Kuinka poistaa väriaine lasten iholta?
 

Kuinka poistaa väriaine lasten iholta?

On olemassa useita keinoja poistaa väriaine lasten iholta kotikonsteista erikoistuotteisiin.
Kuinka poistaa väriaine lasten iholta?
Samanta Ruiz

Kirjoittanut ja tarkastanut opettaja Samanta Ruiz.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Oletko opettanut lapsillesi solmuvärjäystä? Hienoa! Mutta nyt edessäsi on pulma: kuinka poistaa väriaine lasten iholta?

Lapsilla oli hauska ja luova iltapäivä. He ovat värjänneet t-paitoja kauniilla väreillä, ja nyt täytyisi vain saada tahrat pois heidän käsistään. Tähän on useita tehokkaita ratkaisuja kotikonsteista erikoistuotteisiin. Pane muistiin!

Menetelmiä väriaineen poistamiseen lasten iholta

Värjäystekniikat ovat ikivanhoja ja niihin kuuluu menetelmiä kuten batiikki, bandhani, shibori ja solmuvärjäys. Viimeisin on suosituin menetelmä, koska sen avulla kuka tahansa voi tuunata vaatteensa helposti.

Jos värjäät vaatteita lastesi kanssa, kaikkien olisi hyvä käyttää käsineitä. Väriainetta voi tästäkin huolimatta joutua iholle. Älä kuitenkaan huolestu, sillä nykyiset väriaineet eivät ole myrkyllisiä ja ne on helppo poistaa iholta.

Välttääksesi vahingot, kuten sen että lapset laittavat värin tahrimat kädet suuhunsa, ensimmäinen vaihe askartelun lopettamisen jälkeen on pestä kädet vedellä ja saippualla tai astianpesuaineella. Näin käsistä saadaan pois pinnallisin väriaine.

Jos iholle jää vielä väriä, suosittelemme käyttämään jotakin seuraavista menetelmistä sen poistamiseen.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: Vinkkejä lapsen vaatteiden valintaan

Solmuvärjäyksessä lasten kädet voivat tahriintua helposti.
Vaatteiden personointi on hauska askare yhdessä lasten kanssa. Ole kuitenkin varovainen väriaineiden valinnassa ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta askartelun jälkeen.

1. Tahna ruokasoodasta

Ruokasooda on lievästi hankaava aine, joka veteen sekoitettuna poistaa väriaineen ihohuokosista.

Valmista siitä tahna ja laita seosta lasten käsiin. Pyydä heitä sitten hankaamaan käsiään voimakkaasti juoksevan veden alla, kunnes tahna ja sen myötä väriäne puhdistuu iholta.

2. Kuorinta-aine

Muita tuotteita väriaineen poistamiseksi lasten iholta ovat kuorinta-aineet, joissa on hankaavia mikrohiukkasia. Nämä mikrohiukkaset kykenevät poistamaan epäpuhtauksia iholta.

Voit käyttää kasvojen kuorintaan tarkoitettua tuotetta, hangata sillä lasten käsiä ja huuhdella juoksevan veden alla.

3. Etikka

Etikka syväpuhdistaa ihon, minkä vuoksi se on erittäin tehokas tuote väriaineen poistamiseen. Liota vain vanua tai liinaa etikassa, hankaa sillä varovasti lasten käsiä ja huuhtele vedellä.

Tämä menetelmä voi ärsyttää lasten herkkää ihoa, joten sitä ei suositella kovin herkälle iholle.

4. Hankaa ihoa öljypohjaisilla tuotteilla

Jotkut öljyt kykenevät hajottamaan väriaineen ja poistamaan tahrat iholta. Voit käyttää oliiviöljyä, vauvaöljyä tai mitä tahansa luonnonöljyjä sisältävää kosmetiikkatuotetta.

Näiden tuotteiden etuna on se, että ne eivät ole hankaavia eivätkä ärsytä ihoa. Pyyhi ihoa vanulapun avulla, poista kuivalla liinalla ja huuhtele iho sitten vedellä.

5. Pese lasten kädet ammattikäyttöön tarkoitetuilla tuotteilla

Taide-, askartelu- tai siivoustarvikkeiden erikoisliikkeistä voi ostaa tahranpoistotuotteita, jotka poistavat tehokkaasti väriaineita. Niitä saa kosteuspyyhkeinä tai nestemäisessä muodossa.

6. Vetyperoksidi

Luonnolliset väriaineet voidaan poistaa yksinkertaisesti hankaamalla niitä vetyperoksidissa uitetulla vanupuikolla.

7. Muita kotikonsteja tahrojen poistamiseen

On olemassa muitakin vaihtoehtoja väriaineen poistamiseksi lasten iholta, ja tunnetuimpia niistä ovat seuraavat:

  • Sekoita sitruunamehua pyykinpesuaineeseen ja hiero ihoa hellävaraisesti. Saippua hajottaa ja irrottaa väriaineen, kun taas sitruuna vaalentaa ihoa ja palauttaa sen normaalin värin.
  • Valkaiseva hammastahna. Hiero tuotetta ihoon, kunnes tahra häviää.
  • Laita vanulappuun kynsilakanpoistoainetta, hankaa tahraa ja huuhtele iho lämpimällä vedellä.
  • Sokerista ja jonkinlaisesta ihovoiteesta tai -emulsiosta valmistettu kuorintatahna.
Solmuvärjäys on helppo tapa tuunata paita.
Kun vaatteet on saatu värjättyä, muista noudattaa vinkkejämme puhdistaaksesi ja hoitaaksesi lasten käsiä.

Kuinka poistaa väriaine lasten iholta: viimeinen vaihe

Mitä tahansa menetelmää käytätkään väriaineen poistamiseksi lasten käsistä, ihon huolellisen huuhtelun ja kuivaamisen jälkeen se on hyvä kosteuttaa vielä kunnon voiteella. Tämä estää herkkää kudosta kuivumasta ja aiheuttamasta epämiellyttäviä oireita, kuten kutinaa tai polttelua.

Lopuksi suosittelemme, että valvot lapsiasi sekä värjäyksen että käsien puhdistuksen aikana, jotta kemikaaleja käsitellään varovasti ja turvallisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.