, että olemme valmiita, mutta ei vain siksi että haluamme sitä, vaan myös siksi että lääkäri on näyttänyt meille vihreää valoa toisen raskauden aloittamiseksi. Tässä tapauksessa suunnittelussa tarvitaan hedelmällisten päivien tunnistamista sekä tapojen mukauttamista mahdollisuuksien parantamiseksi.

Toisia harkittavia näkökohtia ovat stressitaso, elämäntyyli ja taloudellinen vakaus. Tässä tapauksessa kyseiset ongelmat suositellaan ratkaistavan huolella, koska ne saattavat uhata tervettä raskautta; meidän pitää täyttää itsemme positiivisella energialla ja etsiä johdonmukaisia syitä tilanteen parantamiseksi.

Riippuen aikavälistä, jolla lapset syntyvät, on olemassa haittoja ja hyötyjä. Jos he ovat hyvin lähellä toistensa ikää, kasvavat he tasa-arvoisina, molemmat vauvoina ja ilman monia lisäetuja. Mutta jos syntymien välillä kuluu jonkin aikaa, molemmat lapset kasvavat ainutlaatuisina yksilöinä, koska he tulevat elämään lapsuutensa erillään.

Olipa tilanne mikä tahansa, pitäisi perheen olla aina valmis hankkimaan lapsensa rakkaudesta. Näin on, vaikka tiedämmekin, että raskauden sunnittelu voi täyttää meidät ilolla ja uudistaa toivoamme. Kaikkien lasten tulisi olla tervetulleita, ja he ovat syitä iloon, sovintoon ja haluun jatkaa taistelua.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.