Lapsen kanssa uimaan: 10 tarpeellista tarviketta mukaan pakattavaksi
 

Lapsen kanssa uimaan: 10 tarpeellista tarviketta mukaan pakattavaksi

Ennen kuin viet lapsesi nauttimaan päivästä rannalle tai uima-altaalle, tarkista, että olet pakannut mukaan kaikki tarpeelliset tavarat. Kannattaa myös valita vain oikeasti hyödyllisiä tarvikkeita ja jättää muut esineet kotiin.
Lapsen kanssa uimaan: 10 tarpeellista tarviketta mukaan pakattavaksi

Viimeisin päivitys: 14 maaliskuuta, 2019

Lapsen perustarpeiden täyttämiseksi tarvittavat tarvikkeet on tärkeää pakata mukaan aina lapsen kanssa kotoa poistuttaessa. Kun olet lähdössä lapsen kanssa uimaan rannalle tai uima-altaalle, joudut pakkaamaan mukaan vielä muutamia lisätarvikkeita ja -apuvälineitä vierailun onnistumisen takaamiseksi.

Yleensä suurin osa tarvikkeista löytyy jo valmiiksi kotoa, ja kauppaan joudutaan turvautumaan vain harvoin. Suunnittelemalla asiat etukäteen, vältät turhaa rahan tuhlausta.

Liian monen esineen mukana kantaminen tekee ulkoilusta hankalaa laukun painaessa ja viedessä tilaa. Kannattaa siis valita viisaasti, jotta mukaan pakataan ainoastaan hyödyllisiä tarvikkeita ja mahdollisimman vähäisissä määrin.

Uima-altaalla tai rannalla tarvittavat välineet vaihtelevat lapsen iän, retkikohteen sekä sään ja kellonajan mukaan. Samoin matkustustapa ja poissa kotoa vietetyn ajan määrä on syytä pitää mielessä.

Lapsen kanssa uimaan: 10 tarpeellista tarviketta mukaan pakattavaksi

1. Aurinkovoide

Tämä on erittäin tärkeä asia kesällä – laita laukkuun aivan ensimmäiseksi aurinkovoide, jos kyse ei ole sisäaltaasta. Lapsen ihon suojaamisen tulee olla yhtenä prioriteettina, ja hän voi tarvita erityistäkin huomiota tähän liittyen, iästä riippuen.

Kun vauva on kuuden kuukauden iässä, asiantuntijoiden mukaan iho voidaan altistaa auringolle, mutta tätä aiemmin ei. Kannattaa käyttää suojakertoimella 50 varustettua voidetta kahden tunnin välein tai aina kun voide lähtee pois – sitä irtoaa yleensä vedessä.

2. Hattu

Jotta voisit suojata vauvasi päätä auringolta, on parasta käyttää hattua, ja vielä parempi, jos se on puuvillasta valmistettu.

Muista, että kun lapsi on 2-vuotias, hänen päänsä on edelleen herkkä. Hän hikoilee vain vähän, joten hatusta ei ole kesällä tässä mielessä haittaa.

3. Kellukkeet

Vanhempien tai huoltajien valvonnassa lapsi voi uida altaassa. Kellukkeet ovat erittäin tärkeät, ja ne tulee laittaa valmiiksi ennen kuin lapsi menee veteen. Niiden tulisi olla lapsen ikä ja koko huomioiden valitut.

Lapsen kanssa uimaan: 10 tarpeellista tarviketta mukaan pakattavaksi

4. Lelut

Vauva ei välttämättä pidä vedessä olemisesta, joten kannattaa ottaa mukaan leluja. Jos hän leikkii esimerkiksi pallolla, älä anna hänen tehdä näin kovin vapaasti – jos lapsi on hyvin pieni, hänellä ei ole oman itsensä hallintaa, ja hän saattaa pudota uima-altaaseen palloa etsiessään.

Voit ottaa mukaan samoja leluja, joilla lapsi leikkii kotonakin. Näitä hänen on helppo käyttää, ja hän on niihin jo tottunut. Muovilelut ovat kätevimpiä rannalla tai uima-altaalla.

5. Pyyhe

Päivä veden äärellä olisi virhe ilman pyyhettä. Ota mukaan ainakin kaksi pyyhettä – yhtä käytät lapsen kuivaamiseen ja toisen voit laittaa maahan, jotta hän voi leikkiä sen päällä.

6. Juomavesi

Vettä tulisi aina pitää mukana laste varten, ja tämä on erityisen tärkeää auringossa. Kun annat vettä lapsellesi usein, voit estää nestehukkaa, ja lisäksi vesi on terveellisempää kuin virvoitusjuomat, joissa on epäterveellisiä lisäaineita.

7. Ruoka

Vauvan tuttipullo on aina tärkeä väline. Laita se valmiiksi vasta sitten, kun annat maitoa, jotta se ei menisi huonoksi. Lisäksi tulisi sterilisoida kaikki osat etukäteen.

Ota mukaan muroja, keksejä ja hedelmiä, jotta voit nesteyttää vauvaasi auringossa.

8. Vaihtovaatteet

Ota mukaan lisäsetti vaatteita, sillä ei ole hyvä käyttää märkiä ja likaantuneita vaatteita. Kotimatkalle kannattaa laittaa kuivat ja puhtaat vaatteet, jotta lapsen olo on raikkaampi ja mukavampi.

Lapsen kanssa uimassa: 10 tarpeellista tarviketta mukaan pakattavaksi

9. Uimapuku

Jos lapsesi on tyttö, kannattaa käyttää kokouimapukua, ei siis bikinejä. Lapsen olo on näin mukavampi, ja hän saa myös enemmän suojaa auringolta.

Sekä tytöille että pojille on tarjolla märkäpukuja, jotka suojaavat auringolta ja toimivat uimapukuina.

10. Virkistävä voide

Kun päivä on lopussa, kannattaa laittaa lapsen kehon iholle kosteusvoidetta. Iho on ollut auringolle ja uima-altaan kemikaaleille alttiina, ja lisäksi lapsi luultavasti pitää voiteen kosteuttavasta ja raikkaasta vaikutuksesta.

Joka tapauksessa uimareissun tarvikkeita kannattaa miettiä vauvan ikä huomioiden. Muista aina suojaamisen ja hauskuuden tasapaino.

Näillä perustarvikkeilla sinä ja lapsesi pystytte nauttimaan virkistävästä päivästä veden äärellä – asiat helpottuvat ja vauvasi viihtyy paremmin.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.