Kaikkien aikojen erikoisimmat ehkäisymenetelmät - top 10 - Äitiyden Ihme
 

Kaikkien aikojen erikoisimmat ehkäisymenetelmät - top 10

Kaikkien aikojen erikoisimmat ehkäisymenetelmät - top 10

Viimeisin päivitys: 08 lokakuuta, 2019

Ehkäisymenetelmän valintaan ja käyttöön vaikuttavat monet tekijät, joista tärkeimpiä ovat oma terveydentila ja elämäntilanne. Hormonaalinen ehkäisy ei sovi kaikille ja kondomin käyttö voidaan kokea epämiellyttävänä. Jotkut haluavat käyttää mieluummin vuosia vaikuttavaa kierukkaa kuin joka päivä syötäviä pillereitä. Ehkäisyvalmisteita on onneksi tänä päivänä markkinoilla suuri määrä, ja yleensä jokaiselle löydetään sopiva väline tai valmiste.

Ihmisen historian aikana ehkäisyyn on käytetty mitä erikoisempia ratkaisuja, ja menneisyyden ehkäisymenetelmät saattavat muuttaa tämän päivän ihmisen mielipiteen nykyisten ehkäisymenetelmien hankaluudesta. Sen lisäksi, että monet ehkäisymenetelmät olivat aikaisemmin vaikeakäyttöisiä, niiden tehokkuudesta ei ollut takeita.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia epäluotettavia, epämukavia ja hyödyttömiä ehkäisymenetelmiä. Nämä mitä erikoisimmat ehkäisymenetelmät saattavat aiheuttaa tänä päivänä suoranaista hilpeyttä.

Kaikkien aikojen erikoisimmat ehkäisymenetelmät

1. Kyykkää ja aivasta

Antiikin Kreikassa uskottiin, että yhdynnän jälkeen naisen tulisi välittömästi mennä kyykkyyn, sillä kyykkyasennon uskottiin estävän spermaa saavuttamasta kohdun. Kyykkäämisen jälkeinen aivastaminen viimeisteli ehkäisyn tehon.

2. Lumikon kivekset

Pimeällä keskiajalla sen sijaan uskottiin, että naisen jalkaan sidotut lumikon kivekset suojelevat naista ei-toivotuilta raskauksilta. Tämä metodi saattaakin toimia, sillä miehen nähdessä kumppaninsa käyttävän kyseistä ehkäisymenetelmää, on romanttinen tunnelma taatusti mennyttä.

3. Lyijyvesi

Antiikin Kreikassa naista neuvottiin juomaan myrkyllistä juomaa, jota syntyi sepän työn sivutuotteena. Hänen tuli juoda vettä, jota käytettiin sepän työvälineiden jäähdyttämiseen. Tätä juomaa pidettiin hyvin tehokkaana ehkäisymenetelmänä, sillä vesi sisälsi runsaasti lyijyä. Käytännöllä oli kuitenkin ymmärrettävästi haitallisia sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia, munuaisten vajaatoimintaa ja sairaskohtauksia – pahimmassa tapauksissa lyijyisen veden nauttiminen johti kuolemaan.

Kautta ihmishistorian on ollut käytössä mitä erikoisempia ehkäisymenetelmiä

4. Krokotiilin uloste

Antiikin egyptiläiset olivat hyvin neuvokasta kansaa. He olivat siinä mielessä oikeassa, että nainen ei voi tulla raskaaksi, jos hänen emättimessään on jonkinlainen este, joka estää siittiöiden liikkumisen. Mutta mitä he sitten valitsivat estämään sperman pääsyn naisen emättimeen? Krokotiilin ulosteen. Ajan myötä menetelmää kehitettiin lisäämällä ulosteeseen hunajaa.

5. Kivesuute

1500-luvun Kanadassa majavan kiveksistä jauhettiin hyvin hienojakoista jauhetta. Jauheeseen lisättiin myös alkoholijuomaa, jolloin syntyi kivesuute. Sanottiin, että tämä ehkäisymenetelmä on yhtä tehokas kuin lumikon kivesten sitominen naisen jalkaan. Kivesuutteella oli myös toisenlainen vaikutus: miehet tulivat siitä hyvin humalaan, jolloin seksuaalinen aktiivisuus jäi hyvin vähäiseksi.

6. Eläinten suolet

Eläinten suolet toimivat kondomin esi-isänä. Ennen kuin oli olemassa kondomeja eri makuisina ja kokoisina, miesten tuli turvautua eläinten suoliiin. On löydetty hyvin varhaisia historiankirjoja, joista käy ilmi, että sian suolia on käytetty kondomin tapaan ehkäisymenetelmänä. On löydetty näihin liittyviä käyttöohjeitakin, joissa on suositeltu  liuottamaan suolta kuumassa maidossa ennen käyttöä.

7. Sitruunan kuori

Tätä ehkäisymenetelmää varten tarvittiin puolikas sitruunan kuori, josta on poistettu hedelmäliha. Sitruunan kuori asetettiin naisen emättimeen, jossa se peitti kohdunkaulan ja sitruunamehu toimi oivana spermisidinä.

8. Elohopea

Kaikkien aikojen erikoisimmat ehkäisymenetelmät

800-luvulla ehkäisymenetelmiin erikoistuneet asiantuntijat Kiinassa neuvoivat naisia nielemään 16 nuijapäätä, sillä ne sisälsivät elohopeaa. Tämä tuli tehdä välittömästi yhdynnän jälkeen. Tämä menetelmä toimi samaan tapaan kuin sepän juoma, sillä se oli myrkkyä keholle.

Naiset eivät toden totta tämän ehkäisymenetelmän jälkeen synnyttäneet, vaan suuresta osasta naisia tuli täysin hedelmättömiäElohopean sivuvaikutuksina ilmeni maksan, munuaisten ja muiden sisäelinten vahingoittumista, kuten myös kuolemaa.

9. Oopiumi

Antiikin aikaan Sumatralla tiedettiin, että unikko on paljon muutakin kuin vain kukka. Naiset käyttivät kukan kuorta pessaarin tavoin yhdynnän aikana. Myös kukkia asetettiin emättimeen, sillä niillä ajateltiin olevan samanlainen teho kuin oopiumin polttamisella. Tämän ehkäisymenetelmän tehokkuudesta ei ole tietoa.

10 Coca-Cola-ruisku

Seksin harrastamisen jälkeen naiset ovat ruiskuttaneet emättimeensä virvoitusjuomaa. Aikoinaan uskottiin, että Coca-Colan sisältämä sokeri saa siittiösolut räjähtämään. Tämän uutisen jälkeen Coca-Colalla oli pitkään maine spermasidisena emätinruiskeena.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.