5 hauskaa urheilulajia lapsille kesällä
 

5 hauskaa urheilulajia lapsille kesällä

Lasten kesäurheilun tulee olla hauskaa, viihdyttävää ja hyödyllistä. Lue lisää täältä.
5 hauskaa urheilulajia lapsille kesällä
Andrés Felipe Cardona Lenis

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntatieteiden kandidaatti Andrés Felipe Cardona Lenis.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Lasten kesäurheilun tulisi olla muutakin kuin pelkkää hauskaa toimintaa. Äitinä tai isänä olet luultavasti tottunut pitämään lapsesi kiireisinä ympäri vuoden ja haluat tehdä samoin lomallakin. Kesäurheilun on kuitenkin tarkoitus olla rakentavaa, hauskaa ja motivoivaa toimintaa, jonka avulla lapsesi saavat kaiken irti vapaa-ajastaan.

Jos et ole vielä keksinyt, mitä tarjoaisit lapsillesi tänä vuonna, lue tämä artikkeli.

5 hauskaa urheilulajia lapsille kesällä

Viihdyttävä vapaa-aika kesälomalla on välttämätöntä lasten hyvinvoinnille. Siksi on tärkeää, että heillä on mahdollisimman paljon omasta mielestään hauskaa tekemistä, johon he tuntevat motivaatiota, eivät pakkoa.

Näytämme muutaman erinomaisen vaihtoehdon, joita voidaan harrastaa leirillä tai kerhossa, mutta aina osaavan ohjaajan valvonnassa.

1. Uinti

Kesäurheilusta puhuttaessa ei voi unohtaa uintia. Tämä yksi maailman tärkeimmistä ja suosituimmista liikuntalajeista on ehkäpä paras vaihtoehto lapsille.

Vedessä lasten on helppo pitää hauskaa. Tämän lisäksi uinti tarjoaa monia fyysisiä ja psyykkisiä terveyshyötyjä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, uintitaito hyödyttää lapsia monella muullakin tavalla, kuten estää hukkumasta ja stimuloi useimpia fyysisiä kykyjä.

Lapset snorklaavat meressä.
Jos lähdette rantalomalle, muista harkita snorklausta lasten kanssa. Liikunnan lisäksi se tarjoaa heille mahdollisuuden tutustua meren ihmeisiin.

2. Snorklaus

Snorklaus ei ole perinteinen tai yleinen urheilulaji, mutta se on uutta, viihdyttävää ja hauskaa.

Snorklaamista suositellaan kaikille niille, jotka viettävät kesälomaansa rannalla tai joilla on mahdollisuus lähteä merelle.

Veteen sukeltamisen lisäksi – tekijä, jolla on positiivinen vaikutus kehoon – snorklatessa pääsee tutustumaan myös kiehtovaan merenalaiseen maailmaan riuttoineen ja eliöineen.

Snorklauksessa on kuitenkin ikärajoitus, joten tarkista asia ammattilaiselta ennen sen harrastamista.

3. Vaellus

Vaellus ei ehkä ensi alkuun vaikuta hauskalta, mutta todellisuudessa se on yksi viihdyttävimmistä urheilulajeista kesällä. Kiinnostus kohdistuu tietysti itse paikkaan, jossa reitti kulkee.

Lapset ja muukin perhe haluavat luultavasti tutustua vuoriin, metsään tai viidakkoon. Käytä siis tilaisuutta hyväksesi ja järjestä vaellus mahdollisimman eksoottisilla reiteillä.

Liikuntaan liittyvien fyysisten ja psyykkisten hyötyjen lisäksi vaellus edistää myös yhteyttä luontoon ja lisää tuntemusta alueen kasvistosta ja eläimistöstä.

Suosittelemme avuksi alueen retkiopasta, jotta vaellus olisi kokonaisvaltaisempi seikkailu ja varmasti turvallista.

4. Rullaluistelu

Kesällä kaupungeissa järjestetään yleensä rullaluistelukouluja. Rullaluistelu ei ehkä tarjoa samanlaista seikkailua kuin edelliset vaihtoehdot, mutta se on hauskaa ja joskus jopa ääriurheilua.

Niille lapsille, jotka rakastavat seikkailua katukivetyksellä, rullaluistelu on hyvä laji harjoiteltavaksi kesän aikana. Sitä voidaan harrastaa kilpailumielessä tai vapaasti puistoissa tai erityisillä rampeilla.

Tärkeintä ennen rullaluistelua on varmistaa, että lapsilla on asianmukaiset varusteet. Turvallisuus ja hyvinvointi ovat oleellisia asioita tämän lajin harrastamiseksi oikeaoppisesti.

Lapset pyöräilevät maantiellä.
Pyöräily on hyvin kokonaisvaltainen ja hauska laji lapsille kesällä. Ja jos he pitävät siitä, he voivat harrastaa sitä muinakin vuodenaikoina.

5. Pyöräily

Pyöräilyssä on useita erityispiirteitä. Ensimmäinen on, että sitä voidaan harrastaa lähellä kotia tai missä tahansa puistossa. Toinen on se, että sitä voidaan harrastaa erilaisissa ympäristöissä, kuten vuorilla tai tiellä.

Pyöräily voi olla lapsille kesäurheilulaji. Sen säännöllinen harrastaminen tekee siitä terveellisen ja hauskan lajin perheen tai ystävien kanssa.

Nämä 5 urheilulajia lapsille edellyttävät aikuisten valvontaa

Kaikissa ehdottamissamme suosituksissa aikuisilta edellytetään asianmukaista valvontaa. Pyri hyödyntämään oppaita ja muita ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet kuhunkin mainittuun urheilulajiin, jotta lapsesi voivat harrastaa niitä turvallisesti.

Muista myös, että kesäaktiviteeteissa tärkeintä on vapaa-ajan hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.