5 ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotioloissa - Äitiyden Ihme
 

5 ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotioloissa

Tässä artikkelissa jaamme viisi ideaa, joiden avulla lapsesi tulee viihtymään kotona entistä paremmin.
5 ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotioloissa

Viimeisin päivitys: 20 lokakuuta, 2020

Jokainen vanhempi tietää, että lapsilla on toisinaan loputtomasti energiaa, ja heidän viihdyttämisensä ja tyytyväisenä pitämisensä kotioloissa voi käydä kokopäivätyöstä. Tätä varten jaamme tänään viisi hauskaa ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotona. Näitä varten tarvitset vain kotoa löytyviä esineitä ja rutkasti mielikuvitusta.

5 ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotioloissa

Aina ei ole mahdollista lähteä lapsen kanssa rannalle, elokuviin tai puistoon. Mutta aina on kuitenkin mahdollisuus luoda samankaltaiset puitteet kotonamme. Miten tämä oikein onnistuu? Kuten jo aiemmin kerroimme, tarvitset vain hieman mielikuvitusta sekä tiettyjä esineitä, joita kotoasi jo löytyy.

1. Elokuvateatteri

Lapset rakastavat elokuvissa käymistä. Luodaksesi elokuvateatterin kotiisi, tarvitset vain:

  • Koko perheen elokuvan
  • Leffaeväitä kuten popcornia tai karkkia

Jos haluat tehdä olonne oikein mukavaksi, voit yllättää lapsen laittamalla lattialle vilttejä, tyynyjä ja peittoja luodaksesi erityisen ja miellyttävän tunnelman.

5 ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotioloissa

2. Uimaranta tai uima-allas

Useimmat lapset viihtyvät vedessä polskien. Lämpimien säiden saapuessa lapset odottavat, että pääsevät rannalle tai uima-altaalle pulikoimaan. Talvisaikaan lapset saattavat käydä uimassa lämmitetyissä uima-altaissa. Tiedämme, että uimarannan tai -altaan kaltaisen miljöön luominen ei ole täysin mahdollista, mutta jos käytät mielikuvitustasi, saatat päästä melko pitkälle.

Jos kotoasi löytyy kylpyamme, voit lisätä sinne sellaisia vesileluja, joilla lapsesi tavallisesti leikkisi rannalla tai uima-altaalla. Jos kotoasi löytyy hiekkaa, voit laittaa sitä pieneen tilaan, jossa lapsi voi leikkiä sillä ämpärin ja lapion kanssa – näin luot uimarantaa muistuttavan miljöön.

Muita seikkoja, joita voit ottaa huomioon uimarantaa tai -allasta jäljitellessä:

  • Laita pyyhkeet lattialle – aivan kuten rannalla tai altaalla tekisit.
  • Jos löydät sateenvarjon, ota se mukaan rekvisiitaksi.
  • Jos kotoasi löytyy puhallettava patja tai lelu, voit senkin ottaa mukaan vesileikkeihin.

3. Kirjasto

On hyvin tärkeää kannustaa lasta lukemaan. Voit tarjota lapselle häntä kiinnostavia kirjoja erilaisten digitaalisten alustojen kautta, joiden kautta lapsi voi lukea kirjoja ilmaiseksi. Jos kotoasi löytyy runsaasti kirjoja, on sinun helppo luoda pieni kirjasto keräämällä kaikki kirjat yhteen. Sinä voit toimia kirjastonhoitajana lapsesi valitessa kirjoja “kirjastossa” luettavaksi tai kotiin lainattavaksi.

5 ideaa, joiden avulla viihdytät lasta kotioloissa

4. Urheilu ja liikunta

Lapsilla on paljon energiaa ja he ovat jatkuvasti liikkeessä, joko ulkona tai sisällä. Yksi vaihtoehto on luoda kotiin oma liikuntasali.

Tätä varten ei välttämättä tarvita laitteita tai urheiluvälineitä. Riittää, että laitatte päällenne urheiluvaatteet! Tässä joitakin mahtavia ideoita, joilla lapsi voi purkaa energiaansa liikunnan avulla:

  • Lapsille tarkoitettu tanssi
  • Lapsille suunnatut urheilutunnit
  • Pienet pelit kuten naruhyppy tai jalkapallon pelaaminen

5. Yksityinen taidenäyttely

Piirtäminen on yksi lasten lempiaktiviteeteista. Yksi idea, jolla viihdytät lastasi kotona, on järjestää lapsen piirtämät taideteokset pieneksi taidenäyttelyksi.

Tätä aktiviteettia varten jokainen perheenjäsen piirtää yhden tai useamman piirroksen. Tämän jälkeen piirustukset voi laittaa roikkumaan käytävän seinille tai yhden huoneen seinille. Lopuksi voitte kierrellä koko perheen voimin ihastelemassa piirustuksianne. Voitte myös äänestää, mikä on lempipiirros ja valita voittajan taideteosten keskuudesta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.