8 hauskaa leikkiä vauvakutsuille - Äitiyden Ihme
 

8 hauskaa leikkiä vauvakutsuille

8 hauskaa leikkiä vauvakutsuille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 25 helmikuuta, 2019

Vauvakutsut ovat yksi tärkeimmistä tapahtumista raskauden lopun häämöttäessä. Ne ovat täydellinen tekosyy nähdä ystäviä ja perheenjäseniä ja juhlia vauvan saapumista. Tässä artikkelissa esittelemme kahdeksan hauskaa leikkiä vauvakutsuille – nämä tekevät juhlista entistäkin erityisemmät!

8 hauskaa leikkiä vauvakutsuille

Vauvakutsuihin osallistujat odottavat usein juhlilta eniten hauskoja leikkejä, jotka paitsi aiheuttavat paljon naurua, myös rentouttavat. Ihanteellista olisi, jos vieraiden mieltymyksiä leikkien suhteen kartoitettaisiin etukäteen. Seuraavaksi listaamme kahdeksan leikkiä vauvakutsuille.

1. Arvaa vatsan koko

Tämä on hyvin perinteinen ja hauska leikki vauvakutsuille. Pyydä osallistujia kirjoittamaan lapulle heidän veikkauksensa äidin vatsan koostaLeikin lopussa tulevan äidin vatsa mitataan, ja lähimmäksi veikannut vieras voittaa.

2. Pue vauva

Tätä leikkiä varten voit jakaa osallistujat ryhmiin ja antaa heille nuken sekä kasan nukenvaatteita. Jokaisesta ryhmästä valitaan yksi osallistuja, joka yrittää pukea nuken silmät sidottuna. Nukkea pukeva osallistuja saa muilta ryhmän jäseniltä neuvoja, joiden mukaan hän yrittää toimia.

Tämä leikki aiheuttaa taatusti suuren naurunremakan, koska nuken pukija saa monenlaisia ohjeita muilta ryhmän jäseniltä.

8 hauskaa leikkiä vauvakutsuille - tulevan äidin vatsan koon veikkaaminen

3. Arvaa, mitä syöt

Jaa osallistujat kahteen ryhmään. Yksi ryhmän jäsenistä saa siteen silmilleen ja esittää vauvaa. Toinen jäsen esittää äitiä. Leikin ideana on, että äitiä esittävä osallistuja syöttää silmät sidottuna olevaa osallistujaa, joka yrittää arvata, mitä hän syö. Jotta leikki ei olisi liian helppo, voit sekoittaa makuihin esimerkiksi sinappia, ketsuppia tai valkosipulia. Hän, joka arvaa ensimmäisenä syömänsä ruoan, voittaa.

4. Kuka saa juotua tuttipullon tyhjäksi ensimmäisenä?

Täytä muutama tuttipullo mehulla, virvoitusjuomalla, maidolla tai vaikka oluella ja anna pullot osallistujille. Kun kaikki osallistujat ovat valmiina, laske kolmeen ja juominen voi alkaa. 

Hän, joka juo tuttipullonsa tyhjäksi ensimmäisenä, voittaa. Aikuinen juomassa tuttipullosta on niin huvittava näky, että naurua varmasti riittää!

Vauvakutsut ovat täydellinen tekosyy nähdä ystäviä ja perheenjäseniä ja juhlia vauvan saapumista.

5. Kuka kuuluisa äiti?

Kirjoita Post-it-lapuille kuuluisien, esimerkiksi elokuvista tai tv-ohjelmista tuttujen, äitien nimiä. Aseta jokaisen osallistujan otsalle lappu niin, ettei osallistuja itse näe, mitä lapussa lukee.

Jokainen osallistuja kyselee muilta kysymyksiä saadakseen tietoa siitä, kenen kuuluisan äidin nimi omassa lapussa on. Lopulta on aika veikata, kenestä on kyse.

6. Mihin tätä käytetään?

Tässä hauskassa leikissä laitetaan vauvantarvikkeita pussukoihin. Osallistujien silmät sidotaan, minkä jälkeen he ottavat pussukoista tarvikkeita. Tunnustelemalla esinettä, osallistuja arvaa, mihin kyseistä välinettä käytetään.

Pussukoihin voi piilottaa esimerkiksi vaipan, tuttipullon, voidepurkin tai mitä tahansa keksitkään. Osallistuja, joka tunnistaa eniten tarvikkeita, voittaa.

Lahjapussukoita voi hyödyntää vauvakutsujen leikeissä

7. Koska sanon niin!

Kirjoita lapuille sanontoja, joita vanhemmat käyttävät usein neuvoessaan tai toruessaan lastaan. Kun kaikki on valmista, laita laput isoon kulhoon. Valitse yksi lappu kerrallaan ja lue sen teksti ääneen. Osallistujat yrittävät arvata, kuka kirjoitti minkäkin lausahduksen.

8. Tutti-leikki

Tätä leikkiä varten tarvitaan kaksi joukkuetta. Kummastakin joukkueesta valitaan kaksi osallistujaa, joiden silmät sidotaan, ja toista heistä ohjeistetaan käyttäytymään kuin vauva. Leikin ideana on, että toinen osallistuja yrittää asettaa vauvalle tutin suuhun mitään näkemättä.

Silmät sidottuina olevat osallistujat saavat muilta joukkuetovereiltaan ohjeita, kuinka tutti saadaan vauvan suuhun. Joukkue, joka suorittaa tehtävän loppuun ensimmäisenä, voittaa.

Näiden hauskojen vauvakutsuleikkien tarkoituksena on auttaa tulevaa äitiä ja hänen ystäviään pitämään hauskaa ja rentoutumaan. Näiden leikkien avulla hauskuus ja nauru ovat taattuja. Mikä leikki on eniten sinun mieleesi?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.