Hauskoja halloween-pelejä lapsille
 

Hauskoja halloween-pelejä lapsille

Oletko järjestämässä lasten halloween-juhlia? Täältä löydät hauskoja ja teemaan sopivia pelejä juhliin.
Hauskoja halloween-pelejä lapsille

Viimeisin päivitys: 01 marraskuuta, 2022

On taas se aika vuodesta, kun ihmiset viettävät juhlia luurangoiksi, kummituksiksi ja kurpitsoiksi pukeutuneina. Jos sinäkin aiot järjestää halloween-juhlat, tässä on muutamia viihdyttäviä ja hauskoja halloween-pelejä lapsille.

Halloween on juhla, jota vietetään vuosittain 31. lokakuuta. Tuona iltana niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin esittelevät muille kauhistuttavimpia asujaan ja kepposiaan. Pukeutua voi esimerkiksi Draculaksi, Frankensteiniksi tai ilkeäksi noidaksi, joka lähtee kadulle uhkailemaan ihmisiä karkkia saadakseen.

Halloweenin vietto on juurtunut syvälle anglosaksisiin maihin, kuten Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Irlantiin ja Iso-Britanniaan, mutta se on levinnyt myös moniin Latinalaisen Amerikan ja Euroopan maihin. Jos aiot järjestää halloween-juhlat lapsille, näillä hauskoilla ja kauhistuttavilla peleillä elävöität iltaa.

Hauskoja halloween-pelejä lapsille

Näitä hauskoja halloween-pelejä voi pelata kotona tai muussa juhlanviettopaikassa. Jotkut niistä ovat sinulle ehkä jo tuttuja. Niitä voi pelata missä tahansa juhlassa, mutta tällä kertaa ne on muokattava tilaisuuteen sopivaksi.

1. Muumio

Yksi hauskimmista halloween-peleistä lapsille on muumio. Se on hyvin yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Noudata vain seuraavia vaiheita:

 1. Jaa lapset pieniin ryhmiin.
 2. Jokaisen joukkueen tulee valita yksi jäsen muumioksi.
 3. Muiden jäsenten tulee kääriä muumio wc-paperiin.
 4. Nopein ryhmä voittaa.

2. Pukuparaati

Järjestä pukuparaati, jossa lapset voivat esitellä muille kauhistuttavia kummitus-, pääkallo-, hirviö-, kurpitsa- tai noitapukujaan. Kun paraati on ohi, palkitse omaperäisin asukokonaisuus, joka herättää eniten hirvitystä.

3. Renkaanheitto noitahattuun

Yksi hauska halloween-peli on noitahattu. Osta hattu kaupasta tai askartele se itse pahvista ja koristele haamuilla tai hämähäkinseitillä. Tarvitset myös jonkinlaisia renkaita. Peliä pelataan näin:

 • Aseta hattu lattialle.
 • Anna lapsille renkaat.
 • Lasten tulee heittää renkaita niin, että ne laskeutuvat hatun suippoon kärkeen.
Renkaanheitto noitahattuun on yksi hauska halloween-peli.
Voit askarrella noitahatut julistepahvista joko lasten asusteeksi tai renkaanheittopeliä varten.

4. Aaveenmetsästys

Aaveenmetsästys-peli on erittäin helppo toteuttaa ja se ilahduttaa taatusti lapsia juhlissasi. Puhalla vain reilusti valkoisia ilmapalloja täyteen ilmaa, maalaa niihin kummitussilmät ja -suu, ja asettele ne suureen tilaan, jossa lapset voivat poksautella niitä. Lapset tikahtuvat nauruun, ja ilmapallojen poksauttaminen on samalla hauska haaste.

5. Kuuma kurpitsa

Tämä on kuin Kuuma peruna -peli, mutta tällä kertaa lapset leikkivät kurpitsalla. Ympyrässä istuvien lasten on ojennettava kurpitsaa eteenpäin hyvin nopeasti myötäpäivään. Lapsi, joka pitelee kurpitsaa musiikin loppuessa, poistetaan pelistä. Sitten peli alkaa uudestaan. Voittaja on viimeinen jäljellä oleva lapsi.

6. Halloween-bingo

Järjestä hauska halloween-bingo etsimällä ladattavia bingoalustoja netistä, tulostamalla ne ja ostamalla karkkeja pelimerkeiksi. Niillä merkitään jo esiin tulleet hahmot, jotka kaikki liittyvät tähän pelottavaan juhlaan. Voit ostaa bingopelin myös valmiina, sillä kaupat ovat täynnä halloween-aiheisia esineitä, hahmoja ja pelejä. Tämä on erittäin viihdyttävä aktiviteetti koko perheelle.

7. Muistipeli

Muistipeli on aina hyvää ajanvietettä lapsille, etenkin jos kyseessä on ystävien kokoontuminen, jossa he voivat testata aivojensa kapasiteettia. Halloween-aiheisessa muistipelissä etsitään kullekin hirviöhahmolle pari. Pelin voi toteuttaa kolmella tavalla:

 1. Osta muistipeli kaupasta.
 2. Etsi peli netistä ja tulosta se.
 3. Pyydä lapsia piirtämään ja maalaamaan pelimerkkeihin pelottavia hahmoja, esimerkiksi Dracula, Frankenstein, ihmissusia, noitia, hämähäkkejä, luurankoja tai mitä tahansa muuta mieleen juolahtavaa.

8. Muumiokeilaus

Jos lapsellasi on keilailusetti, kääri keilat valkoiseen paperiin (esim. wc-paperiin) ja maalaa niille silmät. Pelaamiseen tarvitaan suuri tila kotoa tai pihamaalta. Toinen vaihtoehto on koettaa kaataa muovikupeista valmistettuja haamuja pienellä pallolla.

Muovikupeista voi askarrella haamuja, jotka pinotaan pyramidin muotoon. Lapsista on hauskaa yrittää kaataa niitä palloa heittelemällä.

9. Tanssi ja jähmety paikallesi

Ideana on tanssia musiikin soidessa ja pysähtyä sen loppuessa. Se, joka on edelleen liikkeessä musiikin lakkaamisen jälkeen, poistetaan pelistä. Valitse halloweeniin sopivaa musiikkia ja pyydä kaikkia pukeutumaan naamiaisasuun.

10. Purkinkaato

Purkinkaato on tähtäyspeli, jota varten tulee kerätä vanhoja tölkkejä. Tölkit maalataan pelottavilla hahmoilla ja asetetaan riviin. Sitten ne voidaan pinota toinen toisensa päälle siksak-tyyliin. Anna lapsille vielä tennispallo, jolla he voivat kaataa tölkkejä kumoon.

11. Kurpitsojen metsästys

Kurpitsat ovat yksi halloweenin suosituimmista symboleista. Niistä saakin helposti järjestettyä hauskan pelin:

 • Piilota kurpitsoja kaikkialle taloon. Voit tehdä kurpitsat paperista, pahvista tai origami-tyyliin.
 • Jaa lapset ryhmiin ja anna heille tietyn verran aikaa etsiä mahdollisimman monta kurpitsaa.
 • Kurpitsoja eniten löytänyt joukkue voittaa.

Kauhua ja hauskanpitoa halloweenina

Näiden pelien avulla tarjoat lapsille mitä viihdyttävimmät halloween-juhlat. Valmistele ne etukäteen, osta tarvittavat materiaalit ja anna lastesi osallistua juhlien järjestämiseen. Heillä on varmasti hauskaa näiden pelottavien pelien parissa!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.